Asiakaskokemuksen kehittäminen

Kuinka modernisoida asiakaskokemus huipputasolle?

Ostavatko asiakkaasi sinulta kerran, mutta sen jälkeen et kuule heistä enää mitään? Oletteko yrityksessänne miettineet, miten saat asiakkaat pysymään tyytyväisinä ja arvioimaan palvelusi erinomaiseksi kerta toisensa jälkeen? Onko lisä- ja ristiinmyynti normiarkea vai unelmoitteko vasta asiakasarvon kasvattamisesta tai asiakaspidon parantamisesta?

Hyvä asiakaskokemus on avainasemassa, kun haluat luoda pitkiä kestäviä asiakassuhteita. Kun tunnet hyvin asiakkaasi ja heidän tarpeensa, voit tarjota juuri heille sopivia palveluja oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa, oikeilla välineillä niissä kanavissa, missä asiakkaasikin liikkuvat. Meiltä löydät ratkaisut ja työkalut toimintasi kehittämiseen!


Mitä ratkaisuja Sulava tarjoaa?

Dynamics 365 Customer Servicen avulla voit tarjota asiakkaillesi saumattomia, monikanavaisia asiakaspalvelukokemuksia tasaisen ja yhtenäisen tuen takaamiseksi. Me voimme auttaa sinua ottamaan käyttöön alansa parhaan asiakaspalveluratkaisun.

Ota yhteyttä Sulavaan!

Asiakaspalvelun kehittäminen

  • Tee asiakaspalvelijoiden työstä vaivatonta tekoälyn avulla
  • Optimoi asiakaspalvelu työskentelemään yhdeltä, kattavalta alustalta
  • Tavoita asiakkaat heidän käyttämässään kanavassa. Näytä, että tunnet asiakkaasi – kontaktoi nopeasti ja persoonallisesti.

Älykkäät botit ja AI

  • Mahdollista älykäs itsepalvelu – auta asiakkaita saamaan vastaukset nopeasti tekoälyn avulla toimivien virtuaaliassistenttien ja palveluportaalien avulla.

Mistä lähteä liikkeelle?

Varaa mahdollisuuksien työpaja!

Tässä työpajassa kartoitamme yhdessä kanssanne asiakaskokemuksen kehittämisen ja asiakaspalvelun kompastuskivet, ja etsimme niihin teille sopivat ratkaisut.

Tavoitteena on määritellä asiakaspalvelunne tavoitteet ja tarpeet sekä visioida Dynamics 365 -teknologian rooli tavoitteiden saavuttamiseksi.

Dynamics 365 Customer Service -käyttöönotto ja mukautus

Palvelu, joka auttaa asiakkaita ottamaan Dynamics 365 Customer Service -ratkaisun käyttöön ja mukauttamaan sen omiin tarpeisiinsa. Tämä voi sisältää kaiken ohjelmiston asennuksesta ja konfiguroinnista asiakaspalveluprosessien mukauttamiseen.

Dynamics 365 Customer Service -integraatiopalvelut

Autamme asiakkaita integroimaan Dynamics 365 Customer Service -ratkaisun muihin järjestelmiin, kuten CRM-, ERP-, ja taloushallintojärjestelmiin. Tämä auttaa asiakkaita saavuttamaan sujuvamman palveluiden toimittamisen ja parantamaan tehokkuutta.

Dynamics 365 Customer Service -kehityspalvelut

Palvelu, joka auttaa asiakkaita kehittämään ja mukauttamaan Dynamics 365 Customer Service -ratkaisua omiin tarpeisiinsa. Tämä voi sisältää kaiken ohjelmistokehityksestä uusien ominaisuuksien suunnitteluun ja toteutukseen sekä Microsoftin Roadmapin huomioimiseen.

Dynamics 365 Customer Service -analytiikka ja raportointi

Palvelu, joka auttaa asiakkaita hyödyntämään Dynamics 365 Customer Servicen tarjoamia data-analytiikka- ja raportointityökaluja. Tämä voi auttaa asiakkaita ymmärtämään paremmin asiakaspalveluprosessejaan ja tekemään asiakasymmärrykseen perustuvia päätöksiä.

