Esittelyssä Karl-Johan Spiik

Hei,

Olen Karl-Johan “Kalle” Spiik ja aloitin Senior Konsulttina Sulavalla marraskuussa 2023. Teen Power Platfrom toteutuksia yhdistettynä tekoälyyn. Pystyn toimimaan myös Azuren ja Microsoft 365 palvelujen puolella ja olen tehnyt useita integrointeja Dynamics 365:een. Teen itse kädet savessa kehittäjänä, mutta toimin myös arkkitehtina, scrum masterina ja kouluttajana.

Minun tarinani

Aloitin koodailut reilu 20 vuotta sitten, HTML:ää väänsin jo ennen vuotta 2000 kun Internet rantautui Suomeen. En opiskellut tai lukenut ohjeita, minulle merkit ja logiikka vain avautui ja lähdin kirjoittelemaan. Koulussa ohjelmointi ei tuottanut ongelmia, vaan se imaisi mukaansa. Vasta kun en osaa tehdä jotain, lähden hakemaan tietoa – se on paljon motivoivampaa minulle, kuin lukea etukäteen ohjeita.

Power Platfrom arkkitehti

16 vuotta olen tehnyt projektitoimituksia Microsoftin teknologioilla. Aloitin SharePointilla ja ensimmäiset 10 sertifikaattia olikin samasta aiheesta. Pilvimaailman yleistyessä tutustuin Microsoft 365 ja Azureen. Nelisen vuotta sitten siirryin Power Platformin puolelle ja sille tielle olen jäänyt. Olen erityisen hyvä Power Automate työnkuluissa, mutta kaikki tuotteet sujuvat ja laajennan niitä mielelläni Azuren kyvykkyyksillä.

Kaikkia asioita ei aina kannata tehdä Power Platformilla, esimerkiksi isojen datamäärien käsittely kannattaa thedä Azure Data Factoryn tai SQL:n puolella ja todella monimutkaiset alrgoritmit koodata C#:lla Azure Functioon. Tykkään tehdä itse kädet savessa, vaikka profiilini onkin arkkitehtuuri ja suunnittelu.

Johtajuushakkeri

Isäni on ollut yli 40v liikkeenjohdon konsultti ja valmentanut organisaatioita johtamisen suhteen. Harmittelin urani alkuaikoina, etten seurannut isäni jalanjäljissä. Johtaminen kun tuntui niin typerältä ja raskaalta. IT-alan ketterät menetelmät ja palveleva johtaminen tuntui paljon järkevämmältä. Perehdyin MBA lopputyössäni Agile-menetelmien teoriaan ja näin pelkkää aurinkoa. Viimeisen 10 vuoden aikana muu maailma alkoi heräämään jaettuun johtajuuteen ja yhteisöohjautuvuuteen.

15 vuoden kokemus yhteisöohjautuvasta toiminnasta

Tajusin, että minullahan on tuosta johtamismallista 15 vuoden kokemus omakohtaisesti. Tämän lisäksi olen toiminut useassa eri virassa nuorkauppakamarissa yli 10 vuoden aikana paikallisella, alueellisella ja kansallisella tasolla. Kun osaa motivoida ihmisiä vapaaehtoisorganisaatiossa, on se paljon helpompaa työelämässä. Halusin auttaa muita ja valmentaa, miten toimia yhteisöohjautuvasti ja jakaa johtajuutta.
Toimin sivutoimisesti oman yrityksen nimissä tiimityön ja jaetun johtajuuden valmentajana. Olen kirjoittanut aiheesta kolme kirjaa, joista kaksi on käännetty englanniksi. Kirjoitan artikkeleita HR Viestiin ja haluan vaikuttaa yhteiskuntaan positiivisesti kertomalla modernista johtajuudesta.

Microsoft MVP

Viimeisin tavoitteeni kehittyi syksyllä 2023. Haluan olla Microsoft MVP. Kirjoitan teknistä blogia www.karlex.fi, joka keskittyy tekoälyyn ja Power Platform kehittämiseen. Sulavalla on MVP Track, jossa minua valmennetaan ja ehkä osaan alkaa fokusoida, mikä olisi minun kulmani. Koen vahvasti, että se liittyy Power Platfrom teknologiaan, tekoälyyn ja yhteisöohjautuvuuteen.