Microsoft valitsi Sulavan maailman parhaiden joukkoon tekoälyssä ja koulutuksissa – neljä tunnustusta Partner of The Year -kilpailussa!

Microsoft on valinnut Sulavan maailman parhaiden kumppaneiden joukkoon tekoälyn ja koulutuksen asiantuntijana. Microsoft antoi Sulavalle kaikkiaan neljä tunnustusta vuotuisessa Partner of the Year -kilpailussa; Sulava valittiin finalistiksi maailman neljän parhaan joukkoon Microsoft Copilot- ja Microsoft Training Services -sarjoissa. Suomessa Sulava voitti Copilot for Microsoft 365 -sarjan ja tekoälyn hyödyntämisen edistäminen eturintamassa toi Aki Antmanille Influencer of the Year -palkinnon.

Partner of the Year -tunnustukset myönnetään Microsoftin kumppaneille, jotka ovat osoittaneet esimerkillistä innovatiivisuutta ja kykyä tuoda ratkaisuja asiakkailleen Microsoftin teknologiaratkaisuja hyödyntäen. Palkintojen saajat valittiin yli 4 700 ehdokkaan joukosta yli 100 maasta.

”Tätä kasvua on ollut todella hieno nähdä. Saavutukset ja tiimityö ovat aivan loistavia, lämmin kiitos henkilöstöllemme ja asiakkaillemme! Microsoftille valtava kiitos tunnustuksista, ne antavat hienon tuen jatkokehitykseen. On tärkeää, että tehty työ näkyy tällaisten tunnustusten kautta.”

”Olemme olleet ensimmäisinä maailmassa panostamassa Copilot-kehitykseen, tuotteistaneet sen käyttöönottoa ja kouluttaneet asiakkaitamme laajasti. Järjestimme muun muassa maailman ensimmäisen Copilot for Microsoft 365 -koulutuksen asiakkaille”, kommentoi Sulavan toimitusjohtaja Mika Sarhimaa.


Innovatiivisuutemme ja ennakkoluulottomuutemme näkyy tunnustuksissa. Se, että ymmärrämme liiketoiminnan käyttötapausten olevan se juttu, on oleellista. Ja avainasemassa ovat olleet lukuisat keskustelut niin asiakkaiden kuin Microsoftin kanssa siitä, mitä tämä nopea kehitys tuo

täydentää Sulavan koulutusliiketoiminnan johtaja Katri Valtari

Vedenjakajahetki, joka erottaa tulevaisuuden menestyjät


Tekoälyn hyödyntäminen on useasti mainittu kehitystä merkittävästi kiihdyttäväksi, maailmaa muuttavaksi merkkipaaluksi, samoin kuin esimerkiksi internetin tulo oli aikanaan. Sarhimaa, Valtari ja Sulavan perustaja, emoyhtiö The Digital Neighborhoodin AI Arm -yksikön vetäjänä toimiva Aki Antman näkevät, että käsillä on hetki, jossa tapamme hyödyntää teknologiaa on suuressa murroksessa ja muutoskyky erottaa tulevaisuuden menestyjät. Organisaatiot, jotka pystyvät ottamaan tekoälyn ketterästi käyttöön, tulevat olemaan voittajia. Tuloksena on innovatiivisuuden kasvu ja sen myötä valtava buusti kansantalouteen.

”Organisaatioilla on nyt vedenjakajahetki; tulevaisuuden menestys on pitkälle kiinni siitä, miten nopeasti käyttötapauksia, säästöjä ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia lähdetään miettimään tekoälyä laajasti hyödyntäen”, Antman sanoo, ja jatkaa:

Kyse ei ole minuuttien ja tuntien säästöistä vaan aidoista, rahallisista säästöistä, uudesta liiketoiminnasta ja uudenlaisista toimintamalleista mitä voidaan luoda Copilotien ja AI:n avulla. Esimerkiksi UAE:ssä Abu Dhabi National Oil Company on kertonut, että AI ja Copilot tuotti heille yli 500 miljoonan dollarin edestä lisäarvoa vuonna 2023 pelkästään. Me toivomme, että tämä toimii hyvänä vertailukohtana muille asiakkaillemme siitä, mikä on mahdollista.

