Miska Kytö – Sulavan nuorin konsultti

Mitä tasa-arvo tarkoittaa meille sulavalaisille? Asia nousi eteen viime kesänä 2022, kun yksi työntekijöistämme totesi hieman huolestuneesti, että miksi me Sulavalla emme puhu tasa-arvostamme kovaan ääneen muille. Totesimme yhdessä, että tähän on tehtävä muutos, sillä tasa-arvo toteutuu meillä työntekijöidemme mukaan hyvin, ja monin eri tavoin. Miksi siis olla hiljaa siitä?

Kysyimme neljältä työntekijältämme, miten he kokevat tasa-arvon toteutuvan Sulavalla omassa arjessaan. Ensimmäisenä ääneen pääsi Kokkarisen Laura, joka avasi ajatuksiaan palkka-avoimuudesta blogisarjan ensimmäisessä osassa.

Toisena nostamme esiin Miska Kytön, joka on yksi Sulavan uusimmista tulokkaista ja samalla myös Sulavan historian nuorin työntekijä. Iällä ei kuitenkaan ole meillä rekrytoinneissa mitään merkitystä, vaan aiempi osaaminen, halu oppia uutta ja sydämeltään Sulava persoona ovat avainasemassa.

…iälläni ei ollut enää väliä, vaan olemme kaikki samalla viivalla

”Kun hain Sulavalle, olin 19-vuotias edellisenä keväänä valmistunut ylioppilas ja juuri aloittanut IT-tradenomin opinnot ammattikorkeakoulussa.”, kertoo Miska. Hän osallistui Sulava Akatemiaan keväällä 2022 ja sai sitä kautta itselleen vakituisen työpaikan. ”Olin aikaisemmin opiskellut IT-alaa lukiossa, josta valmistuin ICT-linjalta. Silti työelämään hyppääminen tuntui oudolta, kuin en olisi vielä todellakaan ollut valmis tähän, vaikka minut valittiin haastatteluun Sulavalle. Haastatteluissa muistan kuinka iloinen olin, että siinä keskityttiin omaan osaamiseeni ja potentiaaliini, eikä ikääni.”, Miska pohtii. 

Miska on ollut nuoresta iästään huolimatta aina jollain tavalla kiinni työelämässä. Hän työskenteli yläasteikäisenä paljon sosiaalisen median maailmassa, jossa ensimmäistä kertaa törmäsi syrjintään ikänsä takia. Monissa paikoissa häntä ei otettu tosissaan, koska oli niin nuori. ”En saanut itse myydä omaa osaamistani ja ammattitaitoani, sillä ikäni takia sitä minulla ei kuulemma ollut.”, Miska kertoo. 

Onneksi Sulavalla asiat menivät eri tavalla kuin aiemmin. ”Saavuttuani Sulavalle olin vielä hieman epävarma iästäni, joka sai aikaan huijarisyndrooman tunteita. Kuitenkin muistan ensimmäisenä päivänä, kuinka toinen akatemialainen totesi minulle, että iälläni ei ole täällä enää väliä, ja minun kannattaa käyttää sitä vahvuutenani. Siitä saakka uskalsin itse ylpeänä esitellä itseni Sulavan nuorimpana konsulttina, joka osaa tuoda nuoren ja tuoreen näkökulman projekteihin. Tuo kollegani oli myös aivan oikeassa siitä, että iälläni ei ollut enää väliä, vaan olemme kaikki Sulavalla samalla viivalla iästä, taustasta ja kaikista muista tekijöistä riippumatta.”, Miska kiteyttää. 

Sulavalla saa olla oma itsensä

Tutkimme Sulavan työntekijöiden työtyytyväisyyttä viikottaisen OfficeVibe -henkilöstökyselyn sekä vuosittaisen Siqni-henkilöstökyselyn avulla. On ilo huomata kyselyiden kautta, että Sulava koetaan paikaksi, jossa jokainen saa olla oma itsensä. Tuloksien pohjalta Sulavalla on rento ja kannustava ilmapiiri, jossa aidosti välitetään työkavereista. Se on asia, mihin olemme Sulavan perustamisesta asti pyrkineet, joten voisin todeta, että palautteiden pohjalta olemme siinä onnistuneet.

Siqni-kyselyn tuloksien pohjalta saimme jälleen tänä vuonna The Siqnificant Companylta Future Workplaces –sertifikaatin, joka on merkki siitä, että yrityskulttuuriamme johdetaan poikkeuksellisen hyvällä työntekijäymmärryksellä. Olemme erityisen ylpeitä tästä sertifikaatista!

Kiinnostuitko Sulavasta työnantajana?

Lue lisää meistä ja tutustu avoimiin työpaikkoihin.

Lue lisää

Lue blogisarjan muut osat:

Laura Kokkarinen – palkka-avoimuuden puolesta

Karoliina Partanen – työ, joka mukautuu eri elämänvaiheisiin

Mikko Berg – avoin työkulttuuri yllätti positiivisesti