Mitä tasa-arvo tarkoittaa meille sulavalaisille? Asia nousi eteen viime kesänä 2022, kun yksi työntekijöistämme totesi hieman huolestuneesti, että miksi me Sulavalla emme puhu tasa-arvostamme kovaan ääneen muille. Totesimme yhdessä, että tähän on tehtävä muutos, sillä tasa-arvo toteutuu meillä työntekijöidemme mukaan hyvin, ja monin eri tavoin. Miksi siis olla hiljaa siitä?
Kysyimme neljältä työntekijältämme, miten he kokevat tasa-arvon toteutuvan Sulavalla omassa arjessaan. Ensimmäisenä ääneen pääsi Kokkarisen Laura, joka avasi ajatuksiaan palkka-avoimuudesta blogisarjan ensimmäisessä osassa. Toisena nostimme esiin Miska Kytön, joka on yksi Sulavan uusimmista tulokkaista ja samalla myös Sulavan historian nuorin työntekijä. Ja nyt kolmantena vuorossa on Karoliina Partanen, jonka Sulava-uraan on mahtunut monenlaista käännekohtaa!
Työ, joka mukautuu eri elämänvaiheisiin
Karoliina on työskennellyt Sulavalla pitkään ja ehtinyt olla useammassa eri roolissa oman Sulava-uransa aikana. ”Sulava oli diplomi-insinööriksi valmistuttuani toinen työpaikkani ja tulin Sulavalle tekemään sosiaalisen median konsultointia vuonna 2012, mikä alkuaikoina oli osa strategiaamme.”. Sulavalle siirtyessä Karoliina ei vielä tuntenut Microsoft-teknologioita, vaan hän pääsi töihin ensisijaisesti siksi, että vakuutti haastattelijat olemalla ”hyvä tyyppi”.
Sosiaalisesta mediasta ei koskaan tullut Sulavan ydinosaamista ja Karoliina siirtyikin melko nopeasti kehittämään Sulavalle uutta intranet-konseptia. Siinä vaiheessa SharePointin sokkelot eivät olleet vielä kovin tutut Karoliinalle, jonka vuoksi hän selkeästi osasi tehdä jotain eri tavalla miten aiemmin oli tehty, ja uusi intranet-palvelu vetosi asiakkaisiin. Sen ansiosta Karoliinalle muodostui selkeä rooli modernin työn konsulttina ja intranet-konseptista kasvoi Sulavalle sen hetken isoin liiketoiminta-alue ja bisnes.
”Kävin välillä kääntymässä liikkeenjohdonkonsultointimaailmassa vahvistamassa bisnesosaamistani, mikä osoittautui hyväksi liikkeeksi, koska sillä välin Sulava oli fuusioitunut toisen yrityksen kanssa ja yrityskoko oli tuplaantunut. Toimarimme Aki pyysi minut takaisin hommiin tekemään liiketoiminnan kehittämistä yhdessä silloisten johtoryhmäläisten kanssa. Vuoden aikana kehitimme yhdessä Sulavan kaikki tähän päivään saakka kestäneet organisaatiorakenteet ja prosessit.”, Karoliina kertoo.
Kehitysvuoden päätteeksi hän oli Sulavan ensimmäinen äitiyslomalle jäänyt työntekijä. Isyyslomia ja vanhempainvapaita oli monet konsultit ennen tätä jo pitäneet. ”Äitiyslomalta minut pyydettiin suoraan johtoryhmään markkinointijohtajaksi, jossa työskentelin noin vuoden verran, kunnes jäin uudestaan äitiyslomalle. Toisen äitiyslomani jälkeen hyppäsin nykyiseen rooliini Chief Future Scientistiksi. Mahdollisuuksia ammatilliselle kehittymiselle on siis todellakin tarjottu.”, Karoliina muistelee.
”Syksyllä 2022 olimme perheeni kanssa Dubain toimistollamme kaksi kuukautta. Olen itse 36-vuotias, 1- ja 2-vuotiaiden lasten äiti ja johtaja. Koen, että Sulava on mahdollistanut minulle naisena harvinaisen tilanteen – minun ei ole ikinä tarvinnut valita uran tai perheen välillä, vaan olen saanut kaiken.”, Karoliina toteaa.
Työntekijöille mahdollistetaan jatkuva kehittyminen
Haluamme Sulavalla olla mahdollistamassa jokaisen omanlaista urakehitystä ja kasvua. Tässä tukena on personal coachit, joiden kanssa sparraillaan oman osaamisen ympärillä. Koulutuskeskuksemme ja sen laaja kurssivalikoima on vapaassa käytössä kaikille työntekijöillemme, joten oman aikataulun mukaan jokainen pystyy suorittamaan uusia kursseja ja sertifiointeja niin paljon, kuin haluaa. Se on yksi suosituimmista eduistamme ja ammattitaidon kehittäminen tärkeä prioriteetti kaikilla.
Kuten arvommekin kuuluvat: pyri parhaaksi ja menestymme yhdessä. Ilman jatkuvaa kehitystä ja eteenpäin menemistä emme pysyisi tavoitteessamme olla parhaita siinä mitä teemme.
Lue blogisarjan muut osat:
Laura Kokkarinen – palkka-avoimuuden puolesta