Uuden äärellä – Sulava täydentää palvelukokonaisuuttaan liiketoimintaratkaisuilla

Uusi vuosi ja uudet kujeet, niinhän sitä sanotaan. Sulavan osalta tämä todellakin pitää paikkansa, sillä vuosi 2023 alkaa monella tapaa uusissa merkeissä. Viime vuonna alkanut liiketoiminnan laajentuminen Broad Horizon -yrityskaupan myötä jatkaa kulkuaan, yhteistyö tiivistyy ja entistä kattavampi tarjooma asiakkaidemme palvelemiseksi on luvassa. Metaverse muuttaa maailmaa tavoilla, joita emme kokonaisuutena vielä edes pysty hahmottamaan, ja tätäkin muutosta Sulava johtaa etulinjasta. 

Teknologian mahdollistama muutos tulee tänä ja tulevina vuosina olemaan suurta ja mm. asiakaskokemus kokee suuria murroksia. Haluamme olla mukana luomassa uutta ja siksi olemme viime vuoden lopulla perustaneet myös uuden ”Business Solutions” -liiketoimintayksikön. Nojaamme tässäkin liiketoiminnassa vahvasti Microsoft-ratkaisuihin, markkinoiden ylivoimaisesti parhaisiin tuotteisiin eli Dynamics 365 -sovelluksiin sekä Sulavan ja sisaryritystemme ylivoimaiseen kokonaisvaltaiseen osaamiseen Microsoft-teknologioissa ja työn modernisoinnissa.  

Liiketoimintaratkaisujen yksikkö täydentää ja hyödyntää Sulavan johtavaa Microsoft-konsultointia. Me pystymme tarjoamaan asiakkaillemme koko Microsoft-platformia tukevia asiantuntijapalveluita, jatkuvat palvelut sekä koulutusta.  

Keskitymme uudessa yksikössämme johtamisen prosesseihin sekä asiakas- ja työntekijäkokemuksen mullistamiseen. Mitattava konkretia on aina vahvasti mukana tekemisessä. Blogissamme tulemme jatkossa kertomaan tarkemmin muun muassa asiakasdatan ja tiedolla johtamisen merkityksestä, kuinka tieto jalostetaan esimerkiksi myynniksi sekä kuinka johtaa muutosta organisaatiossasi, jotta työntekijät toimivat uusien toimintatapojen mukaan. 

Toimitusjohtajamme Aki Antman tiivistää Sulavan liiketoimintaratkaisujen vision: 
 
”Meidän tavoitteenamme on vain ja ainoastaan olla paras. Ja sitä tulemme olemaan myös liiketoimintaratkaisujen alueella. Aikomuksemme ei ole vain kehittää markkinaa, me tuomme markkinaan aivan uudenlaisen kokonaisuuden, joka hyödyntää täysmääräisesti asiakkaan tekemää kokonaisinvestointia Microsoftin pilviteknologioihin. Tästä päivästä lähtien liiketoimintaratkaisut eivät enää ole itsenäinen saareke, vaan kiinteä osa (tieto)työn kokonaisuutta.  

Kun tähän yhtälöön lisätään Sulavan osaaminen vaikkapa metaversessä, koulutuksissa, jatkuvissa palveluissa ja tietoturvassa sekä sisaryhtiöidemme valtava Microsoft Dynamics -osaaminen, on helppo nähdä, miksi olemme paras kumppani asiakkaillemme myös liiketoimintasovellusten osalta.”

Sulava on vuodesta 2010 lähtien toiminut teemalla ”Creating better worklife”. Tekemisemme kulmakiviä ovat huippuosaamisen ja alan parhaan laadun lisäksi aina olleet innovatiivisuus, edelläkävijyys ja aito yhdessä tekeminen asiakkaidemme kanssa. Tuomalla liiketoimintasovellukset osaksi Sulavan tarjoamaa me emme vain kehitä markkinaa, me tuomme markkinaan pysyvän muutoksen. 

