Microsoftin lisenssiuudistus ”New Commerce Experience”

Microsoftin lisensseihin ja niiden hankintamalleihin kohdistuu isoja muutoksia vuonna 2022. Alun perin jo vuonna 2019 lanseerattu ”New Commerce Experience” -hanke viedään maalin tämän vuoden aikana ja tässä viimeisessä vaiheessa kyse on käyttäjäpohjaisista lisensseistä, kuten M365, D365, Power Platform jne.

Pääteemana ovat ostokokemuksen yksinkertaistaminen, CSP-hankintamallin uudistaminen sekä sen tuominen ensisijaiseksi malliksi. Tällä hetkellä Microsoftin tavoitteena on siirtää alle 2400 henkilöä työllistävät yritykset CSP-hankintamallin piiriin ja todennäköisesti tätä ”rajaa” tullaan viemään vielä ylöspäin tulevien vuosien aikana.

Microsoft lisenssiuudistus 2022

Aiemmat CSP-lisenssit korvataan uusilla NCE-lisensseillä ja niihin tulee saataville kuukausi- sekä vuosisidonnaiset mallit. Kk-sidonnaiset lisenssit ovat tarkoitettu tuomaan joustavuutta ja ovat täten ideaali valinta esim. kausityöntekijöille. Niiden hinta on 20% kalliimpi vuosisidonnaiseen lisenssiin verrattuna.

Molempiin malleihin on saatavana promootiohinnoittelu rajoitetun ajan, jonka avulla Microsoft kannustaa asiakkaita siirtymään uusiin NCE-lisensseihin mahdollisimman pian. Tämä on myös hyvä mahdollisuus suojata tietyt lisenssit jopa vuodeksi maaliskuussa voimaan astuvilta hinnankorotuksilta, joista Microsoft tiedotti viime vuoden elokuussa. Lisenssityypistä riippuen säästö on korkeimmillaan 30 prosentin luokkaa.

Järjestimme helmikuussa webinaarin lisenssiuudistuksesta, mitä muutos pitää sisällään ja kuinka organisaatiosi kannattaa toimia. Voit tutustua aiheeseen lisää webinaaritallenteella.

Ota yhteyttä Sulavaan:

sales@sulava.com