Metaverse

”Metaversen potentiaali on yhtä suuri kuin internetissä tai pilvisiirtymässä”

« Takaisin Palvelut-sivulle

Me Sulavalla katsomme metaverseä ensisijaisesti asiakkaidemme työskentelyn, kulttuurin, osaamisen, kilpailukyvyn ja tuottavuuden kehittämisen näkökulmasta. Näemme metaversessä yhtä suuren potentiaalin kuin aikanaan internetissä tai pilvisiirtymässä.

McKinseyn 06/2022 tutkimuksen mukaan 95% haastatelluista johtajista uskoo metaversen avaavan uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja tuovan merkittäviä positiivisia vaikutuksia.

Kohtaamiset saavat metaversessä aivan uudenlaisen ulottuvuuden, oli kyseessä sitten lääkärin virtuaalivierailu potilaan luona, kirurgin osallistuminen leikkaukseen toisella puolella maailmaa, lentokapteenien etäkoulutus, rakennuksen valmistumisen seuraaminen livenä, asiakastilaisuus tai mitä tahansa muuta. Olemme vasta raapaisseet metaversen mahdollisuuksien pintaa!

Muutamia esimerkkejä metaversen hyödyntämiseen:

  • Kokoukset ja virtuaaliset kohtaamiset
  • Koulutus ja osaamisen kehittäminen
  • Tiedon jakaminen ja työntekijöiden osallistaminen
  • Liiketoimintaprosessien kehittäminen
  • Tuotekehitys

Metaversen käyttötapauksia

Metaversen mahdollisuuksia rajoittaa vain mielikuvitus. Saataville tulee toimialakohtaisia ratkaisuja sekä ratkaisuja, jotka räätälöidään tiettyä asiakasta ajatellen, mutta on myös yleisiä käyttötapauksia, jotka Sulava on luonut yritysten hyödyksi niiden erityisalasta riippumatta.

Johdon kokoustila

Metaversessä johdon kokoustila parantaa osallistujien kokouskokemusta, sillä se saa heidät tuntemaan kuin he olisivat samassa, täysin immersiivisessä tilassa.

Tila räätälöidään asiakkaan brändin ja muiden vaatimusten mukaan, ja sen ansiosta sisällön jakaminen voi olla kiinnostavampaa kuin Teams-kokouksessa tai jopa tavallisessa kasvokkain järjestettävässä kokouksessa.

Uusien työntekijöiden perehdytys

Tämä ratkaisu on tarkoitettu uusien työntekijöiden perehdyttämiseen jo ennen kuin he aloittavat työskentelyn. Kun työntekijä on allekirjoittanut sopimuksen, hänelle annetaan pääsy uusien työntekijöiden metaverseen, jossa hän voi tutustua uuteen työpaikkaansa ja esimerkiksi prosesseihin ja rakennuksiin, mikä lyhentää varsinaiseen perehdytykseen tarvittavaa aikaa.

Laadukas perehdytyskokemus saa työntekijät tuntemaan itsensä tervetulleiksi ja antaa heille käsityksen yrityksen hengestä ja tunteen siitä, että he ovat juuri alkaneet työskennellä ensiluokkaisen työnantajan palveluksessa.

Metaverse-ostokokemus

Uuden ostokokemuksen avulla käyttäjä voi nähdä yksityiskohtaisesti fyysiset tuotteet: niiden värit, muodot ja koot kuten tosielämässä. Kokemus voi sisältää myös videoita, moniuloitteista ja interaktiivista sisältöä, mikä tekee ostoksista paitsi helppoa myös jännittävää. Kokemuksen sisällä ihmiset voivat ostaa sekä virtuaalisia että fyysisiä tavaroita.

Tästä voidaan saada vieläkin enemmän lisäarvoa ostettaessa lomia ja muita kokemuksia.

Kauko-ohjattavat laitteet ja ajoneuvot

Kuljettajien käyttämisen sijaan ajoneuvoja voidaan käyttää etäältä. Nämä operaattorit käyttävät haptisia laitteita ja säätimiä, jolloin saadaan mukaan tarvittavat aistit, kuten näkö ja kosketus. He voivat hypätä ajoneuvojen välillä nopeasti, mikä lyhentää vaihdon aikana tarvittavia siirtymäaikoja.

Etäpalvelu ja -huolto

Etäpalvelu ja -huolto hyötyvät yhdistetystä todellisuudesta tilanteissa, joissa tarvitsemme lisätietoja (asiakirjat, ohjeet jne) ja etäasiantuntemusta.

Digitaaliset kaksoset tehokkuuden ja koulutuksen optimointiin

Paikkojen, laitteiden ja prosessien digitaalisten kaksosten avulla voidaan suorittaa simulaatioita sekä suunnitella ja testata uusia menettelyjä, muutoksia ja toimintatapoja tehokkuuden parantamiseksi ja täysin uusien työkalujen käyttöönottamiseksi. Kaksosia voidaan käyttää myös koulutukseen, esimerkiksi skenaarioiden harjoitteluun.

