Microsoft Ignite 2023 -kooste: Teams, Mesh, Azure OpenAI ja Loop

Microsoft Ignite 2023 järjestettiin keskiviikkona 15.11. ja tuttuun tapaan keräsimme Microsoftin uusimmat ja mielenkiintoisimmat julkistukset yhteen blogikirjoituksen muodossa! Tämän vuoden Ignite -tapahtumaa hallitsi vahvasti AI & Copilot, jota osasimme jo etukäteen odottaa. Tietysti myös paljon muita mielenkiintoisia uutisia tuli esiin Teamsista, Meshistä, Loopista ja monista muista! Tänäkään vuonna emme päässeet ilman tuotenimien muuttumista tai sovellusten yhdistämistä 😀 Kaikkien näiden uusien ominaisuuksien, päivitysten ja sovellusten avulla Microsoft jatkaa pilvipalveluiden rakentamista entistä innovatiivisemmaksi ja tuottavammaksi kokonaisuudeksi!

Hypätään uudistusten maailmaan!

Käymme tärkeimmät uudistukset läpi myös 29.11. klo 9–11 järjestettävässä Microsoft Teams Spotlight -webinaarissamme läpi, joten kannattaa ilmoittautua myös sinne mukaan, jos haluaa pysyä perillä uusimmista tuulista.

Ilmoittaudu webinaariin tästä

Microsoft Teams ja Teams Premium

Microsoft Teamsia käyttää maailmassa jo yli 320 miljoonaa käyttäjää! Valtava määrä! Teamsista on tulossa uusi versio, joka tuo mukanaan mahtavia päivityksiä ensi vuoden aikana (tai toivottavasti jo aiemmin). Tässä muutamia esimerkkejä tulevasta!

Kokoukset

 • Vähennä ulkopuolista melua Teams-kokouksissa ja puheluissa! Tekoälypohjaisen ominaisuuden avulla, voit eristää vain oman äänesi kuuluviin. Teamsin tekoäly oppii miltä kuulostat ja mykistää taustalta kuuluvat äänet! Ominaisuus tulee käyttöön vuoden 2024 alkuun mennessä.
 • Luo taustakuvia tekoälyn avulla ja piilota sotkuinen toimistotila tai työhuone! Tekoäly luo sinulle uuden taustakuvan, joka poistaa sotkun ja tuo vehreyttä tilaan! Tämä ominaisuus saatavilla Teams Premiumissa vuoden 2024 alussa.
 • Piilota osallistujien nimet: Kokouksen järjestäjä voi piilottaa osallistujien nimet kokouksen tai webinaarin ajaksi.

Chatin ja kanavien parannukset

 • Hyödynnä Loop-komponentteja Teams-kanavilla! Kun kirjoitat viestejä kanaville, sinun on mahdollista luoda Loop-komponentteja, joihin lisätä taulukoita, luetteloita sekä muita tuttuja Loop-komponentteja! Mikäli Loop ei ole sinulle ennestään tuttu, lue lisää meidän blogistamme.
 • Mukauta omat emojit: Voit valita itsellesi mieluisimmat emojit, joita haluat käyttää Teams-keskusteluissa. Löydät parhaat emojit helposti ja nopeasti! Pidetään peukkuja, että tämä ominaisuus tulisi myös kokouksiin, sillä toistaiseksi se tulee toimimaan ainoastaan kanavissa ja keskusteluissa.
 • Välitä keskustelu eteenpäin: Jaa viesti toisen työkaverin kanssa klikkaamalla viestiä ja valitsemalla valikosta ”Lähetä edelleen”.
 • Valitse ryhmäkeskustelun profiilikuva: Voit jatkossa ladata profiilikuvan tiimi- tai ryhmäkeskusteluun tai hyödyntää valmiita kuvituskuvia ja hymiöitä.
 • Kanavailmoitusten taustakuva: Luo henkilökohtainen ilmoitustausta, joka sitouttaa tiimit uusilla tavoilla. Voit lisätä kuvia, kirjoittaa kuvauksen tai käyttää generatiivista tekoälyä henkilökohtaisen taustan luomiseen. Tekoälyn hyödyntäminen kuvan luomiseen on käytössä ainoastaan Teams Premiumissa ja Copilotissa, mutta muuten palvelu toimii myös perus-Teamsissa.

