Azure on Microsoftin pilvikonesalipalvelu, joka tarjoaa Microsoftin konesaleista niin perinteisempiä IaaS-konesalipalveluja (virtuaalikoneet, virtuaaliverkot, tallennuspalvelut) kuin myös PaaS-tyyppisiä palveluja, joiden avulla rakennetaan nykyaikaisia sovelluksia Microsoftin pilvipalveluihin. Sulava tarjoaa useita valmiita paketteja IaaS- ja PaaS-palveluiden hyödyntämiseen.

Azure-projektit voivat kuitenkin olla mitä tahansa satojen virtuaalikoneiden siirroista skaalautuvien arkkitehtuureiden suunnitteluun nykyaikaisia sovelluksia varten. Yhteistä kaikille projekteille on Azure-innovaatioiden ja uusimpien teknologioiden hyödyntäminen ja samaan aikaan tapahtuva IT-kustannusten pienentäminen.

Ajankohtaista

Azure-asiantuntija näkee kauas ja lähelle: mitä kannattaa tehdä ja mitä ei

”Kokenut kaveri osaa mallintaa helposti, miten Azure-maailman asioita voidaan hyödyntää organisaatioiden ympäristöissä, pystyy kertomaan miten kannattaa toimia, mitä mikäkin maksaa, osaa seurata Azuren teknisiä logeja ja tunnistaa mahdolliset ongelmakohdat. Lisäksi hän osaa kertoa ympäristön rajoitteista ja määritellä mitä Azureen ei kannata siirtää.”

Azure-projektien suunnittelu ja vetäminen vaativat syvää osaamista ja kokonaisuuksien hahmottamista. Tässä jutussa neljä Sulavan kokenutta Azure-asiantuntijaa kertoo mitä Azuren hallitseminen antaa ja mahdollistaa.


Haluatko lisää hallittavuutta? Tutustu materiaaleihin!

person in data center hallway

Miten CAF-malli auttaa Azure-palvelujen käyttöönotossa ja Azure-ympäristön kehityksessä?

Cloud Adoption Framework- eli CAF-malli helpottaa Azure-palvelujen käyttöönottoa, ensimmäisen ympäristön rakentamista ja palvelujen käytön laajentamista. Malli on suunniteltu varmistamaan #Azure palvelujen tehokas ja menestyksekäs käyttöönotto ja toteutus, ja mahdollistamaan organisaation teknologiastrategian toteutus Azure-pilvipalvelussa.

Katso maksuton webinaaritallenne, ja kuulet kuinka CAF-malli auttaa Azuren käyttöönotossa ja kehityksessä.

Hallintamallin avulla mm. kumppaneiden kanssa toimiminen ja palveluiden laajentaminen Azure-ympäristössä on hallittavampaa sekä kustannusten seuranta helpompaa.

Miksi hallintamallia kannattaa hyödyntää jo Azurea käyttöön otettaessa?

Malli- ja määrittelydokumentin avulla Kuopion Energia pystyy hallitusti ottamaan käyttöön Azureen perustuvia pilvipohjaisia konesalipalveluja ja hallinnoimaan palveluja järkevällä ja turvallisella tavalla.


Oletko ottamassa Azurea käyttöön? Tutustu materiaaleihin!

Miksi ottaa Azure käyttöön ja miten pääset liikkeelle?

Kuinka laajennat ja kehität liiketoimintaa älykkäästi, kustannustehokkaasti ja ketterästi uusilla palveluilla? Modernin IT-infran toteuttamiseksi ja palveluiden kehittämiseen on viimeistään nyt aika harkita modernia alustaa.

Siirtymää ei kuitenkaan kannata tehdä ilman suunnitelmaa. Microsoft tarjoaa Azuren käyttöönoton ja palveluiden käytön laajentamisen helpottamiseksi Cloud Adaption Framework (CAF) -mallin.

Kuinka saat Azuren käyttöön ja hyödynnettyä täysimääräisesti?

Etkö pääse alkuun Azuren käyttöönotossa? Tai onko se otettu käyttöön, mutta et saa hyötyjä ulosmitattua kuten haluaisit? Onko uusien palveluiden käyttöönotto haastavaa? Kasvoiko palveluista hallitsematon viidakko?

Katso maksuton tallenne, jossa pitkän linjan Azure-asiantuntija Heikki Bergius antaa parhaat vinkit palveluiden käyttöönottoon ja laajentamiseen tehokkaasti, hallitusti ja turvallisesti.

Mikä se Azure oikein on?

”Azure on Microsoftin konesali pilvessä”. No joo, vastaus on varmasti ihan oikea, mutta ei kuitenkaan kerro juuri mitään siitä, mikä se Azure ihan aikuisten oikeasti on.

Tämän kirjoituksen tavoitteena on hieman laventaa vastausta kysymykseen.

Varaa aika Azure-työpajaan!

