Microsoft Copilot for Security: Suojaa pilvipalvelut tekoälyn avulla

Microsoft Copilot for Security on generatiiviseen tekoälyyn pohjautuva tietoturvaratkaisu. Se auttaa organisaatioita lisäämään tietoturvaratkaisujen tehokkuutta ja kyvykkyyksiä AI:n mahdollistamalla nopeudella ja -mittakaavassa. Samalla se noudattaa tekoälyn vastuullisuusperiaatteita.

Päivitys 14.3.24: Microsoft on julkistanut, että Copilot for Security tulee saataville 1.4. alkaen. Päivitämme tätä blogia kun tieto sen tärkeistä ominaisuuksista lisääntyy

Copilot for Security voi tarjota useita etuja, kuten ennakoivaa tietoturvaopastusta, organisaatiokohtaisia suosituksia ja pienempiä kustannuksia. Kehittyneen tekoälyteknologiansa ansiosta Copilot for Security voi analysoida suuria tietomääriä eri lähteistä ja tarjota merkityksellisiä tietoja, jotka auttavat tietoturva-ammattilaisia tekemään tietoon perustuvia päätöksiä.

Tässä blogissa sukellamme Copilot for Securityn ominaisuuksiin ja etuihin. Tätä kirjoittaessa Copilot for Security on julkaisussaan Early Access -vaiheessa, joten odotettavissa on vielä paljon uutta.

Copilot for Security käytön etuja ovat muun muassa suojauksen tason hallinta, tietoturvatapahtumiin reagointi ja tietoturvaraportointi.

Suojauksen tason hallinta

Microsoft Copilot for Security voi auttaa tietoturvatiimejä selvittämään, onko heidän organisaationsa altis tunnetuille haavoittuvuuksille, priorisoimaan riskejä ja korjaamaan haavoittuvuuksia ohjattujen suositusten avulla.

Microsoft Copilot for Security voi myös auttaa tiimejä valvomaan ja parantamaan suojaustilaa tarjoamalla heille kustomoituja tietoja suojaukseen käytetyistä välineistä, kuten Microsoft Sentinelistä, Microsoft Defender XDR:stä, Microsoft Intunesta ja Microsoft Defender Threat Intelligencestä.

Copilot for Security auttaa tietoturva-ammattilaisia tekemään yhteistyötä sisäänrakennettujen ominaisuuksien, kuten promptikirjojen, avulla, automatisoimaan tietoturvatehtäviä ja korjaamaan ongelmat muutamalla napsautuksella tai koodin avulla.

Tietoturvatapahtumiin reagointi

Copilot for Security voi auttaa tietoturvatiimejä tekemään nopeasti yhteenvedon tietoturvatapahtuman tiedoista parantamalla tietoja yksityiskohdista tietolähteiden kontekstilla, arvioimalla sen vaikutusta ja antamalla ohjeita korjaustoimien suorittamiseen ohjattujen ehdotusten avulla.

Copilot for Security voi myös auttaa tiimejä analysoimaan signaaleja AI:n mahdollistamalla nopeudella, havaitsemaan kyberuhat varhaisessa vaiheessa ja saamaan ennakoivia ohjeita, joiden avulla he voivat päästä kyberuhkien edelle.

Tietoturvaraportointi

Copilot for Security voi auttaa tietoturvatiimejä luomaan yhteenvetoja tai raportteja tietoturvatutkimuksista, julkistetuista haavoittuvuuksista tai uhkatoimijoista ja niiden kampanjoista. Copilot for Security voi myös auttaa tiimejä tiedottamaan havainnoistaan ja suosituksistaan sidosryhmille ja johdolle selkeästi ja ytimekkäästi.

Copilot for Security noudattaa alan parhaita käytäntöjä ja standardeja suojauksen määrittämisen ja vaatimustenmukaisuuden parantamiseksi.

