Azuressa on koko joukko palveluja, joiden avulla sovelluksiin ja datan käsittelyyn sekä analysointiin voidaan liittää erilaisia tekoälyyn ja koneoppimiseen liittyviä toimintoja. Me Sulavalla voimme auttaa organisaatiotasi miettimään, miten tekoälyyn ja koneoppimiseen liittyviä palveluja voidaan hyödyntää osana organisaation sovelluksia ja palveluja.

Azuren tekoälypalveluja ovat esimerkiksi:

Azure OpenAI tarjoaa OpenAI:n isoja kielimalleja kuten ChatGPT:n taustalla toimivan GPT 4:n luonnollisella kielellä käytettävien ratkaisuiden toteuttamiseksi.

Azuren kognitiiviset palvelut, joihin kuuluu erilaisia kieleen ja kielenkäsittelyyn (puheentunnistus, puheenmuodostaminen, käännökset), tekstin tunnistamiseen sekä kuvan ja hahmon tunnistukseen liittyviä palveluja.

Palveluja voidaan hyödyntää esimerkiksi erilaisissa botteihin perustuvissa ratkaisuissa.

Azuren Machine Learning – Azure koneoppimisen palvelut, joissa voidaan hyödyntää olemassa olevia tekoälyn, koneoppimisen ja konenäön algoritmeja (ja myös kehittää uusia) datan käsittelyyn ja analysointiin eri tavoin.

Azuren automatisoitu koneoppiminen madaltaa kynnystä ottaa koneoppimista käyttöön kaikkialla.

Haluatko kuulla ensimmäisenä Sulavan uutiset tekoälyyn ja metaverseen liittyen? Liity mukaan Sulavan Tekoäly & Metaverse -yhteisöön!Ajankohtaista

Mitä tulee huomioida tekoälybottien suunnittelussa ja kehittämisessä Azuren ja M365:n avulla

Azure OpenAI:n, Microsoft Copilotin ja Copilot Studion kaltaisten tuotteiden tultua saataville organisaatioiden on entistä helpompaa luoda omia tekoälybottejaan.

Esimerkiksi HR-botti voi tarjota tietoa yrityksen työntekijöille ihmismäisellä tavalla tai sosiaalipalvelun työntekijöiden AI-avustaja voisi paitsi hakea tietoja, myös varata tapaamisia asiakkaiden kanssa ja aloittaa puheluita.

factory reporting

Palveluitamme

Tekoälyn hyödyntäminen

Tekoälyn mahdollisuuksia rajoittaa vain mielikuvitus. Saatavilla on jo toimialakohtaisia ratkaisuja sekä asiakkaille räätälöityjä työkaluja, mutta on myös yleisiä käyttötapauksia, jotka Sulava on luonut yritysten hyödyksi niiden erityisalasta riippumatta.

Tutustu ratkaisuihimme mm. sisäisen viestinnän ja kenttätyöntekijöiden tarpeisiin sekä työpajoihin, joissa käydään läpi esimerkiksi mitä rooleja ja prosesseja voidaan jo automatisoida, virtaviivaistaa ja parantaa koko organisaatiossa OpenAI:n avulla.

Azuren kognitiivisten palvelujen hyödyntäminen

Sulavan asiantuntijat käyvät organisaation kanssa läpi, mitä ja miten Azuren kognitiiviset palvelut tarjoavat. Sen jälkeen ideoidaan yhdessä, miten Azuren kognitiivisia palveluja voidaan hyödyntää osana jonkin sovelluksen toiminnallisuutta.

Palvelun yhteydessä myös toteutetaan PoC kognitiivisten palvelujen hyödyntämiseen.

Azuren Machine Learning – koneoppimisen palvelujen PoC

PoC-palvelussa käydään yhdessä läpi Azure Machine Learning –toimintojen perusteet ja toiminnallisuus. Sen jälkeen käydään läpi organisaation tietolähteitä ja niistä mahdollisesti tehtäviä analyysejä.

Tietolähteistä valitaan yksi, johon toteutetaan PoC Azuren AutoML-toiminnallisuuden avulla, jolloin saat käsityksen palvelun toimivuudesta. Lopuksi tehdään yhteistyössä tiekartta ML-palvelujen hyödyntämiseen jatkossa.

Tekoälyominaisuuksien tietoturva ja tiedon suojaus

Miten tekoälypalveluita kannattaa käyttää ja miten palvelujen käyttö ja niissä käsiteltävät tiedot suojataan? Jos käyttö edellyttää organisaation tietojen välittämistä, kannattaa tarkkaan harkita mitä tietoja palveluun voi viedä.

Tekoälyä on lähes mahdoton hyödyntää koskematta arkaluontoisiin henkilötietoihin tai vaikuttamatta käyttäjien oikeuksiin ja vapauksiin. Tietosuoja-asetus eli GDPR vaatii organisaatioita tekemään DPIA:n eli tietosuojaa koskevan vaikutustenarvioinnin ja ylläpitämään sitä.

Tutustu lisää maksuttomassa webinaaritallenteessa ja blogissamme

factory reporting
Sulavan koulutuskeskuksen vastaanotto

Koulutukset

Meiltä löydät laajan koulutusvalikoiman Microsoft-teknologioiden ympäriltä!

IT-ammattilaisille suunnatut Microsoftin viralliset kurssit valmistavat sertifikaattiin. Koulutusaiheita ovat mm. Azure, data, M365-hallinta, tietoturva ja tekoäly.

Osallistu julkisiin koulutuksiin tai voimme räätälöidä koulutuksen juuri sinun tarpeisiisi sopivaksi.

Sulava Advisory Services – jatkuvat palvelut

Varmistat, että Microsoft-ympäristösi tukee liiketoimintatavoitteitasi ja kohtaamasi haasteet ratkaistaan nopeasti ja luotettavasti.

Organisaatiollasi on tarvittava tieto kaikista käytössä olevista ja tulevista palveluista ja toiminnoista. Valitse palveluistamme tarpeidesi mukaan.

Sulavan asiantuntijat käyvät organisaation kanssa läpi, mitä ja miten Azuren kognitiiviset palvelut tarjoavat. Sen jälkeen ideoidaan yhdessä, miten Azuren kognitiivisia palveluja voidaan hyödyntää osana jonkin sovelluksen toiminnallisuutta.

Palvelun yhteydessä myös toteutetaan PoC kognitiivisten palvelujen hyödyntämiseen.

factory reporting
choosing licenses

Microsoft Copilot lisenssit Sulavalta

Voit hankkia Microsoftin pilvipalveluiden lisenssejä (M365 & D365) sekä Azure-tilaukset kätevästi kuukausilaskutuksella Sulavan kautta. Tarjoamme laajan valikoiman lisäarvopalveluita, jotta saatte maksimaalisen hyödyn irti tuotteistanne.

Räätälöimme teille parhaan mahdollisen paketin palveluistamme vastaamaan tarpeitanne.

Tutustu uusimpiin tekoälyyn liittyviin artikkeleihimme

Tutustu muihin Azure-palveluihin

Microsoft Azure -palvelut ovat koti nykyaikaiselle IT-infrastruktuurille ja sovelluksille.

Sulavalla on laaja valikoima palveluita Azure-innovaatioiden hyödyntämiseen.