Muita päivityksiä:

 • Yksinkertaistetut ilmoitukset: Tyhjennä ilmoitukset yhdellä napsautuksella ja säädä Teamsin ilmoitusasetuksia priorisoidaksesi tärkeimmät! Tämä päivitys tulee saatavilla tammiskuussa 2024.
 • Hallitse tiimejäsi ja kanaviasi: Käyttäjät voivat helposti muokata kanavaluetteloa priorisoidakseen tärkeimmät kanavat. Kun määrität uuden yhteistyötilan, käyttäjiä pyydetään luomaan kanava, ja liittyessään uuteen tiimiin käyttäjät voivat valita vain kanavat, jotka he haluavat nähdä kanavaluettelossa. Kun kanava ei ole enää aktiivinen tai merkityksellinen, käyttäjä voi arkistoida kanavan, ja se piilotetaan ja suljetaan jatkotoimia varten, mutta tietoja voidaan silti käyttää. Tämä päivitys on yleisesti saatavilla tammikuussa 2024.
 • Jaettujen kanavien parannukset: Tiimin jäsenet voivat luoda jaettuja kanavia organisaation ulkopuolisten ihmisten kanssa, jos omistaja sallii sen tiimin asetuksissa. Jatkossa on mahdollista lähettää suoria linkkejä kanavaan, viestiin tai vastaukseen. Tämä päivitys on saatavilla tammikuussa 2024.
 • Valmistaudu uuteen Teamsin selainversioon: Uusi Teams-sovellus julkaistiin ja otettiin käyttöön Windowsissa ja Macissa, mutta nyt myös selainkäyttäjien on aika nauttia New Teams -kokemuksesta! Teams on saatavilla niille, jotka käyttävät Microsoft Edgen tai Google Chromen selainta.
 • Uudet Teams-pikanäppäimet: Uusia pikanäppäimiä ovat Alt+Vaihto+D, jos haluat asettaa tilaksi Älä häiritse, ja Alt+Shift+R, jos haluat vastata viimeisimpään vastaanotettuun viestiin. Täydellinen luettelo pikanäppäimistä on saatavilla, ja uudet pikanäppäimet ovat yleisesti saatavilla tammikuuhun 2024 mennessä.
 • Koodilohkojen parannukset: Teamsin koodilohkoissa on uusia ominaisuuksia, joiden avulla käyttäjät voivat jakaa koodia helposti. Käyttäjät voivat käyttää muotoiluasetuksia tai merkintää koodilohkon aloittamiseen ja valita/muokata syntaksin korostuksen koodikieltä koodia liitettäessä tai kirjoitettaessa. Tämä päivitys on yleisesti saatavilla tammikuuhun 2024 mennessä.
 • Yksityisen tiimin löytäminen: Järjestelmänvalvojat voivat tehdä yksityisistä työryhmistä löydettäviä organisaatiossaan. Käyttäjät voivat tarkastella ja etsiä näitä yksityisiä tiimejä ”Liity tiimiin” -gallerian kautta. Tämä päivitys on yleisesti saatavilla tammikuussa 2024.
 • Teams AI -kirjasto: Uusi ominaisuus sovelluskehittäjille. On nyt yleisesti saatavilla JavaScriptille ja .NET:lle.

Lue lisää Microsoft Teamsin uusista ominaisuuksista.

Microsoft Mesh ja mukaansatempaavat kokoukset

Microsoft Mesh tulee yleisesti saataville tammikuussa 2024 Teams Premiumiin. Mesh on Microsoftin Metaverse-alusta, joka on luotu viemään virtuaalinen kommunikaatio ja hybridityöskentely täysin uudelle tasolle. Meshin avulla käyttäjät voivat luoda ja liittyä mukautettuihin virtuaalitiloihin, jotka on räätälöity organisaation erityistarpeisiin, kuten perehdytykseen, tilannehuoneisiin, digitaalisiin kaksosiin, työntekijätapahtumiin, koulutuksiin, opastettuihin kierroksiin, tuote-esittelyihin ja muihin.

Mesh-editorin avulla voit luoda omia mukautettuja kokemuksia tapahtumillesi ilman koodausta. Voit valita erilaisista tiloista sopivimman ja lisätä omia sisältöjä 3D-tauluille, kuten kuvia, videoita ja näytönjakoa.

Lue lisää Meshin hyödyntämisestä organisaation erilaisissa tarpeissa blogistamme.

