Sulavan arvot suurennuslasin alla – Jaa osaamistasi

” Meillä on maailman parasta osaamista ja se on hienoa. Vielä hienompaa on kuitenkin se, että meillä on maailman parasta osaamista huomenna enemmän kuin tänään.”

Osaamisen jakaminen on Sulavalla yksi arvoista, prioriteeteistä, joka ohjaa toimintaamme. Se on myös strateginen investointi. Odotamme, että jokainen työntekijä käyttää työaikaa osaamisen kehittämiseen ja sen jakamiseen. Viestimme on hyvin selkeä: osaamisen jakaminen ja kehittäminen kuuluu meille kaikille. Haluamme jakaa osaamistamme ja tehdä myös muista ei vain hyviä, vaan parhaita.

Kaikkialla tiedon jakaminen ei ole tapana, monessa paikassa tukeudutaan edelleen englantilaisen filosofin Sir Francis Baconin kuuluisaan lauseeseen 1600-luvun taitteesta, ”tieto on valtaa”. Sulavalla tieto ei ole valtaa vaan tiedon ja osaamisen jakaminen on arkipäivää. Se on arvo, joka kasvaa ja vahvistuu antamisen kautta.

Toki se vaatii opettelua ja lähteekin monesti liikkeelle ensin hieman itsekkäästäkin ajatuksesta ”jaan osaamistani, koska haluan näyttää paremmalta ja osaavammalta muiden silmissä”. Täysin inhimillistä ja hyväksyttävää, tuohan jakaminen hyvän olon tunteen, vaikka alkuvaiheessa hieman väärästä syystä. Silti se ei ole väärin jaettua osaamista. Se on osaamisen jakamista, joka jalostuu arvoksi.

”Jokaisen Sulavan tulee aktiivisesti pelata kollegaa paremmaksi: Auttaa kun apua tarvitaan, opettaa kun itse oppii jotain uutta. Tämä on mahdollista vain siksi, että me kaikki jaamme omaa osaamistamme ja oppejamme Sulavien kesken.”

Jakamisen hieno puoli on, että se parantaa meitä kaikkia. Se on yksi parhaista tavoista itsekin oppia ja muistaa asioita. Se on kriittinen fundamentti meille kaikille. Osaamisen jakamisen kautta me kaikki olemme saaneet suurimman osan tiedoistamme ja osaamisestamme. Jakaminen ei ole minulta pois, vaan myös minä saan lisää itselleni.

Jaamme osaamista Sulavalla monella eri tavalla ja eri ryhmille. Perjantaiaamuisin kuulemme jonkun osaamisesta Tiedonjakotuokiossa, joka käynnistyi Katja Jokisalon halusta jakaa omaa osaamistaan meille ja halusta oppia muilta. Joka päivä jaamme ja opimme Teams-keskusteluissa ja -kanavilla. Jaamme osaamistamme asiakkaillemme ja kilpailijoillemme, jaamme, jotta me kaikki voisimme kasvaa yhdessä paremmiksi osaajiksi. Kliseistä, kyllä. Päälleliimattua, ei. Osaamisen jakaminen on arvo, jonka me kaikki voimme allekirjoittaa ja elää arvojemme mukaisesti ilman erillistä muistuttamista.

”Jakamalla osaamistasi teet Sulavasta vahvemman ja paremman.”

Tiedon, taidon ja osaamisen jakaminen niputetaan helposti yhteen. Tietoa löytyy helposti, taidon löytäminen on joskus jo hieman haastavampaa ja osaamisen vaikeinta. Me yhdistämme tiedon, taidon ja osaamisen. Tieto on sitä, että tietää kuinka asia tehdään. Taito on sitä, että osaa tehdä asian ja osaaminen on sitä, että yhdistää tiedon ja taidon. Jaamme osaamistamme jatkuvasti koulutuksissa, seminaareissa, blogeissa ja asiakastapaamisissa.

Jokainen Sulava on vahvasti osaava osaaja. Tekijämme ovat aina etunenässä testaamassa uusia teknologioita, kartuttamassa omaa osaamistaan ja jakamassa oppia eteenpäin. Emme kouluta ja konsultoi kaatamalla tietoa sisään vaan jakamalla osaamista. Sitä kautta varmistamme, että asiakkaamme voivat keskittyä olennaiseen, meidän auttaessa osaamisen kartuttamisessa.