Keskeiset teemat, joilla asiakkaitamme tulevaisuudessa liiketoiminnan saralla autamme: 

  • Ketterä ja strateginen yrityksen ohjaus portfolio- ja projektijohtamisen avulla
  • Kokonaisvaltaisen asiakaskokemuksen rakentaminen Dynamics 365 -ohjelmistojen avulla 
  • Nykyisten liiketoimintaprosessien ja sovellusten modernisointi Microsoft Power Platformin avulla – alue, jolla olemme toimineet laaja-alaisesti jo vuosia 
  • Kaikki irti metaversen tuomista liiketoiminnan tehostamisen mahdollisuuksista – edelläkävijänä 
  • Kokonaisvaltainen muutoksenhallinta osana näitä hankkeita – osaamisen, motivaation ja työvälineiden saumaton yhteislaulu 
  • Asiakkaan tietotyön ympäristön kehittäminen kokonaisuutena 

Ja miksi olemme erilaisia kuin muut markkinoilla olevat kumppanit? No, me olemme Sulava ja olemme olleet markkinajohtaja Microsoftin pilvipalveluiden hyödyntämisessä vuodesta 2010 lähtien. Koko Sulavan osaaminen on aina asiakkaidemme käytössä ja lisäksi Broad Horizon -perheestämme löytyy 1 500 työntekijää, joista noin puolet työskentelee liiketoimintasovellusten parissa.

Olemmehan erittäin ylpeitä esimerkiksi siitä, että metaverse-hankkeita olemme Suomessa tehneet enemmän kuin kukaan muu viime vuoden aikana. Ja se osaaminen jalostuu tulevaisuudessa aina vain tehokkaammin myös asiakaskokemuksen muutoksiin.  

Myös strategisen johtamisen osalta tuomme asiakkaillemme jotain ainutlaatuisen arvokasta; portfolio- ja projektijohtamisen ratkaisut. Broad Horizon -sisaryhtiömme Projectumin ohjelmistot ovat uniikki kokonaisuus, jolla johtaminen saadaan helposti haltuun. Viime vuosien turbulentit ajat ovat erityisesti lisänneet tarvetta ketterälle ja keskitetylle johtamisen välineistölle ja sellainen Projectumin ohjelmistokokonaisuus kiistatta on.  

Sulavan johtava osaaminen Microsoftin pilviteknologiasta on antanut meille vahvan etumatkan myös luoda niitä perusteita, joita hyvä liiketoiminnan johtaminen vaatii – muun muassa tiimityöskentelyn välineet, tietomallit, analytiikka, tietoturva ja raportointi sekä liiketoimintaprosessien parantaminen ja asiakkaan oman osaamisen jatkuva kehittäminen ovat aina olleet kiinteä osa Sulavan ydintä.

Tiimimme kasvaa tänä vuonna vahvasti ja jokainen tiimimme nykyinen ja tuleva jäsen kertoo oman tarinansa näissä blogeissa vuoden mittaan. Haluatko mukaan Suomen iloisimpaan ja osaavimpaan tiimiin? Jos ja kun haluat, katso avoimet työpaikkamme täältä. Ensimmäisenä esittelyssä ovat allekirjoittanut, sekä Suomen ja UAE:n asiakkaillemme ennestään hyvin tuttu asiantuntijamme Tommi Lehmusto. Siirry Ollin ja Tommin esittelyblogiin tästä linkistä!

5.4. Maksuton webinaari: Kohti helposti johdettavaa uudistusta!

Hyvinvointialueiden uudistus on yksi historian suurimpia hallinnollisia uudistuksia ja sen systemaattinen johtaminen on moniulotteinen haaste. Miten varmistaa strategisten tavoitteiden läpinäkyvyys? Miten seurata eri ohjelmien kehitystä? Miten reagoida muutoksen tarpeisiin? Miten budjetoidut varat käytetään oikeisiin hankkeisiin?

Portfolio-ja projektijohtamisen sekä ennustavan analytiikan avulla tuotamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat strategisen johtamisen ja operatiivisen toteuksen yhteispelin luomisessa. Tässä maksuttomassa webinaarissa kerromme parhaat käytännöt ja nopean toteutuksen mallin tällaisen kokonaisuuden hallintaan.