Microsoft Copilot

Kuten etukäteen odotimme, Ignite oli täynnä Copilot-uutisia ja ilmoituksia. Eikä ihme, koska sillä on valtava vaikutus jokapäiväiseen työhömme tulevaisuudessa! Useat Copilotit ovat nyt esikatselussa, kuten Microsoft Fabricissa ja Azuressa. Lisäksi Bing Chat ja Bing Chat Enterprise nimettiin uudelleen Copilotiksi ja ne tulevat saataville 1. joukukuuta 2023 alkaen.

Erityisesti olemme olleet kiinnostuneita Copilotista Microsoft 365:ssä modernin ja tulevaisuuden työn tukena. Jokaisessa sovelluksessa tulee Copilot käyttöön, kuten Teamsissa, Wordissa, PowerPointissa yms. Kaikki ovat kuitenkin yhden ja saman Copilotin alla Microsoft 365:ssä. Älä siis hämmenny, jos kaikkia tekoälyavustajia kutsutaan tästä lähtien Copilotiksi.

Microsoft Copilotin koontinäyttö tulee Microsoft Vivan kautta ja on erityisen hyödyllinen, kun haluat nähdä, miten ihmiset käyttävät Copilotia organisaatiossasi, suunnitella Copilotin valmiutta ja käyttöönottoa sekä mitata Copilotin vaikutusta.

Olemme Sulavalla käyttäneet Copilotia jo jonkin aikaa ja todenneet sen erittäin tehokkaaksi työkaluksi ja assistentiksi!

Copilot on jo tuonut ja tuo seuraavia ominaisuuksia Teamsiin:

 • Voit visualisoida kokouskeskustelut ja muistiinpanot ja järjestää ne Whiteboardille, jonka avulla jakaa muille kokoukseen osallistuneille. Copilot osaa ehdottaa valkotaululle lisättäviä ideoita myös kokouksen aikana! Niille, joilla on jo Copilot käytössä, Copilot luo yhteenvedon kokouksesta ja se on jaettavissa eteenpäin Loop-komponenttina.
 • Copilot voi lisätä automaattisesti kokousmuistiinpanoja kokouksen yhteisiin muistiinpanoihin, jos se on otettu käyttöön ennen kokousta. Tätä varten vain yhdellä kokouksen osallistujalla on oltava Copilot käytössä.
 • Käytä Copilotia Teams-kokouksissa säilyttämättä transkriptiota. Tämä on Teams-hallintakeskuksen asetus, jossa Copilot voidaan ottaa käyttöön kokouksissa tallentamatta ja transkriptoimatta. Näin voit olla vuorovaikutuksessa Copilotin kanssa kokouksen aikana, esimerkiksi esittää kysymyksiä, mutta kokouksen päätyttyä Copilot ei ole käytettävissä. Tämä on jo saatavilla.
 • Copilot on saatavilla myös Teams-kanavissa aiempien keskustelujen tärkeiden tietojen tiivistämiseen. Kun kirjoitat viestiä Teams-kanavissa tai keskusteluissa, voit käyttää Copilotin kirjoitusruutua viestien kirjoittamiseen tai uudelleenkirjoittamiseen. Tämä ominaisuus on myös jo käytössä!

Copilot Oulookissa, Loopissa ja Wordissa

Outlookissa Copilot auttaa valmistautumaan kokouksiin luomalla yksityiskohtaisen yhteenvedon tulevista kokouksista kutsun, siihen liittyvien sähköpostiviestien ja liitetiedostojen perusteella. Copilot voi luoda esityslistan, otsikon, osallistujaluettelon, kontekstin kokoukselle ja etsii parhaan käytettävissä olevan ajan kaikille.

Loopissa voit hyödyntää Copilotia linkitettyjen asiakirjojen täydentämiseen. Ensi vuoden aikana pystyt myös mukauttamaan aiemmat Loop-sivut uusille sivuille ja luomaan tehokkaasti mukautettuja malleja.

Wordiin Copilot tuo erinomaisen ominaisuuden, jonka avulla pysyt paremmin ajantasalla yhteistyöstössä olevan asiakirjan sisällöstä. Copilotin avulla voit esittää kysymyksiä, kuten mitä ja kuka on tehnyt muutoksia asiakirjaan muutosten ja tarkistusten paljastamiseksi.

Miten saan Copilotin käyttöön?