Organisaatioiden tulee menestyäkseen pystyä lisäämään koko henkilöstön kykyä hyödyntää teknologiaa liiketoiminnassa. Tämä näkyy voimakkaasti ilmiöissä kuten generatiivinen tekoäly, low code no code -kehittämisen eksponentiaalinen kasvu sekä lainsäädännön muutoksissa, jotka tuovat organisaation johdolle yhä enemmän vastuuta, esimerkiksi vaaditaan ymmärrystä siitä, kuinka tietoturva on organisaatiossa rakennettu.

”Ja mitä enemmän ihmiset otetaan mukaan ratkaisujen suunnitteluun ja tekemiseen, sitä suuremmat hyödyt ovat liiketoiminnalle. Modernit työtavat, kuten se, että tieto on fiksusti pilvessä, jotta Copilot voi sitä hyödyntää, on pakollista. Voit toki jatkaa toimimista vanhanaikaisesti, mutta menestyä et voi, Valtari kommentoi, ja jatkaa:

”Teknologisessa kehityksessä painopiste ja päätöksenteko siirtyy jälleen liiketoiminnalle, mutta se onnistuu vain kasvattamalla ymmärrystä ratkaisuista. Tästä syystä distruptoimme myös omaa toimintaamme; meillä on koulutuksia, joissa kehittäminen lähtee kunkin organisaation liiketoiminnallisesta tarpeesta yleisten esimerkkien sijaan.”

Tärkeimmät tekoälyn teemat kilpailukyvyn varmistamiseksi


Tekoälyn hyödyntämisessä kyseessä on ennen kaikkea suuri muutos työkulttuurissa, toimintatavoissa ja -malleissa. Onnistumisessa avainasemassa ovat muun muassa laaja henkilöstön, liiketoiminta-alueiden ja johdon osallistuminen ja koulutus. Millaiset ovat ne tekoälyyn liittyvät teemat, joiden kehittämisen näette tärkeimmäksi organisaatioiden menestyksen ja kilpailukyvyn varmistamiseen ja miksi?

”Copilotit ja itsenäisesti ja älykkäästi toimivat sovellukset siinä kyljessä, ovat ne teemat, joihin nyt tulisi keskittyä samaan aikaan kun kehitetään henkilöstön kyvykkyyttä tekoälyn hyödyntämiseen. Silloin aletaan oikeasti siirtyä siitä, että Copilot on henkilökohtainen- tai tiimin assistentti siihen, että se tekee automaattisesti asioita puolestasi sekä avustaa monimutkaisten tapahtumaketjujen ja prosessien automatisoinnissa ja tehostamisessa”, Antman sanoo.

Antman muistuttaa, että Copilotit tulevat olemaan ensisijainen käyttöliittymä henkilöstölle niihin AI-palveluihin, joita organisaatio kehittää ja ottaa käyttöön. Siksi niiden hyödyntämisen osaaminen on kaiken ytimessä. Copiloteja voidaan laajentaa ja niiden taustalla voidaan käyttää mitä tahansa AI-palveluita ja kielimalleja.

Kaikki hyöty ja kilpailuetu saadaan tästä. On tekoälyn hyödyntämisen ytimessä pohtia, miten Copiloteista tehdään oman näköisiä. Eli miten niiden avuksi tuodaan koko organisaation vuosikymmenten saatossa tullut historia, taustatiedot, osaaminen ja prosessit.

”Näihin sitten Sulavan kokonaisvaltaisella Microsoft-ekosysteemin osaamisella tehdään liittymiä, hyödynnetään kaikkea nykyajan teknologiaa ja low code no code -osaamista. Eri Copilotien kanssa tehtävän työn taustalla käytetään kaikkea Sulavan osaamista, mikä meillä on Microsoftin pilvestä ja tekoälystä.”

Henkilöstö laajasti innovoimassa onnistuneimmissa asiakasyhteistöissä

Sulavalla ja The Digital Neighborhoodilla on jo yli 200 Copilotin käyttöönoton ja hyödyntämisen asiakasprojektia, yrityksiä ja julkiselta sektorilta. Sen hyödyntämiseen koulutettujen henkilöiden määrä on yli 70 000. Sulava on myös toteuttanut noin 50:lle asiakkaalle Azure OpenAI Service -pohjaisia toteutuksia viimeisen reilun puolen vuoden aikana. Millaiset asiat yhdistävät onnistumisia asiakkailla?

”Useissa onnistuneissa tekoälyn hyödyntämiseen liittyvässä yhteistöissämme esimerkiksi suuryrityksissä finanssialalla ja valmistavassa teollisuudessa, ja julkisella sektorilla terveydenhuollossa ja suurilla kaupungeilla yhdistävä tekijä on, että henkilöstö on päässyt laajasti innovoimaan ja saaneet siihen hyvää tukea. Tämä myös inspiroi ja motivoi ihmisiä uudella tavalla”, Sarhimaa kommentoi.

