Mitä Microsoftin ja Metan yhteistyö tarkoittaa Metaversen tulevaisuudelle?

Noin viikko sitten Metan (entinen Facebook) Connect 2022 -tapahtumassa kuultiin melkoinen yllätys, kun lähetykseen Metan toimitusjohtaja Mark Zuckerbergin rinnalle saapui Sulavalle tutumpi henkilö, Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella. Lopputuloksena oli kasa julkistuksia, jotka vievät eteenpäin ja mullistavat Metaversen kehityksen ja tulevaisuuden.

Microsoft ja Meta esittelivät monta yhteistyöprojektia, joiden avulla he haluavat tarjota loppukäyttäjille enemmän vaihtoehtoja Metaverseen siirtymiseen. Mutta mitä tarkalleen julkistettiin ja mitä tämä kaikki tarkoittaa Metaversen tulevaisuudelle?

Microsoftin johtavat palvelut nyt myös Metan laitteilla

Ensimmäinen ja suurin julkistus oli Microsoft Teamsin ja tulevan Mesh for Teams -päivityksen saapuminen Metan VR-laitteille, kuten Meta (entinen Oculus) Quest 2:lle ja uudelle Meta Quest Pro:lle. Tämä laajentaa entisestään Microsoftin ideaa rakentaa Meshistä täysin laiteriippumaton alusta, tuoden VR-lasit uudeksi tavaksi liittyä kokouksiin puhelinten, tietokoneiden ja HoloLens-lasien rinnalle.

Tämän lisäksi Microsoft tuo laitteille myös Office 365 (nykyään Microsoft 365) -sovellukset, kuten kaikille tutut Excelin, PowerPointin ja SharePointin, sekä Windows 365 -pilvitietokoneet. Metan VR-laitteita voi myös tulevaisuudessa hallita Microsoftin Intune-palvelun kautta, sekä ne voidaan liittää osaksi Azure AD:n pilvipohjaista käyttäjänhallintaa. Microsoftin johtavat hallinta- ja tietoturva-palvelut tuovat ennen kuluttajakäyttöön ohjatut VR-laitteet osaksi organisaatioiden laitepatteristoa luotettavasti ja turvallisesti.

Mitä tämä tarkoittaa tulevaisuudelle?

Jo noin vuoden ajan olemme nähneet suuret firmat toisensa perään lähtemässä kehittämään omaa seuraavaa aluevaltaustaan Metaversen puolelle, mutta ilman mitään takeita näiden alustojen yhteensopivuudesta. Nyt Microsoft ja Meta ovat kuitenkin ottaneet ensimmäisen askeleen kohti tulevaisuuden yhtenäistä Metaversumia, jossa perinteiset toimittajien rakentamat ”walled garden” -ratkaisut eivät enää hallitse.

Sulavan asiakkaille tämä tarjoaa entistä enemmän vaihtoehtoja, kun Metaverse-muutoksen tuomat uudet laiteratkaisut lisäävät mahdollisuuksia ottaa seuraava askel yrityksen kehityksessä. Kokoukset, koulutukset ja tapahtumat tulevat muuttumaan täysin Mesh for Teamsin kanssa, joten otetaan ensimmäiset askeleet Metaverseen yhdessä ottamalla yhteyttä meihin!

Tutustu metaverse-palveluihimme ja materiaaleihin

Tutustu Metaverse-tarjontaamme: Parannettu ostokokemus, etäpalvelu ja -huolto, tehokkuuden ja koulutuksen optimointi, uusien työntekijöiden perehdytys, johdon kokoustila, digitaaliset kaksoset tilaratkaisuissa, kauko-ohjattavat laitteet ja ajoneuvot… Tai ota yhteyttä ja kerro omista tarpeistasi!

Sivulta löydät myös kattavasti tukimateriaalia matkalle metaverseen kuten podcasteja, blogeja ja työpajan.