Dynamics 365 Field Service -käyttäjäkoulutus

Koulutuspalvelu asiakkaiden henkilökunnalle, jotta he ymmärtävät, miten hyödyntää Dynamics 365 Field Serviceä tehokkaasti. Tämä voi sisältää kaiken peruskäyttöopastuksesta edistyneisiin koulutuksiin tai MB-240 Microsoft Dynamics 365 Field Service -sertifikaatin suorittamiseen tähtäävään koulutuksen toteutukseen.

Liiketoimintahaasteiden ratkaisut

Sulavan asiantuntijat voivat auttaa tunnistamaan ja ratkaisemaan liiketoimintaan liittyviä haasteita Dynamics 365 Customer Service -ratkaisun avulla. Voimme auttaa parantamaan asiakaskokemusta, optimoimaan resurssien hallintaa, ajoitusta, palvelun suunnittelua, reitin suunnittelua ja paljon muuta.

Muutosjohtaminen

Sulava voi auttaa yritystäsi hallitsemaan teknologian aiheuttamat muutokset, mukaan lukien Dynamics 365 Customer Service -ratkaisun käyttöönotto. Voimme auttaa varmistamaan, että Microsoft-ympäristösi tukee liiketoimintatavoitteitasi ja että mahdolliset ongelmat ratkaistaan nopeasti ja luotettavasti.

Ajankohtaista

Lue Sulavan tuoreita blogikirjoituksia:

Copilot uudistaa Dynamics 365 -toimintoja!

Copilot uudistaa ryminällä Microsoftin ohjelmistoja, myös Dynamicsia! Olit sitten markkinoinnin, myynnin, talouden, HR:n tai asiakaspalvelun työntekijä ja käytät työssäsi Dynamicsia, sinulla on nyt mahdollisuus hyödyntää tekoälyä omassa työssäsi.

Lue Sulavan blogista, mitä Copilot-toimintoja on jo Dynamicsissa – ja mitkä ovat kohta tulossa! Poimi talteen vinkit tekoälyn hyödyntämiseen Dynamicsissa omaan työhösi!

Dynamics 365: How to Choose the Right Plan and Save Money

Dynamics 365 offers a range of business apps for various needs, with licensing options including user-based and device-based licenses. Pricing depends on factors like apps, users, and devices, with options for base and attach pricing models.

How to save money while using Dynamics 365? Read Sulava blog and learn more!

Miten Microsoft Sales Copilot voi parantaa myyjän suorituskykyä?

Microsoft Sales Copilot tarjoaa myyntitehtävissä toimivalle avuksi tekoälyä hyödyntävän assistentin. Tekoälyapuri voi esim. luoda yhteenvedon sähköposteistasi, kirjoittaa vastaukset niihin, luoda yhteenvedon asiakkaastasi tapaamista varten, vinkata reaaliaikaisia tietoja kokousten aikana – ja tehdä puolestasi yhteenvedot sekä muistiinpanot myyntikokouksesta.

Pysyttele kehityksen aallonharjalla – lue lisää blogista Sales Copilotista ja sen käytöstä!

Tutustu Sulavan muihin palveluihin

Sulava Advisor Services – jatkuvat palvelut

Varmistat, että Microsoft-ympäristösi tukee liiketoimintatavoitteitasi ja kohtaamasi haasteet ratkaistaan nopeasti ja luotettavasti.

Organisaatiollasi on tarvittava tieto kaikista käytössä olevista ja tulevista palveluista ja toiminnoista. Valitse palveluistamme tarpeidesi mukaan.

Dynamics 365 -koulutukset

Meiltä löydät laajan koulutusvalikoiman Microsoft-teknologioiden ympäriltä! Osallistu julkisiin koulutuksiin tai voimme räätälöidä koulutuksen juuri sinun tarpeisiisi sopivaksi.

MB-230: Microsoft Dynamics 365 Customer Service -koulutuksessa opit vaihe vaiheelta, miten palvelupyyntöjä luodaan ja käsitellään asiakkaiden kanssa vuorovaikutuksessa ja miten ne ratkaistaan tehokkaasti tekoälyä hyödyntäen!

Töihin Sulavalle?

Haluaisitko työskennellä Sulavalla? Haemme jatkuvasti uusia tekijöitä joukkoomme! Lue lisää Sulavasta työnantajana ja avoimista työpaikoistamme. Jos kiinnostuit, voit jättää hakemuksen vaikka heti!