Copilot-laajennukset voidaan asentaa sovelluskaupasta Teamsiin ja Outlookiin, mikäli organisaatiossasi on tarvittava Copilot-lisenssi. Tekoälyn avustama innovaatio ja tuottavuusmahdollisuuksien hyödyntäminen kaikille työntekijöille on välttämätöntä. Copilot Modern Work as a Service -palvelumme vie organisaatiosi uudelle, ikivihreälle tielle kohti tekoälyavusteista modernia työtä.

Sulava on rinnallasi jokaisessa vaiheessa mm. tuottavimpien käyttötapausten löytämiseksi sekä henkilöstön onnistuneen omaksumisen, tietoturvan, ympäristön hallinnan, tiedon suojauksen ja vaatimustenmukaisuuden varmistaakseksi.

Microsoft Copilot Studio

Microsoft Copilot Studio on keskusteleva tekoälyalusta, jolla voi luoda ja muokata copiloteja eli tekoälyavustajia luonnollisella kielellä tai graafisesti. Copilot Studio toimii yhdessä Microsoft 365 Copilotin kanssa, jolloin IT voi hallita ja varmistaa avainaiheiden vastausten johdonmukaisuuden.

Copilot Studion avulla voi suunnitella, testata ja ottaa käyttöön copiloteja, jotka sopivat erilaisiin tilanteisiin ja hyödyntävät generatiivisen tekoälyn voimaa tuottamaan monivaiheisia vastauksia datan ja dialogien perusteella. Esimerkiksi kulujen hallintaan, henkilöstön perehdytykseen, IT-palveluihin ja niin edelleen.

Copilot Studio perustuu Power Virtual Agents -alustaan, joka on nyt osa Copilot Studioa. Se tarjoaa uusia tapoja rakentaa ja laajentaa copiloteja yhdistämällä ne Microsoftin tekoälyalustan kautta Azure AI Studioon ja muihin Azure-palveluihin. Tämä mahdollistaa edistyneiden ominaisuuksien, kuten puheentunnistuksen, tunneanalyysin, entiteettien erottelun ja muun hyödyntämisen. Lisäosien avulla tekijät voivat luoda, hallita ja testata lisäosia, kuten Power Platform -liittimiä ja Power Automate -virtoja. Tekijät voivat luoda mukautettuja kehotteita, myös sellaisia, jotka käyttävät generatiivista tekoälyä. 

Lue lisää Microsoft Copilot Studiosta.

Nähdäksesi videon, sinun tulee hyväksyä markkinointievästeet.

Azure AI Studio, OpenAI Service GPT-4 turbo ja paljon muuta

Azure AI Studio on integroitu tekoälyalusta ja sen esikatselu otettiin juuri käyttöön. Nyt on mahdollista hallita ja luoda tekoälykokemuksia yhdestä studiosta sen sijaan, että Azure AI:n eri ominaisuuksille olisi erilliset studiot.

Azure AI Studio

Uusi Azure AI Studio on suunniteltu helppokäyttöisyyttä ja vastuullisuutta ajatellen, ja se tarjoaa organisaatioille keskitetyn paikan, jonka avulla voidaan sujuvasti löytää, rakentaa, testata ja ottaa käyttöön tekoälyratkaisuja käyttämällä huippuluokan tekoälytyökaluja ja koneoppimismalleja, jotka kaikki perustuvat vastuullisiin tekoälykäytäntöihin. Sovelluskehittäjät voivat rakentaa generatiivisia tekoälysovelluksia, mukaan lukien Copilot-tekoälyavustaja kokemuksia, käyttämällä valmiita ja muokattavia työkaluja ja malleja.

Käyttäjät voivat valita tietolähteen, mukaan lukien Microsoft Fabric OneLaken ja Azure AI Searchin, upotuksille, valita malleja runsaasta frontier ja avoimen lähdekoodin mallien luettelosta, hallita kehotetyönkulkuja, arvioida mallivastauksia, havaita hienosäätömahdollisuuksia ja skaalata konseptien vedokset täyteen tuotantoon jatkuvan valvonnan ja hienosäädön avulla.

Lue lisää Azure AI Studiosta.

Nähdäksesi videon, sinun tulee hyväksyä markkinointievästeet.

Azure OpenAI Service

Tekoälyominaisuudet Azure OpenAI Servicessa mahdollistavat generatiivisen tekoälyn käytön kuvan, tekstin ja videon kanssa.

