Paranna tiimityöskentelyäsi Microsoft Loopin avulla – mikä se on ja miksi sitä kannattaa käyttää?

Tietotyöläiset käyttävät päivittäin erilaisia muistiinpanovälineitä ja Microsoft 365:ssä työvälineenä on usein OneNote. Toisin kuin monet muut tietotyöläiset, itse en koskaan ole ollut suuri OneNote-fani. OneNotella on aina ollut omat vahvuutensa, sekä tietysti heikkoutensa, ja olen kokeillut myös paljon vaihtoehtoisia muistiinpanovälineitä löytääkseni sen parhaan. Nyt Microsoft on esitellyt vaihtoehdon OneNotelle, joka voi jopa syrjäyttää sen monissa tilanteissa, ja se on Microsoft Loop!

Mikä on Microsoft Loop?

Microsoft Loop on tullut parantamaan tiimityöskentelyä ennennäkemättömällä tavalla! Työkalu perustuu Microsoftin Fluid Frameworkiin, joka julkaistiin vuonna 2019 alustaksi, jonka päälle voidaan rakentaa dynaamisia ja reaaliaikaisesti päivittyviä komponentteja. Pohjaideana on muunneltavat ja siirrettävät komponentit, jotka pysyvät synkronoituna eri sovellusten välillä, kuten listat, taulukot, teksti ja muut. Näitä komponentteja voidaan upottaa Microsoft 365:ssä melkein mihin tahansa, ja niissä tehtävät muutokset päivittyvät aina kaikkialle reaaliajassa 🤩.

Näitä komponentteja voidaan käyttää Loop-sivuilla, jotka ovat tiimityöskentelyyn luotuja muistiinpanosivuja, tai upotettuna muihin sovelluksiin, kuten Teams-chatissä, Outlookin sähköpostissa, Word-tiedostossa tai Microsoft Whiteboardissa. Sulavalla käytämme Loop-komponentteja muun muassa sisäisissä projekteissa brainstormauksen ja suunnittelun työkaluna. Microsoft on myös korvannut vanhan OneNote-painikkeen Teams-kokouksissa Loop-komponentteihin perustuvilla kokousmuistiinpanoilla. Tämä ominaisuus on nyt Public Preview’ssa eli julkisessa esikatselutilassa.

Katso alla olevalta videolta Microsoftin esittely Loop-sovelluksesta.

Nähdäksesi videon, sinun tulee hyväksyä markkinointievästeet.

Loop-sivut ja Loop-sovellus

Paras osa Looppia on uusi Loop-sovellus, joka mahdollistaa Loopin käytön enemmän kuin vain yhdessä muokattavina komponentteina, mutta myös muistiinpanosovelluksena. Voit testata Looppia heti osoitteessa https://loop.microsoft.com tai voit ladata mobiilisovelluksen iOS:lle tai Androidille.

Loop perustuu työtiloihin, joita voit käyttää muistiinpanojesi ja sivujesi järjestämiseen. Suosittelen luomaan työtilat jokaiselle projektille, jota työstät, jotta niiden jakaminen muille projektissa työskenteleville olisi helpompaa. Näiden työtilojen lisäksi olen itse luonut esimerkiksi ”Henkilökohtaiset muistiinpanot” -nimisen työtilan, jossa on tilaa omille muistiinpanoilleni.

Näitä työtiloja voit jakaa muille organisaatiossasi. Työtilassa kaikki siihen lisätyt henkilöt voivat nähdä muutokset reaaliajassa, lisätä omia tekstejään, linkkejä, taulukoita ja vaikka mitä.

Mihin Loop on menossa?

Tämäkin työkalu kehittyy erittäin nopeasti, kuten uusilla Microsoft-tuotteilla on tapana. Pohjimmaisena ideana on selvästi rakentaa Loopista jotain enemmän, kuin pelkästään muistikirja, jota voit jakaa työkavereillesi. Tässä onkin muutama ominaisuus, joita odotamme Looppiin tulevaisuudessa:

Kolmansien osapuolien sovellusintegraatiot

Loop tulee tulevaisuudessa integroitumaan myös muiden kolmansien osapuolten sovellusten kanssa. Build 2022 -tapahtumassa esiteltiin esimerkiksi SAP S4/HANA Loop-komponentteja.

Kehittäjät voivat helposti laajentaa sovelluksiaan Loopin komponenteiksi, ja kehitys perustuu Adaptive-kortteihin, jotka ovatkin esimerkiksi Teams-kehittäjille jo tuttuja!

Copilot ja generatiivinen tekoäly

Monet teistä ovat ehkä kuulleet ja nähneet, Microsoftin generatiivinen tekoälyapuri Copilot tulee myös Looppiin. Copilot auttaa sinua ideoinnissa kollegoidesi kanssa, ja Loopin tavoin kaikki voivat osallistua tekoälyn kanssa keskusteluun! Microsoftin Copilot-esittelyssä nähtiin esimerkki siitä, miten kaikki voivat tehdä yhteistyötä Copilotin kanssa, nähden yhteisen keskusteluhistorian tekoälyapurin kanssa. Esimerkkinä oli taulukoiden luominen Dynamics 365:ssä sijaitsevan datan pohjalta, ja sen datan muokkaaminen.

Suosittelen katsomaan tämän Microsoft Mechanics -videon nähdäksesi, miten Copilot voi tuoda lisäarvoa Loopiin 👇

Nähdäksesi videon, sinun tulee hyväksyä markkinointievästeet.

Loop-sivut Teamsissa

Kuten tarkkasilmäisimmät ehkä huomasivat Copilot-julkistustapahtumassa, että yhdessä videoklipissä Loop-sivu oli mukana Teams-tiimissä aivan kuten muut tekstikanavat. Tämä tuo Loopille vielä paljon lisää mahdollisuuksia tiimien keskeisenä ideointityökaluna.

Yksi asia on varmaa: Loop jatkaa kehittymistä, ja on nyt jo paljon enemmän kuin pelkkä muistikirja hienolla ulkonäöllä! Jos haluatte ottaa organisaatiossanne Microsoft Loopin käyttöön, ottakaa meihin yhteyttä. Olemme jo pitkään ”looppailleet”, ja mielellämme autamme teitä käyttöönotossa ja saamaan kaiken irti Loopin monipuolisista ominaisuuksista!