Digiloikka vai osaamisloikka?

Minne suuntaan teillä loikitaan 2021 ja siitä eteenpäin?

Poikkeuksellisen vuoden kuuma monivalintakysymys on ollut ”kuka johti organisaatiosi digitalisaatiota”.

COVIDin nopeuttama organisaatioiden digiloikka eroaa merkittävällä tavalla IT-johtoisesta pilvisiirrosta. Siinä missä aiempien pilvisiirtymisten kimmokkeena ovat olleet IT-kustannuksissa saatavat säästöt ja halu tarjota skaalautuvia palveluita, nyt etätyöhön siirryttäessä ajurina ovat olleetkin käyttäjien tarpeet.  

Digiloikan onnistumisen mittari on ollut ja on työntekijöiden työskentelyn tehokkuus ja käyttökokemus, joka puolestaan on pitkälti käyttäjien osaamisesta riippuvainen. Onnistunut digiloikka edellyttää aina myös onnistunutta osaamisloikkaa.

Microsoftin M365-palvelut tarjoavat moderniin työntekoon ison joukon palveluita. Jotta käyttäjät löytäisivät näistä palveluista keskeiset ja organisaatiossa päädyttäisiin yhteisiin työtapoihin, alkaa siirtyminen moderneihin työtapoihin yleensä Pelikirjan rakentamisella.

Millainen on hyvä pelikirja?

  • Hyvä pelikirja tunnistaa ja huomioi käyttäjien erilaiset roolit ja tarpeet
  • Luo selkeät pelisäännöt sujuvalle yhteistyölle  
  • Pelikirjan päälle on hyvä rakentaa käyttäjien koulutukset

Sulavan Modernin työn koulutukset on koostettu ohjelmaksi, jossa osaaminen rakentuu moduuleista ja aiemman opitun varaan. Kun ensin oppii hyödyntämään välineet omassa henkilökohtaisessa työssään, on helppo omaksua yhteistyön modernit tavat.

Sulavan Modernin työn koulutusohjelma auttaa organisaatioita hyödyntämään modernit välineet tarkoituksenmukaisella tavalla niin, että yhteistyö on sulavaa ja työskentely tehokasta. Keskiössä on työn sujuva tekeminen välineitä hyödyntäen – onnistunut osaamisloikka.

Kiinnostuitko? Lataa Sulavan Modernin työn koulutusohjelma tai laita viestiä sales@sulava.com ja jutellaan lisää!