 • DALL-E 3 on esikatselussa: Kuvaile kuvaa tekstillä, niin DALL-E 3 luo sen!
 • GPT-4 Turbo ja GPT-3.5 Turbo model 16K: Azure OpenAI -palvelun uusimmat mallit mahdollistavat laajennetun kehotteen pituuden. Molemmat mallit ovat julkisesti esikatseltavissa marraskuun 2023 lopussa.
 • GPT-4 Turbo with Vision (GPT-4V): Kun GPT-4V integroidaan Azure AI Visioniin, se parantaa kokemuksia sallimalla kuvien tai videoiden sekä tekstin sisällyttämisen tekstin tuottamiseen ja hyötyy Azure AI Visionin parannuksesta, kuten videoanalyysistä. GPT-4V on esikatselussa vuoden 2023 loppuun mennessä.
 • GPT-4-päivitykset: GPT-4:n päivitykset sisältävät mahdollisuuden hienosäätöön, jonka avulla AI-mallia voidaan mukauttaa / kouluttaa vastaamaan paremmin erityistarpeita. Esikatselussa nyt!
 • Bing-haun ja kehittyneen data-analytiikan laajennukset: Integrointi Bing-haun kanssa tarkoittaa, että Azure OpenAI -palvelun käyttäjät voivat nyt käyttää hakukoneita suoraan Azure-sovelluksista. Lisäksi Advanced Data Analyticsin (aiemmin Code Interpreter) käyttöönotto helpottaa niiden tietojen analysointia ja ymmärtämistä. Nämä päivitykset ovat yleisesti saatavilla.

Azure OpenAI -palvelu tarjoaa uusia mahdollisuuksia sekä yrityksille että käyttäjille näiden parannusten avulla. DALL-E 3 ja GPT-4 Turbo for Vision mahdollistavat rajattoman luovuuden ja helpottavat vuorovaikutusta koneiden kanssa. GPT-3.5 Turbo, jossa on 16K token-kehotteen pituus, ja GPT-4 Turbo yhdessä GPT-4-päivitysten kanssa parantavat joustavuutta ja suorituskykyä, mikä tekee niistä arvokkaampia eri toimialoilla. Lisäksi Bing-haun ja kehittyneen data-analytiikan yhdistelmä virtaviivaistaa monimutkaisia tehtäviä ja tekee dataan perustuvasta päätöksenteosta helpommin saavutettavissa. 

Azure AI Vision saa Image Analysis 4.0:n, jasynkroninen API-päätepiste tuo pääsyn uusimpiin kuva-analyysimalleihin, jotka sisältävät kuvatekstityksen, OCR:n, objektien tunnistuksen ja paljon muuta. Parannettu OCR-malli on parantanut kuvien sekä kirjoitetun että käsin kirjoitetun tekstin tarkkuutta. Image Analysis 4.0 on jo yleisesti saatavilla!

Muita Azure AI:n uusia ominaisuuksia ovat:

 • Azure AI Languagen uusi tehtävien optimoinnin yhteenveto-ominaisuus, joka perustuu suuriin kielimalleihin (GPT-3.5-Turbo, GPT-4, Z-Code++ ja muut)
 • Uusi konekäännösmalli, joka pystyy kääntämään kielestä toiseen kääntämättä englanniksi välillä ja jota voidaan mukauttaa vastaamaan käännöksiä paremmin toimialan kontekstiin
 • Nimettyjen kokonaisuuksien tunnistus
 • Asiakirjojen kääntäminen ja yhteenveto omassa ympäristössä tekoälyn avulla

Azure AI Search (tunnettiin aiemmin nimellä Azure Cognitive Search ja tulee saataville Azure AI Studiossa) -päivitykset sisältävät vektorihaun, joka muuttaa asiakirjat ja tiedot numeeriseen muotoon ja mahdollistaa hyvien vastausten nopeamman ja tehokkaamman noutamisen. Tämä on jo käytettävissä!

Toinen nimenmuutos: Semantic ranker (viralliselta nimeltään semantic search) priorisoi ja varmistaa, että osuvimmat hakutulokset toimitetaan ensin. Semantic ranker on yleisesti saatavilla.

Azure AI Content Safetyn avulla organisaatiot voivat tunnistaa ja vähentää haitallista sisältöä ja parantaa vuorovaikutusta verkossa, koska sitä voidaan käyttää integroituna turvajärjestelmänä Azure OpenAI -palvelussa tai erillisenä API-palveluna. Tämä on yleisesti saatavilla.