Sarhimaa muistuttaa, että Copilotin hyödyntäminen on erilaista kuin perinteisesti teknologiahankkeissa on voitu ajatella, koska se koskettaa suoraan jokaista käyttäjää, kaikissa työtehtävissä. Tämä vaatii paljon sekä käyttäjiltä että liiketoiminnalta.

Muutoksen johtaminen ja hallinta on tärkeimpiä tehtäviä, jotta koko organisaatio aidosti hyödyntää työvälineitä ja innovoi toimintaa niiden tuella.

On tärkeä, että muutetaan sitä, miten työskennellään toimitusjohtajasta sairaanhoitajiin ja lentokapteeneista kenttähenkilökuntaan. Hyvä kysymys toimitusjohtajalle on, kenen roolin koet organisaatiolle niin vähän arvoisena, että hänen ei kannata olla tässä kehityksessä mukana. Ja parhaat tulokset saadaan siellä, missä ylin johto on aktiivisesti mukana muutosmatkassa, ja ottaa välineet itselleen heti aktiivikäyttöön

Antman kommentoi

”Uteliaisuus, rohkeus ja kokeilunhalu ovat keskeisiä. Tämä ei tietoa vaan taitoa, ja ennen kuin mikään on tapa, se vaatii paljon toistoa. Kuten missä vain elämänmuutoksessa, pitää tehdä kuukausia tsempaten ennen kuin oikeasti on muodostunut uusi tapa. Kaiken kokeilu ja rohkea uudelleenajattelu on tärkeää, koska ajatuksia syntyy tehdessä”, Valtari kommentoi.

Innovatiivisuus ja ennakkoluulottomuus arkipäivää

Sarhimaa, Valtari ja Antman nostavat useita esimerkkejä, missä innovatiivisuus ja ennakkoluulottomuus on vienyt Sulavaa eteenpäin vuosien varrella. Viimeisen reilun vuoden aikana merkittävä panostus tekoälykehitykseen ja koulutusten järjestämisessä käytetyt uudet teknologiat ja opetuskeinot ovat olleet keskeisiä menestyksen vetureita.

”Heti kun Microsoft kertoi maaliskuussa 2023, että Copilotit tulevat tajusimme, että tämä on iso juttu ja lähdimme täysillä panostamaan siihen. Ymmärsimme heti, että kyse ei ole projektista tai kertaluontoisesta käyttöönotosta, vaan jatkuvasta muutosmatkasta, Copilottien kautta AI-natiiviin työskentelyyn. Olemme systemaattisesti laajentaneet osaamistamme, ja investoineet etupeltoon osaamisessa ja tuotekehityksessä. Näin on luotu tarjoama, joka on nyt ja tulevaisuudessa relevantti asiakkaille”, Antman kommentoi.

Me ollaan tosi nopeita ja ennakkoluulottomia kokeilemaan, haetaan uusia malleja ketterästi ja jatkuvasti. Esimerkkeinä tästä koulutuksissamme henkilöstön tasa-arvon edistäminen ketterillä koulutusten käännöksillä AI:n avulla tai kuinka uusien työntekijöiden perehdytyskoulutus voidaan hoitaa Microsoft Meshiä hyödyntäen. On tärkeää, että me osaamme käyttää näitä komponentteja jo nyt kun ne ovat erillisiä, koska on iso juttu aikanaan, kun ne ovat yhdessä

Valtari kertoo

Syy, miksi uudet tavat ja teknologiat henkilöstön koulutuksessa ovat niin merkittäviä on Valtarin mukaan kahtalainen. Maailma muuttui Covidin jälkeen pysyvästi, ja työnantajien on pakko keksiä uudenlaisia keinoja tavoittaa työntekijät. Toisaalta Z-sukupolvi on tullut työelämään ja he ovat tottuneet käyttämään toisenlaisia välineitä, ei esimerkiksi sähköpostia, ja ovat toisella tavalla teknologianatiiveja kuin ennen.

”Organisaatioiden on siis pakko muuttua, jos aikoo olla pelissä mukana. Ne, jotka kokevat tämän sukupolven arvokkaaksi työvoimaksi, haluavat nyt olla valppaana kehityksessä. Ja luonnollisesti kehitys paljastaa uusia piirteitä vanhemmista työntekijöistä, enemmän kysymys on asenteesta kuin iästä. Koska Sulava on modernin työn edelläkävijä, haluamme olla ensimmäisinä kokeilemassa uusia mahdollisuuksia”, Valtari kommentoi.