Onko organisaatiosi ottamassa Azurea käyttöön? Tai onko käyttöönotto tehty, mutta palveluiden hallinta on haastavaa? Haluatko tietää lisää laajentamismahdollisuuksista tai Azuren tietoturvasta? Varaa työpaja asiantuntijamme kanssa!

Järjestämme työpajat yhteistyössä Microsoftin kanssa.


Palveluitamme

Azure-esiselvitys

Arvioimme yrityksesi valmiutta ja autamme määrittelemään tavoitteet Azure-palveluiden käyttöönottamiseksi.

Azure-hallintamalli

Malli Azure–palveluiden hallintaan, uusien ominaisuuksien implementointiin, tietoturvaan ja ylläpitoon.

Azure-arkkitehtipalvelut

Kokenut arkkitehti johtaa palveluna organisaatiosi siirtymää hyödyntämään Azuren mahdollisuuksia kokonaisvaltaisesti.

Azure-migraatiot

Palveluiden, konesalien tai sovellusten migraatiot paikallisesta ympäristöstä Azureen.

Azure-tietoturva

Azuresta käyttöönotettavien palvelujen tietoturvan suunnittelu ja määrittäminen sekä Azure-ympäristön tietoturvan valvonta.

Azure Virtual desktop

Virtual Desktop -palvelun avulla organisaatio voi tarjota työntekijöilleen virtuaalisen työaseman, jota voi käyttää mistä tahansa ja millä tahansa päätelaitteella.

Microsoftin portfolioon kuuluvat Azure Virtual Desktop- ja Windows 365 -palvelut. Autamme sinua palvelun käyttöönotossa ja ylläpidossa.

Azure DevOps

DevOps-kehitysprosessin rakentaminen Azuren avulla ja Azure-palvelujen hallittu hyödyntäminen sovelluskehityksessä.

Azure ylläpito ja Advisory Services

Pidä palvelusi aina ajan tasalla ja suunnittele tulevaisuuden siirrot kanssamme.

Advisory Services -palveluiden avulla varmistat, että Microsoft-ympäristösi tukee liiketoimintatavoitteitasi ja kohtaamasi haasteet ratkaistaan nopeasti ja luotettavasti.

Organisaatiollasi on tarvittava tieto kaikista käytössä olevista ja tulevista palveluista ja toiminnoista. Valitse palveluistamme tarpeidesi mukaan.

Azure Data, Azure AI ja Azure IoT

Microsoft Azuren palveluita ja valmiita komponentteja hyödyntäen voidaan tuottaa muun muassa älykkäitä sovelluksia sekä IoT-ratkaisujen arkkitehtuureja.

Azure AI -tekoälypalvelut

Palveluja, joiden avulla sovelluksiin ja datan käsittelyyn sekä analysointiin voidaan liittää erilaisia tekoälyyn ja koneoppimiseen liittyviä toimintoja. Esimerkiksi Azure OpenAI, kognitiiviset palvelut ja koneoppimisen palvelut.

Voimme auttaa organisaatiotasi miettimään, miten tekoälyyn ja koneoppimiseen liittyviä palveluja voidaan hyödyntää osana sovelluksiasi ja palveluitasi.

Azure Data

Joukko datan tallentamiseen ja analysointiin sekä järjestelmien väliseen integraatioon liittyviä palveluja.

Azuresta löytyy vaihtoehdot sekä rakenteellisen että rakenteettoman datan tallentamiseen, samoin kuin erilaisten tietovarastojen ja Big Data –ympäristöjen toteuttamiseen.

Sulavalla on laaja valikoima palveluita palvelujen hyödyntämiseen.

Azure IoT

Palveluiden avulla voidaan toteuttaa kokonainen IoT-sovellus aina tietojen vastaanotosta niiden analysointiin ja hyödyntämiseen, ja vaikkapa IoT-laitteiden tai sovellusten ohjauskomentoihin saakka.

Autamme organisaatiotasi sovelluksen konseptoinnista, suunnittelusta ja toteutuksesta aina hallinnan ja tietoturvan määrittämiseen.


Tutustu Azure-kursseihin ja ilmoittaudu mukaan

Microsoftin koulutuskumppanina tarjoamme virallisia IT-ammattilaisille suunnattuja sertifikaattiin johtavia Azure-koulutuksia. Osallistu julkisiin koulutuksiin tai voimme räätälöidä koulutuksen juuri sinun tarpeisiisi sopivaksi.

Microsoft lisenssipalvelut

Voit hankkia Microsoftin pilvipalveluiden lisenssejä (M365 & D365) sekä Azure-tilaukset kätevästi kuukausilaskutuksella Sulavan kautta. Tarjoamme laajan valikoiman lisäarvopalveluita, jotta saatte maksimaalisen hyödyn irti tuotteistanne.

Räätälöimme teille parhaan mahdollisen paketin palveluistamme vastaamaan tarpeitanne.

choosing licenses

Lue kuinka olemme auttaneet muita organisaatioita:

person in data center hallway