Työkulttuurin muutos Huhtamäellä siivitti Sulavan maailman parhaiden joukkoon – Microsoft palkitsi Sulavan jälleen kerran

Sulava valittiin Teamwork-kategoriassa maailman parhaiden yritysten joukkoon Microsoftin Partner of the Year -kilpailussa lähes kolmen tuhannen hakemuksen joukosta. Valinta finalistiksi saavutettiin yhteistyöstä, jossa Sulava oli mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa työkulttuurin muutosta ruoka- ja juomapakkausten asiantuntija Huhtamäelle.

Huhtamäki lähti modernisoimaan työntekijöidensä arkea, koska yhtiössä nähdään strateginen tarve sisäisen yhteis- ja tiimityön lisäämiselle ja helpottamiselle sekä työtapojen tehostamiselle. Työkulttuurin muutos on pitkä prosessi, mutta jo nyt, alle vuosi työvälineiden muutoksen jälkeen on nähty useita parannuksia muun muassa yhteistyön lisääntymisessä, sisäisen viestinnän kehityksessä ja uusien työvälineiden käyttöasteessa sekä saatu paljon positiivista palautetta käyttäjiltä.

Valinta Partner of the Year -finalistiksi on erittäin merkittävä. Sulava on voittanut palkinnon Cloud Productivity Partner of the Year -kategoriassa 2015 ja valittu finalistiksi Modern Workplace Transformation -kategoriassa 2018 sekä nyt finalistiksi Teamwork-alueella.

– Sulava on valittu nyt kolme kertaa tietotyön kehityksessä maailman neljän parhaan joukkoon. Kukaan toinen suomalainen kumppani ei ole saanut vastaavaa tunnustusta. Sulavan tavoitteena on ollut yrityksen perustamisesta lähtien olla maailman paras ja osaavin Microsoftin pilvikumppani. Nämä kansainväliset palkinnot ovat yksi merkki siitä, että olemme edelleen oikealla tiellä ja pystymme päivästä ja vuodesta toiseen tarjoamaan asiakkaillemme poikkeuksellista lisäarvoa, kommentoi palkinnosta silminnähden liikuttunut Sulavan toimitusjohtaja Aki Antman.

Globaali osaamiskapasiteetti käyttöön yhteistyötä lisäämällä

Huhtamäellä haluttiin, että toisilleen ennalta tuntemattomatkin kollegat voivat jakaa osaamistaan ja tehdä yhteistyötä entistä helpommin ja läpinäkyvämmin, myös keskeneräisten asioiden osalta. Parhaat ideat ja työtavat tulevat käyttöön globaalisti, jalostuvat eri maista ja yksiköistä tulevan osaamisen tuloksena ja työkulttuurista tulee avoimempi.

– Strategiassamme puhutaan voimakkaasti yhteistyön lisäämisestä ja parhaiden käytäntöjen jakamisesta. Se, että kaikilla on mahdollisuus helposti tuoda viestinsä esiin, jakaa menestystä, vinkkejä ja kysyä muilta, on arvokasta. Arvo korostuu näin isossa yrityksessä kun ihmiset tekevät työtä eri puolilla maailmaa. Haluamme kehittää kulttuuria, jossa on helppo ottaa yhteyttä työkavereihin myös toisista yksiköistä tai liiketoiminta-alueilta, kertoo viestintäpäällikkö Reeta Eskola.

– Maailma muuttuu ja ihmiset haluavat toimia eri tavalla kuin ennen. Työkulttuurin pitää mahdollistaa työn tekeminen halutulla tavalla ja välineiden on tuettava kehitystä, kommentoi Group IS Infrastructure Manager Aki Kemppi.

Kyseessä on ennen kaikkea suuri muutos työkulttuurissa. Henkilöstön työvälineet vaihtuivat ja muutos käsitti 6500 toimistotyöntekijää maailmanlaajuisesti. Muutoksen jalkautuksen onnistumisessa avainasemassa olivat liiketoiminta-alueiden ja johdon sitouttaminen, projektin tavoitteiden asetanta, viestintä ja koulutus.