Haluatko kuulla ensimmäisenä kaikki Sulavan uutiset Metaverseen liittyen? Liity mukaan meidän Metaverse -yhteisöön!

Haluan liittyä Sulavan Metaverse -yhteisöön


Työpaja

Tutustu metaverse-työpajaan

Mikä metaverse on ja millaisia mahdollisuuksia se voi tuoda organisaatiollesi esimerkiksi liiketoiminnan ja liiketoimintaprosessien kehittämiseen, henkilöstökokemukseen, henkilöstön kouluttamiseen tai työtapoihin? Kuinka työelämä muuttuu metaversen mahdollisuuksien ansiosta?

Täytä lomake ja varaa aika tunnin maksuttomaan työpajaan!


Lue ja kuuntele lisää metaversestä

Mikä metaverse on ja miten sitä voidaan työpaikoilla hyödyntää? Kuuntele podcast!

Mikä metaverse? Haluamme olla auttamassa asian sisäistämisessä ja ymmärtämisessä – Sulavasti Metaverseen -podcast on nyt kuunneltavissa! Käsittelemme tulevaisuuden työn muutosta ja Metaverseä. Mitä se tarkoittaa organisaatioille, työelämälle ja liiketoiminnan tulevaisuudelle ja miten se tulee muuttamaan maailmaa ja tapaamme toimia?

Isäntänä toimii Vesa Nopanen ja jaksoissa on mukana vieraita mm. Microsoftilta.

Työelämän kohtaamiset metaversessä

Kuinka kokoukset, työpajat ja muut työelämän kohtaamiset voivat mullistua metaversen kautta?

Lue kirjoitus

Mitä Metaverse tuo koulutukseen ja oppimiseen?

Miten koulutamme ja opimme tulevaisuudessa Metaversessä? Mitä uusia mahdollisuuksia teknologia tuo meille?

Paljon – aina niin pitkälle, että se voi muuttaa monia tapoja oppimisessa ja siinä, miten asioita harjoitellaan. Metaverse tuo myös paljon uusia mahdollisuuksia koulutusten tehostamiseen.

Lue blogi

Universumin parasta oppimista Metaversumissa

Tekeminen on tärkeä keino oppimisen konkretisoinnissa. Virtuaaliset ympäristöt sekä reaali- ja virtuaalimaailman yhdistelmät voivat jo nyt laajentaa oppimisen kokemuksia tuomalla konkretiaa ja elämyksellisyyttä abstrakteihin asioihin.

Syvemmän oppimiskokemuksen saamme, kun lähdemme virtuaalisesti itse rakentamaan oppimisen kohteena olevia asioita, olipa se vaikkapa tietoturvasimulaatio tai ihmisen hermosto.

Blogissa pureudutaan kokemuksen merkitykseen oppimisessa ja mitä mahdollisuuksia metaverse tuo oppimiseen.

Lue blogi

Metaversen käyttöesimerkkejä yrityksille ja organisaatioille

Mikä tekee Metaversestä niin suuren mullistajan ja mitä muuta se mahdollistaa kuin kokoukset virtuaalitodellisuudessa? Emme edes tiedä kaikkea vielä, koska Metaversessä vain mielikuvitus on rajana. Tässä blogissa inspiraatioksi muutamia esimerkkejä.

Lue blogi

Microsoft Mesh – Tulevaisuuden Metaversumin alusta

Microsoft Mesh on tuote, joka nousee usein esille puhuttaessa Metaversestä ja tulevaisuuden työstä. Se rakentuu kolmen pääidean päälle, jotka ovat läsnäolon tunteminen, yhdessä kokeminen ja laiteriippumattomuus.

Odotamme, että suurin osa asiakkaistamme tulee käyttämään Meshiä Teamsin kautta. Lue mikä Mesh on, mikä on Mesh for Teams, ja mitä ne tarjoavat tulevaisuuden tietotyöhön

Lue blogi

Mikä on Metaverse ja kuinka se tulee muuttamaan työelämää

Mikä se metaverse sitten on? Tähän ei ole  oikeaa tai väärää vastausta, koska olemme vasta kehityksen alkumetreillä.

Metaverse pohjautuu vahvasti kohtaamisille, virtuaalisille ja todellisille. Se on enemmän (yhdessä) tekemistä kuin kalenteriin sidottua olemista. Koulutus, osaamisen kehittäminen sekä tiedon jakaminen ovat sen keskeisiä teemoja. Digitaaliset kaksoset saavat metaversessä aivan uuden elämän – oli sitten kyseessä ihminen, liiketoimintaprosessi, tuote, palvelu, paikka tai vaikkapa tapahtuma.

Lue blogi