Microsoft-kumppanuus huippuosaamisen vahvana tukena

”Onnittelut vuoden 2024 voittajille ja finalisteille!”, kommentoi Microsoftin Chief Partner Officer ja Corporate Vice President Nicole Dezen. ”Lukuisten AI & Copilot -julkistusten tänä vuonna synnyttämä vauhti kiritti kumppaneidemme innovaatioita ja mahdollisti uraauurtavat palvelut ja ratkaisut asiakkaille. Minua inspiroi kumppaniekosysteemimme kyvykkyys ja luovuus, ja tämän vuoden voittajat esittelevät parhaat puolet siitä, mikä on mahdollista tekoälyn ja Microsoft Cloudin avulla.”

”Tunnustukset ovat erittäin merkittäviä. Eurooppalaiset kumppanit tulevat erittäin harvoin valituksi maailman parhaiden joukkoon. Esimerkiksi koulutusten finalistipaikka on ensimmäinen neljään vuoteen Euroopassa ja Copilot-sarjan muut finalistit ovat globaalisti toimivia suuryrityksiä. Hienoa olla suomalainen tässä hetkessä”, hymyilee Sarhimaa.

Microsoft on valinnut uudet palkinnot mukaan lukien Sulavan nyt viisi kertaa tietotyön kehityksessä maailman kärkeen. Aiemmin Sulava on voittanut globaalin Cloud Productivity – palkinnon 2015, valittu Modern Workplace Transformation -finalistiksi 2018 ja vuonna 2019 Teamwork-finalistiksi.

Suomessa Sulava on voittanut palkintoja perustamisestaan lähtien mm. Modern Work- ja Security & Compliance -sarjoissa. Sulavan henkilöstöstä seitsemällä asiantuntijalla on Microsoft MVP-tunnustus ja yli 40 Sulavan kouluttajaa on MCT-sertifioituja.

Microsoftin tuki asiantuntijoidemme kehittymiseen, yhteistyö asiakkaidemme kanssa ja yhtiön tekemä taustatyö on valtavan tärkeää. Sulavalle Microsoft on erityisen tärkeä, koska toimimme monilla ratkaisualueilla, sekä koulutustemme kannalta

Sarhimaa kommentoi

”Sulava tarttuu, pureksii ja tuo Microsoftin innovaatiot ensimmäisten joukossa tarjolle niin, että asiakkaidemme on helppo ottaa ne käyttöön ja ulosmitata niiden hyödyt. Asiantuntijamme on tunnettuja huippuosaajia, syvällä Microsoft-teknologiassa ja sitä kautta tarjoamme asiakkaillemme harkittuja neuvoja siihen, mihin suuntaan heidän kannattaa omaa ympäristöään viedä. Sulavalla on erinomaiset edellytykset toimia tässä muuttuvassa maailmassa niin Suomessa kuin ulkomailla”, hän päättää.

Haluamme ottaa Copilotin käyttöön organisaatiossamme, mutta mistä aloitamme?

Tekoälyn avustama innovaatio ja tuottavuusmahdollisuuksien hyödyntäminen kaikille organisaation työntekijöille on välttämätöntä.

Palvelumme Copilotin käyttöönottoon auttavat ottamaan käyttöön mullistavaa teknologiaa hallitusti ja järkevästi. Palveluidemme tuella parannat organisaatiosi tuottavuutta ja luovuutta Copilotin avulla. Kokeneet asiantuntijamme opastavat organisaatiotasi käyttämään Copilot for M365:tä tehokkaasti.

Helpoiten pääsette alkuun tutustumalla Sulavan Copilot-palveluihin, kuten suosittuun Copilot Essentials -kokonaisuuteen! Essentials sisältää kaiken, mitä organisaationne tarvitsee Copilot for Microsoft 365:n käyttöönottoon ketterässä ja helpossa paketissa. Jos kaipaatte enemmän räätäilöityä pakettia, Sulavan Copilot Modern Work as a Service puolestaan tarjoaa kaiken juuri teidän organisaationne tarpeisiin suunniteltuna.

Suosittelemme myös lukemaan artikkelin, jossa käsittelemme tekoälyn tietosuojaa.

