Esittelyssä Jussi Metso

Moi,
Olen Jussi Metso ja liityin Sulavan Security & Compliance -tiimiin syyskuussa. Määrittelen itseni ikuiseksi oppijaksi, sillä vaikka osaankin kaikenlaista, on kulman takana aina jotain uutta ja ihmeellistä. Tällä hetkellä niitä ovat sekä AI, Microsoft Copilot että vielä syvempi cybersecurity-osaaminen.

Mitä teen Sulavalla (ainakin )?
• Toimin pilven tietoturva-konsulttina ja/tai neuvonantajana asiakkaille
• Pyrin levittämään tietoturvan parhaita käytäntöjä, myös talon sisällä

Mitä odotan?
• Uusia mielenkiintoisia asiakkaita
• Mielenkiintoisia haasteita ja projekteja
• Työskentelyä loistavien ja osaavien työkavereiden kanssa
• Oppimista ja kehittymistä asiakkaiden mukana

Aloitin it-harrastukseni noin kuuden ikäisenä, jolloin kotiin hankittiin Commodore Vic-20. Siitä seuraavaksi C-64, Amiga 500, Amiga 1200 ja seuraavaksi ensimmäinen pc, kun lähdin opiskelemaan it-alalle. PC-linjalla on aina menty, Macciin en koske. (PC vs Mac war).

Ensimmäiset työtehtäväni tapahtuivat vuonna 1997 UPM:n Voikkaan tehtaan tietohallinnossa harjoittelussa, jossa koulutin Lotus Notes -järjestelmää ”massakarhuille” sekä olin tekemässä perus it-tukea.

Varsinainen it-urani alkoi loppuvuodesta 1998. Tänä päivänä noin 25 vuotta myöhemmin it-maailma on hyvin erilainen ja pilveentymässä . Jotkut vielä luottavat konesalipalveluihin, mutta itse halusin sieltä pois.

Olen jotenkin aina osannut valita työni sen mukaan, mikä on sillä hetkellä suurinta hottia. Ensinnäkin it-ala vuosituhannen vaihteessa kävi aivan ylikierroksilla, 20-vuotta myöhemmin pilvisiirtymä ja viimeiset kaksi vuotta moderni työ ja tietoturva. Nyt AI on se kovin juttu ikinä.

Vapaa-aikaani vietän aika lailla joko opiskellen ja hieman kevyttä liikuntaa tai sitten raskasta liikuntaa harrastaen. Kuuntelen kaikenlaista musiikkia mutta metalli on hyvää siihen, jos tarvitsee saada aikaan asioita.

Haastakaa minut – katsotaan, miten me voimme auttaa teitä.