Huomautus: NIS2.0 – Uusi EU:n laajuinen kyberturvallisuusdirektiiv i on tulossa vuonna 2024. Sen tavoitteena on parantaa kriittisten alojen ja keskeisten palvelujen häiriönsietokykyä ja varautumista kyberuhkia vastaan. Se edellyttää, että organisaatiot noudattavat tiettyjä standardeja ja velvoitteita, kuten vaaratilanteista ilmoittamista, riskinarviointien tekemistä, turvatoimien toteuttamista ja yhteistyötä kansallisten viranomaisten kanssa. Tutustu siihen blogissamme

Microsoft Copilot for Security tarjoamat mahdollisuudet

Microsoft Copilot for Security tarjoaa useita mahdollisuuksia erityyppisille käyttäjille ja skenaarioille. Olitpa kehittäjä, IT-järjestelmänvalvoja, tietoturva-ammattilainen, yritysjohtaja tai SOC-operaattori, voit hyötyä Copilot for Securitystä seuraavilla tavoilla:

Kehittäjiä Copilot for Security auttaa luomaan turvallisia sovelluksia ja palveluita tarjoamalla suojausohjeita ja palautetta kehityksen koko elinkaaren ajan. Copilot for Securityn avulla voit myös automatisoida tietoturvatestauksen ja -käyttöönoton sekä integroida tietoturvan DevOps-putkeesi.

IT-järjestelmänvalvojia Copilot for Security auttaa hallitsemaan ja optimoimaan Microsoft-resurssien tietoturvaa tarjoamalla kattavan koontinäytön ja raportteja. Voit myös käyttää Copilot for Securityä asettamaan suojauskäytäntöjä ja kontrolleja sekä automatisoimaan suojaustoimintoja ja ylläpitoa.

Tietoturva-ammattilaisia Copilot for Security auttaa valvomaan ja suojaamaan Microsoft-ympäristöjä hälytyksillä ja ilmoituksilla. Copilot for Securityn avulla voit myös tutkia tietoturvatapahtumia ja reagoida niihin sekä tehdä yhteistyötä muiden tietoturvatiimien ja sidosryhmien kanssa.

Yritysjohtajia Copilot for Security auttaa varmistamaan pilvistrategian tietoturvan ja vaatimustenmukaisuuden tarjoamalla näkyvyyttä ja vastuullisuutta. Sen avulla voit myös mitata ja parantaa tietoturvan tasoa sekä esitellä sen tilaa asiakkaille ja säänteleville viranomaisille.
SOC:n osalta Copilot for Securityn käyttö nopeuttaa tutkimuksia ja lyhentää Security Operations Analystin työhön kuluvaa aikaa.

Keskeiset taidot Microsoft Copilot for Security käyttöön

Jotta voit käyttää Microsoft Copilot for Security tehokkaasti, sinulla on oltava yhdistelmä teknisiä ja muita kuin teknisiä taitoja, kuten:

LLM

Sinulla on oltava hyvä käsitys promptaamisesta, jotta osaat luoda Microsoft Copilot for Security avulla sellaisia kyselyitä, joilla saat mahdollisimman parhaan vastauksen siihen, että olet kulloinkin hakemassa.

Kyberturvallisuuden perusteet

Sinulla on oltava vankka perusta Microsoft Copilot for Security taustalla olevista kyberturvallisuuden perusteista ja parhaista käytännöistä, kuten uhkien mallinnuksesta, riskinarvioinnista, tapahtumiin reagoinnista, haavoittuvuuksien hallinnasta ja suojaustilasta.

Nämä taidot auttavat sinua ymmärtämään ja toteuttamaan Microsoft Copilot for Security antamia ohjeita ja suosituksia sekä arvioimaan ja parantamaan suojaustuloksia ja mittareita.

Microsoftin tietoturvatuotteet

Sinulla on oltava laaja tietämys Microsoftin tietoturvatuotteista ja -palveluista, jotka integroituvat saumattomasti Microsoft Copilot for Securityn kanssa, kuten Microsoft Sentinel, Microsoft Defender XDR, Microsoft Intune, Microsoft Entra ja Microsoft Purview.