Tekoälyn tuloa ei voi hidastaa, joten näihin pohdintoihin kannattaa tarttua heti! Me olemme apunasi. Ota rohkeasti yhteyttä, niin keskustellaan lisää!

Vie osaamisesi seuraavalle tasolle koulutuksissamme

Olemme Microsoftin virallinen koulutuskumppani ja tarjoamme osaamista kaikkiin kolmeen pilveen! Kouluttajillamme on kokemusta lukuisista asiakasprojekteista, ja he tuovat viimeisimmän tiedon koulutuksiin aidoista käytännön tilanteista.

Tekoäly tuo tullessaan runsaasti uusia mahdollisuuksia, ja uusia osaamistarpeita. Avullamme varmistat, että organisaationne pysyy mukana teknologian nopeassa kehityksessä ja henkilöstönne on varusteltu uusimmalla tiedolla ja taidoilla. Tarjoamme osaamista muun muassa Copilotin käyttöönottoon – tiedon suojauksesta aina loppukäyttäjien tekoälykoulutuksiin.

Kehitä Data & AI -osaamista Sulavan kesäkoulussa

Käytä heinä- ja elokuun kiireettömämpi työaika data- ja tekoälyosaamisen kehittämiseen!

Data & AI -koulutuksissa opit käytännönläheisiä taitoja, kuten generatiivisen tekoälyn ratkaisujen kehittämistä Azure OpenAI -palvelulla, luonnollisen kielen käsittelyä ja konenäön sovelluksia Azure AI -palveluilla, koneoppimismallien kouluttamista Azure Machine Learning -palvelulla, sekä tietovarastointia ja reaaliaikaista analytiikkaa uudella Microsoft Fabric -alustalla.


Lue lisää

Tekoälyn kanssa treenaamassa – kuinka koulutat organisaatiosi huippukuntoon?

Kuntoilussa puhutaan kolmen kuukauden jaksosta, jonka verran toistoja tarvitaan, että liikkumisesta muodostuu tapa. Tätä samaa sitoutumista ja sinnikästä toistoa edellyttää uusien työtapojen synnyttäminen.

Moni kuntoilun aloittanut tietää, että into saattaa loppua, eikä uusi elämäntapa käynnisty odotetusti. Jos näin käy nyt tekoälyn käytön opettelussa, jäävät hyödyt lähtökuoppiin.

Lue kuinka elämänmuutoksesta tuttuja oppeja voi soveltaa työtapamuutoksen tekemiseen ja kuinka ajankohtaiset ilmiöt kuten tekoäly ja Z-sukupolven tulo työelämään haastavat organisaatioita nyt

5+1 vinkkiä johdolle Copilotin hyötyjen maksimointiin

Paras aika aloittaa tekoälyn hyödyntäminen oli eilen ja toiseksi paras on nyt. Mukaan pääsee nopeastikin, kunhan otat johtajana huomioon käytäntöjä, joiden avulla saat Microsoftin Copilotista parhaiten hyödyt irti niin ihmisten johtamisessa kuin käytön kehittämisessä.

Kokosimme kesälomakauden lähestyessä vinkkilistan, jolla pääsette suoraan vauhtiin Copilotin hyödyntämisessä.

Lue vinkit


Lue Microsoftin tiedote Suomessa palkituista kumppaneista

Lue Microsoftin uutinen kansainvälisistä palkinnoista ja tiedot kaikista voittajista

Lue The Digital Neighborhoodin uutinen


Yhteystiedot

Rozzyn Boy, Chief Communications and Brand Officer; rozzyn.boy@thedigitalneighborhood.com

Mika Sarhimaa; mika.sarhimaa@sulava.com

Katri Valtari; katri.valtari@sulava.com

Aki Antman; aki.antman@sulava.com

Kirjoittaja

Hanna Valjakka

Hanna Valjakka

Head Of Marketing

Hanna toimii Sulavalla Head Of Marketing -roolissa. Hän on markkinoinnin ja viestinnän pitkän linjan ammattilainen, taustaa niin B2B kuin B2C -maailmasta. Koulutukseltaan Hanna on yhdistelmä viestintätieteitä ja tietotekniikkaa Vaasan yliopistosta, josta hän valmistui Filosofian maisteriksi vuonna 2009. Aiemmin Hanna on työskennellyt teknisten ratkaisujen ja laitteiden markkinoinnissa Volvo Finland ab:lla ja Samsung Electronicsilla. Hanna aloitti uransa Sulavalla 2018.