Iso määrä Azure AI -uutisia eikä vielä edes ehditty mennä koneoppimiseen!

Text-to-speech avatar ja Personal Voice

Text-to-speech-avatar on uusi teksti puheeksi -ominaisuus, joka luo realistisen digitaalisen kaksoisolennon henkilöstä, joka puhuu syötetyn tekstin ja videodatan perusteella. Personal Voice on uusi räätälöity ominaisuus, joka luo räätälöityjä puheääniä 60 sekunnin ääninäytteiden pohjalta.

Text-to-speech-avatar ja personal voice -työkalut mahdollistavat digitaalisten kaksosten luomisen ihmisistä. Esimerkiksi kuluttajille suunnatuissa sovelluksissa voi olla digitaalinen kaksonen vastaamassa käyttäjän kysymyksiin vs. pelkkä tekstimuotoinen chat.

Nähdäksesi videon, sinun tulee hyväksyä markkinointievästeet.

Microsoft Loop

Microsoft Loop on nyt yleisesti saatavillaselaimeen ja mobiililaitteisiin (iOS ja Android). Loop-mobiilisovellus (iOS ja Android) on yleisesti saatavilla myös kuluttaja-asiakkaille. Yritysasiakkaat, joilla on Microsoft 365 E3-, E5-, Business Standard- ja Business Premium -käyttöoikeudet, saavat täydet toiminnot, mukaan lukien työtilat.

Mikäli et ole vielä tutustunut Looppin, lue lisää blogistamme.

Uusimmat ominaisuudet Loopissa ovat:

 • Työtilan tila: Tämä ominaisuus on tällä hetkellä yksityisessä esikatselussa, ja se näyttää tietoja, kuten tulevat määräajat ja tilapäivitykset ja antaa sitä kautta selkeän yhteenvedon ja auttaa ihmisiä päättämään, mihin keskittyä. 
 • Työtilan kuvaukset: Loop osaa ehdottaa sopivia tiedostoja ja asiakirjoja, jotka voivat olla relevantteja tiettyihin työtiloihin. Tämä ominaisuus on esiversiossa.
 • Power Automate: Loop helpottaa tehtävien seurantaa ja projektinhallintaa yhdessä Power Automaten kanssa. Loop voi lähettää automaattisia ilmoituksia, kun esimerkiksi sisältö taulukossa muuttuu. Tämä automaatio auttaa tiimejä pysymään ajan tasalla edistymisestään ja säästää aikaa keskittyä olennaiseen. Tämä ominaisuus on esiversiossa.
 • Aloita työtila Teamsista : Teams-kokouksen jälkeen voidaan luoda Loop-työtila, jossa on jo kokouksen asiaankuuluvat asiakirjat ja muistiinpanot, mikä helpottaa tiimin projektin aloittamista. Tämä ominaisuus on esikatseltavissa vuoden 2023 loppuun mennessä. 

Olemme Sulavalla hyödyntäneet Loopia jo pitkään ja Microsoft teki meidän Loop-käytöstä myös videon. Katso se tästä! 👇

Nähdäksesi videon, sinun tulee hyväksyä markkinointievästeet.

Microsoft Planner, Todo ja Project

Microsoft Planner tulee olemaan yksi kokonaisuus, joka yhdistää Microsoft To Do:n, Microsoft Plannerin ja Microsoft Projectin selainversion. Tämä julkaistaan ensin Microsoft Teamsin Planner-sovelluksessa keväällä 2024 ja selainversiot myöhemmin vuonna 2024. Uusi Planner on yhteistyökykyinen ja tekoälyn tehostama, jota voi hyödyntää niin tiimityöskentelyssä kuin monimutkaisemmissa projektinhallintakokonaisuuksissa. Ja tietysti Plannerissa on myös Copilot, joka auttaa käyttäjiä luomaan suunnitelman yksinkertaisilla kehotteilla.

Microsoft Teamsin Tasks by Planner and To Do -sovellus uudelleen nimetään Planneriksi. Myös Microsoft Projectin selainversio saa uuden nimen tulevina kuukausina. Microsoft Teamsin uusi Planner-sovellus on yleisesti saatavilla keväällä 2024, ja selainversio tulee myöhemmin.

Lue lisätietoja tästä päivityksestä.

