Sulavasta Microsoftin vuoden kumppani

Microsoft on palkinnut Suomessa parhaan kumppanin vuodesta 2007 lähtien – ja tästä lähtien yhtenä omana henkilökohtaisena tavoitteenani on ollut palkinnon pokkaaminen omalle työpaikalleni. Tämä tavoite täyttyi tänä vuonna kun Microsoft nimesi Sulavan vuoden kumppaniksi. Jättimäinen kiitos tästä kuuluu koko Sulavan henkilöstölle.

Miksi me voitimme?

”Valintaan vaikutti Sulavan vahva sitoutuminen Microsoftin alustoihin. Yritys pyrkii aktiivisessa yhteistyössä Microsoftin kanssa edistämään pilvipalveluiden yleistymistä Suomessa”, perustelee Microsoftin toimitusjohtaja Ari Rahkonen. ”Suomalaisasiakkaiden siirtäminen pilveen on sulavalaisten intohimo, mikä koituu koko kumppaniekosysteemimme hyödyksi.”.

Microsoftin perustelut jatkuvat: ”Sulava myös aktiivisesti kuuntelee Microsoftia. Se tuottaa ja jakaa Microsoft-teknologioihin liittyviä olennaisia uutisia sekä tietoa ymmärrettävällä tavalla laajalle suomalaiskohderyhmälle. Sulavan blogit, Twitter ja Facebook-syötteet ovat saavuttaneet suurta suosiota. Sulava on luonut myönteisen ja tuottavan yhteistyösuhteen Microsoftin kanssa, ei ainoastaan loistavalla liiketoiminnalla, vaan toimimalla muutosvoimana suomalaisessa yhteiskunnassa sekä kohottamalla valmiuksia myös kansalaisjärjestöissä.”

Me olemme todellakin Sulavan perustamisesta asti korostaneet pilven merkitystä. Alla ote blogikirjoituksestani joka on päivätty 30.12.2010:

Vielä vuonna 2010 moni suhtautui meihin hymyillen, mutta tänä päivänä kaikki puhuvat pilvestä ja tehokkaasta tietotyöstä. Me emme ole keskittyneet vain puhumaan, vaan olemme vieneet pilveensä yli sata organisaatiota ja viisinumeroisen määrän käyttäjiä. Muutenkin voitaneen todeta, että olemme Sulavassa onnistuneet avoimen viestintämme ja ennakkoluulottoman asenteemme kautta muokkaamaan koko toimialaamme. Ja takuuvarmasti muutos on ollut parempaan suuntaan.

Tiivis yhteistyö Microsoftin kanssa näkyy kaikilla toiminta-alueillamme. Olemme mukana lukuisissa kansainvälisissä ohjelmissa, monessa ainoana suomalaisena kumppanina. Tämän yhteistyön tuloksena pysymme jatkuvasti kehityksen etulinjassa.

 

Poikkeuksellista näkyvyyttä startupille

Sulava sai poikkeuksellisen näkyvyyden jo vuoden 2012 Microsoftin WPC-tapahtumassa, jossa yritys esiteltiin ensimmäisenä suomalaisena kumppanina Steve Ballmerin ja Jon Roskillin avauspuheenvuorossa.

Tällä kertaa nousemme lavalle vuoden 2013 parhaana suomalaisena kumppanina ja edessä on mm. tapaaminen Steve Ballmerin kanssa. Vuonna 2014 tavoitteenamme on voittaa jokin kansainvälisistä sarjoista.

 

Mitä seuraavaksi?

Tietotyön tuottavuus ja Microsoftin pilvipalvelut jatkossakin Sulavan keskeinen teema. Meille tietotyön mittaus, pelillistäminen ja uuden teknologian tehokas jalkauttaminen ovat arkipäivää jo tänään. Veikkaisin, että yhden – kahden vuoden sisään aika moni muukin Microsoft-kumppani työskentelee näiden teemojen parissa. Tämän kalenterivuoden keskeisiä teemoja ovat myös Big Data, Windows Azure, CRM Online sekä itsepalvelu-BI. Päätelaitteiden osalta Windows 8, Windows RT ja Nokian Lumiat muuttavat työkulttuurin ja liikkuvan tietotyön pysyvästi.

Otamme saamamme tunnusten suurella kiitollisuudella ja ylpeydellä vastaan. Nyt juhlimme hetken ja sen jälkeen jatkamme osaamisemme jatkuvaa kehittämistä. Sulavan tarina on vasta alussa.