– Tämä oli hyvin liiketoimintalähtöinen projekti, joka lähti ylimmästä johdosta. Aiemmin käytössä olleet työvälineet eivät vastanneet käyttäjien tarpeita. Emme olleet vain vaihtamassa työvälineitä, vaan lähdimme tekemään toimintatapojen muutosta. Laitoimme siis paljon paukkuja siihen, kuinka muutetaan arkisia työtapoja järkevämmiksi, kertoo Kemppi ja jatkaa:

– Olemme jo nyt nähneet, että uudet työkalut ovat aiempaa ratkaisua laajemmin käytössä, käyttöastetta mitattaessa kaikin puolin mittarit näyttävät positiivista. Esimerkiksi muutamassa kuukaudessa virtuaalitapaamisten määrä triplaantui, eli ihmiset ovat pystyneet uusien välineiden ansiosta työskentelemään tehokkaammin yhdessä. Nyt työ jatkuu eri liiketoiminta-alueiden hyötykäytön syventämiseksi.

Kärkinä innovatiivisuus ja lisäarvon tuottaminen

Partner of the Year -tunnustukset myönnetään Microsoftin kumppaneille, jotka ovat osoittaneet esimerkillistä innovatiivisuutta ja kykyä tuoda konkreettista ja mitattavaa lisäarvoa asiakkaalleen Microsoftin teknologiaratkaisuilla.

– On kunnia palkita Microsoft Partner of the Year -kilpailun finalisteja ja voittajia. Nämä yritykset ovat toimialansa johtavia. Ne rakentavat älykkäitä ratkaisuja, ratkaisevat asiakkaidensa monimutkaisia liiketoiminnallisia haasteita ja antavat asiakkailleen ympäri maailman enemmän toimintamahdollisuuksia. Onnittelen lämpimästi Sulavaa jälleen kerran, kommentoi Gavriella Schuster, Corporate Vice President, One Commercial Partner, Microsoft Corp.

– Sulava on mukana kymmenissä Microsoft Redmondin ohjelmissa, useissa ainoana suomalaisena kumppanina. Tavoittelemme omalle henkilöstöllemme max. 75% laskutusastetta ja loppu aika käytetään ihmisten ja Sulavan osaamisen jatkuvaan kehittämiseen. Tämä palkinto on jälleen kerran osoitus siitä, että osaamiseen ja ihmisiin panostaminen tuottaa aivan poikkeuksellista lisäarvoa ja palvelua asiakkaillemme, summaa Aki Antman.

Huhtamäki on maailmanlaajuisesti toimiva ruuan ja juoman pakkaamisen asiantuntija. Yrityksellä on 79 tuotantolaitosta ja 24 myyntiin keskittyvää yksikköä yhteensä 34 maassa ja noin 17 700 työntekijää. Liikevaihto vuonna 2018 oli 3,1 miljardia euroa.

Sulava on kotimainen henkilöstönsä omistama vuonna 2010 perustettu kasvuyritys, jonka liikevaihto vuonna 2018 oli 11,1M€ ja liikevoitto 8%. Vuonna 2020 Sulavan kasvu tulee olemaan merkittävästi kuluvaa vuotta suurempi ja liikevoitto säilyy vähintään nykyisellä tasolla.

Microsoftin tiedote Partner of the Year -finalisteista ja voittajista

Yhteystiedot
Aki Antman, Sulava Oy CEO, aki.antman@sulava.com, +358 40 743 23 77

Kuinka toteuttaa työkulttuurin muutos?

Huhtamäki toteutti globaalin siirtymän moderneihin Microsoft-pilvipalveluihin. Kyseessä on ennen kaikkea suuri muutos työkulttuurissa.

Tutustu artikkelisarjaan, jossa käymme läpi Huhtamäen muutoksen onnistumiseen vaikuttaneita tekijöitä ja tarjoamme avaimia työkulttuurin muutoksen aloittamiseen myös sinun organisaatiossasi.