SharePoint Premium

SharePointista tulee myös Premium-versio! Se tulee parantamaan sisällönhallintaa Microsoft 365:ssä, jotta organisaatiot voivat käyttää sisältöjään tehokkaammin koko elinkaaren ajan ja integroida sisällöt eri rooleille, kuten tietotyöntekijöiden, IT-ammattilaisten, kehittäjien ja muiden työnkulkuun.

SharePoint Premiumiin kuuluvat palvelut tulevat saataville asteittain tästä hetkestä vuoden 2024 ensimmäiseen puoliskoon asti. Uudistuksella on keskeinen rooli rakenteen ja tiedostonhallinnan valmistelemisessa Copilotia varten.

SharePoint Premium tulee helpottamaan käyttäjiä muun muassa työnkulkujen luomisessa, tiedostojen löytämisessä ja vuorovaikutuksen ja yhteistyön lisäämisessä tekoälyavusteisen sisällön avulla. Saatavilla on myös sisältöratkaisuja kriittisten liiketoimintaprosessien optimointiin tekoälyn, tietoturvan ja automatisoitujen työnkulkujen avulla.

SharePoint Premium sisältää myös sisällönkäsittely- ja sisällönhallintapalvelut ja -ratkaisut, joissa on sekä Microsoft Syntexin että Microsoft SharePoint Advanced Managementin uusia ja olemassa olevia ominaisuuksia.

Yhteenveto

Tämä Ignite ei tehnyt poikkeusta aiempiin vuosiin. Paljon tuli päivityksiä ja uudistuksia siihen, miten työskentelemme jatkossa! Tekoäly ja Copilot tulee olemaan isossa roolissa, mutta sitä osasimme odottaakin. Paljon vielä jäi käsittelemättä uudistuksista, sillä päivityksiä tuli niin paljon! Mikäli haluat pysyä perillä kaikista uudistuksista, kannattaa lukea Ignite Book of News.

Nyt vaan odotellaan uudistusten jalkautumista meille käyttöön!

Lopuksi vielä Copilotin luoma yhteenveto tästä blogista:

 • Microsoft Ignite 2023 -uutiset: Blogikirjoitus kattaa mielenkiintoisimmat uudet ominaisuudet ja ilmoitukset Microsoft Ignite 2023 -konferenssista, joka esittelee uusimmat innovaatiot Microsoft Cloudissa.
 • Microsoft Teamsin ja Teams Premiumin päivitykset: 320 miljoonan käyttäjän Microsoft Teams saa uusia ominaisuuksia ja parannuksia kuten Loop-integraatio, yksinkertaistetut ilmoitukset ja paljon muuta.
 • Microsoft Mesh ja Immersive meetings: Microsoft Mesh, alusta 3D-tilojen luomiseen ja liittymiseen, on yleisesti saatavilla tammikuussa 2024 yhdessä Microsoft Teamsin immersive-tilojen kanssa, jotka mahdollistavat käyttäjien siirtymisen 3D-ympäristöihin ja vuorovaikutuksen avatarin, äänen ja interaktiivisten toimintojen kanssa.
 • Microsoft Copilot ja Copilot Studio: Microsoft Copilot on keskusteleva tekoälyavustaja, joka auttaa käyttäjiä erilaisissa tehtävissä ja skenaarioissa Microsoft 365:ssä ja muissa sovelluksissa, kuten Teams, Outlook, Loop, Word ja muut. Copilot Studio on alusta copilottien rakentamiseen ja mukauttamiseen luonnollisen kielen tai graafisen käyttöliittymän avulla.
 • Azure AI Studio, OpenAI Service ja muut: Azure AI Studio on uusi integroitu AI-alusta, joka mahdollistaa käyttäjien löytää, rakentaa, testata ja julkaista AI-ratkaisuja innovatiivisten AI-työkalujen ja mallien avulla, kuten DALL-E 3, GPT-4 Turbo ja muut. Azure AI tarjoaa myös uusia ominaisuuksia ja päivityksiä Azure AI Visionille, Azure AI Searchille ja Azure AI Content Safetylle.
 • Text-to-speech ja Personal Voice: Tekstin puheeksi muuttaminen on uusi teksti puheeksi -ominaisuus, joka luo realistisen digitaalisen kaksoisolennon henkilöstä, joka puhuu syötetyn tekstin ja videodatan perusteella. Henkilökohtainen ääni on uusi räätälöity ominaisuus, joka luo räätälöityjä puheääniä 60 sekunnin ääninäytteiden pohjalta.