Näiden taitojen avulla voit hyödyntää ja määrittää näiden tuotteiden ja palveluiden tietoja ja signaaleja sekä käyttää ja hyödyntää niihin upotettuja Copilot for Security -ominaisuuksia.

Laajennusten kehittäminen

Jotta voit kehittää omia laajennuksia, sinulla on oltava syvällinen käsitys Microsoft Copilot for Security laajennusten kehittämisestä ja hallinnasta. Laajennusten avulla voit kehittää ja mukauttaa Copilot for Securityn ominaisuuksia ja toimintoja. Nämä taidot auttavat sinua luomaan ja julkaisemaan omia laajennuksia, joita voidaan käyttää suorittamaan erikoistuneita tehtäviä, kuten API-kutsuja, skripti-analyysiä, apua kyselyihin ja logic apps -toteutuksia.

Toimialueen tuntemus

Jotta ymmärtäisit riittävästi tapahtumaraporteista, uhkatiedotteista, haavoittuvuusyhteenvedoista tai suojauksien tilaraporteista, on sinulla oltava toimialuekohtaista tuntemusta.

Tarvitsetko apua? Tutustu palveluihimme!

Autamme organisaatiotasi ottamaan Copilot for Securityn käyttöön, ja koulutamme henkilöstösi sen käyttämiseen.

Sulavalta löydät laajasti palveluita mm. tiedon suojauksen ja tietoturvan konfigurointiin ja toteutukseen, auditointeihin ja hallintamalleihin. Tuemme organisaatiotasi palveluiden ja toiminnallisuuksien käyttöönotossa. Tarvittaessa hoidamme puolestasi myös koko valvonnan.

Lue lisää tietoturvapalveluistamme, ota meihin yhteyttä ja ala hyödyntää pilven tietoturvaa!

Osallistu koulutukseen: Copilot for Security päivässä tutuksi

Koulutuksessa tutustut Copilot for Securityn käytön perusteisiin ja saat eväät tehokkaampaan ja tarkempaan työskentelyyn tietoturvan parissa. Opit tiiviissä päivän paketissa Copilot for Securityn käyttömahdollisuuksista ja ominaisuuksista, sekä opit hyödyntämään tuotetta omassa ympäristössäsi.

Havainnollistamme, kuinka Copilot for Security madaltaa kynnystä Microsoftin XDR-työkalujen käyttämisessä, tehostaa hälytysten ja poikkeamien tutkimustyötä sekä auttaa teknisen ympäristön hallinnoinnissa ja kehittämisessä.


Palvelumme tekoälyn käyttöönottoon

Sulavan palvelut tekoälyn käyttöönottoon auttavat ottamaan käyttöön mullistavaa teknologiaa hallitusti ja järkevästi. Palveluidemme tuella parannat organisaatiosi tuottavuutta ja luovuutta Copilotin avulla. Kokeneet asiantuntijamme opastavat organisaatiotasi käyttämään Copilot for M365:tä tehokkaasti.

Palveluistamme Copilot Modern Work as a Service on avaimet käteen -palvelu AI-avusteiseen moderniin työhön. Kiihdytämme organisaation tuottavuutta löytämällä parhaat käyttötapaukset yhdessä ja varmistamalla käyttäjien ensiluokkaisen koulutuksen.

Sulava Copilot for Microsoft 365 Essentials on evergreen-tukipalvelu käyttöönottoon. Käyttöönoton suorittaa organisaation oma tiimi, joka saa Sulavalta korkeatasoista opastusta ja koulutusta. Kokeneet konsulttimme kouluttavat ja inspiroivat loppukäyttäjät ja johtoryhmät käyttämään Copilot for M365:tä päivittäisessä työssään.


Haluatko kuulla ensimmäisenä kaikki Sulavan uutiset tekoälyyn & metaverseen liittyen? Liity mukaan meidän Tekoäly & Metaverse -yhteisöön!

Haluan liittyä Sulavan Tekoäly & Metaverse -yhteisöön