Maailma ilman koodia – utopiaa?

Koodia on kaikkialla ja ajatus maailmasta ilman koodia tuntuu yksinkertaisesti utopistiselta. Kuitenkin törmäämme yhä useammin termeihin low-code ja no-code, jotka tarkoittavat, että sovellusten kehittämiseen ei tarvita koodaustaitoja tai niitä tarvitaan vain vähän. Koodista ei todennäköisesti päästä kokonaan eroon, mutta teknologian kehitys on vienyt meidät pisteeseen, jossa on mahdollista kehittää käyttäjäystävällisiä sovelluksia parantamaan eri järjestelmien käytettävyyttä ja auttaa organisaatioita tiedon hyödyntämisessä oikea-aikaisesti ja ajantasaisesti. 


Miksi tämä aihe on juuri nyt niin ajankohtainen? Olemme keskellä digitalisaation kiihdytyskaistaa, osin pakon sanelemana, josta syystä nopea sovelluskehitys vähäkoodisten kustannustehokkaiden ratkaisujen avulla on ainoa mahdollisuus pysyä mukana vauhdissa. Vähän koodia käyttävät ympäristöt, kuten Microsoftin Power Platform, yksinkertaistavat sovellusten luontiprosessin eikä kehittäjien tarvitse olla koodaamisen ammattilaisia voidakseen luoda tehokkaita sovelluksia. Kaikista ei luonnollisestikaan tule sovelluskehittäjiä, edes low-coden myötä, eikä ole tarkoituskaan. Vähäisen koodin ympäristöistä hyötyvät myös ammattikehittäjät, jotka voivat luoda sovelluksia nopeammin ja välttää manuaalista koodaustyötä. Aikaa säästävät automatisoinnit ja integroinnit parantavat työn tuottavuutta ja useimmissa organisaatioissa on lukuisia manuaalisia prosesseja odottamassa automatisointia.  

Lue tästä peruskatsaus Power Platformista

Tarve nopealle ja joustavalle kehittämiselle koskettaa jokaista toimialaa. Viime aikoina erityistä kiinnostusta vähäisen koodin ratkaisuihin on herännyt oppilaitossektorilla. Olipa kyse varhaiskasvatuksesta tai korkeakoulutuksesta, tarve prosessien tehostamiselle on ilmeinen. Erilaiset HR -toiminnot ja hallinnolliset prosessit, puhumattakaan oppimisen analytiikasta ovat vielä monilta osin manuaalisia. Osa näistä olisi hyvinkin helposti automatisoitavissa ja arvokasta työaikaa vapautettavissa muihin tehtäviin. Power Platform matalan kynnyksen työkaluna tekee uusien ratkaisujen kehittämisen ja organisaation prosessien modernisoinnin mahdolliseksi kaikille.


HPR-seminaariin mukaan inspiroitumaan muiden PP case-tarinoista?

Tervetuloa mukaan Power Platform HPR -tapahtumaan. Seminaari järjestetään 9.-10.5.2023 hybridimuotoisena ja kyseessä on Suomen laajin case-pohjainen M365 -toteuksista kertova case-pohjainen tapahtuma. Aiempiin HPR-seminaareihin on osallistunut jo yli 2500 SharePointista, Teamsista, Azuresta, Power Platformista ja muista Microsoft 365 -aiheista kiinnostunutta henkilöä. Toukokuun tapahtuma on kaksipäiväinen – ensimmäinen päivä teemoittuu M365:n ytimeen ja toinen päivä Power Platformiin. Tarjolla on siis entistä runsaampi sisältö sekä monipuolisemmat verkostoitumismahdollisuudet. Lue lisää edullisista etuhinnoista ja ryhmäalennuksista ja ilmoittaudu mukaan täältä!

Tutustu myös Power Platform SM -kilpailuun! Järjestämme Microsoftin kanssa vuosittain Suomen Paras Power Platform ratkaisu -kilpailua, jonka tavoitteena on löytää innovatiivisia ns. kansalaiskehittäjäratkaisuja ja innostaa suomalaisia organisaatioita niiden toteuttamiseen ideoita ja kokemuksia jakamalla. Kilpailu järjestetään seuraavan kerran syksyllä 2023. Lue lisää!


Ota yhteyttä Sulavaan:

sales@sulava.com

Power Platform tuotteet


Lataa maksuton Power Platform -opas!

Lataa Sulavan maksuton Power Platform -opas ja opi miten teet ja säästät selvää rahaa low code/no code -automaatiolla.


Haluatko oppia lisää Power Platformista?

Kirjoittaja: Marianna Halonen

Oppimisen muutoksen johtaminen, oppimisen personointi ja koulutusteknologian saavutettavuus ovat Mariannan vahvaa osaamisaluetta. Mariannalla on pitkä kokemus kasvatuksen ja koulutuksen toimialalta muun muassa opettajana Suomessa sekä opetusteknologian parissa Opetushallituksessa. Ennen Sulavaa Marianna työskenteli 12 vuotta Microsoftin oppilaitostiimissä pedagogisena asiantuntijana.