Tekoälykoulutukset – Mikä kurssi sopii minulle?

Blogi on julkaistu alun perin marraskuussa 2023 ja päivitetty viimeksi 14.5.2024 uusien Copilot-koulutusten lisäyksellä.

Tekoäly on mullistanut sekä työ- että arkielämämme, ja sen merkitys tulee vain kasvamaan tulevaisuudessa. Ymmärrys tekoälyn toiminnasta ja sen hyödyntämisestä onkin tärkeää kaikille, olipa kyseessä sitten yritysjohtaja, IT-asiantuntija tai muu ammattilainen. Sulavan AI-kurssit tarjoavat laajan valikoiman mahdollisuuksia oppia ja kehittää tekoälyosaamista.

Useat kurssit on suunnattu meille kaikille, olimme me sitten tietotyöläisiä tai jopa tuottavaa työtä etulinjassa tekeviä. Tuskin on enää ammattikuntaa, joka ei mitenkään pysty tekoälyä hyödyntämään työnsä suunnittelussa, dokumentoinnissa tai vaikkapa myynnissä.

Haluan tässä blogissa käydä läpi meidän kurssitarjoaman, ja auttaa Sinua valitsemaan itsellesi sopivimmat tekoälykurssit omista lähtökohdista. Varsinkin, jos termit eivät ole tuttuja, voi olla vaikea hahmottaa mikä kurssi soveltuu parhaiten. Onhan meillä tekoälykursseja loppukäyttäjistä aina IT-osaston päättäjille asti!

Koulutukset Copilot for Microsoft 365:n hyödyntämiseen ja käyttöönottoon

Tarjoamme koulutuksia loppukäyttäjille sekä heille, joiden tehtävä on varmistaa Copilotin turvallinen käyttöönotto ja liiketoimintahyötyjen maksimointi. Kaikissa Copilot-koulutuksissa pääset harjoittelemaan Copilotin käyttöä koulutusympäristössä, vaikka sinulla ei olisi omaa lisenssiä.

Loppukäyttäjille

Microsoft 365 Copilot Office-työkaluissa (3 h) -kurssilla opitaan hyödyntämään tekoälyä Microsoftin Office ohjelmissa: Excel, Word, PowerPoint, Teams ja Outlook. Tämä kurssi sopii kaikille, jotka käyttävät Officea ja muita Microsoft 365 -ohjelmistoja ja haluavat tehostaa työskentelyään Copilotin avulla. Kurssi antaa konkreettisia työkaluja ja vinkkejä Copilotin käyttöön arjessa.

Promptaa tehokkaasti Copilotilla – MS-4005: Craft effective prompts for Microsoft Copilot for Microsoft 365 -koulutuksessa opit onnistuneen kehotemuotoilun merkityksen ja saat runsaasti vinkkejä, joita voit lähteä hyödyntämään omassa työssäsi! Tekoäly on vain niin hyvä kuin on sille annetut pyynnöt ja kontekstit. Hakukoneiden jäljiltä olemme oppineet kysymään yksinkertaisia täsmäkysymyksiä ja saamaan aina saman vastauksen, mutta tekoäly luo aineistoa meidän pyyntömme mukaan, joten siksi meidän promptien eli pyyntöjen pitää olla parempia.

Sovella Copilotia eri käyttötapauksiin – MS-4004: Empower your workforce with Copilot for Microsoft 365 Use Cases -koulutuksessa paneudutaan Copilot for Microsoft 365 -käyttötapauksiin! Koulutus koostuu käytännönläheisistä esimerkeistä eri liiketoiminta-alueilla, joissa päästään näkemään Copilotin tuomat hyödyt käytännössä. Tarkoituksena on antaa ideoita, missä Copilotissa voi olla hyötyä ja kuinka organisaationne voisi hyötyä enemmän.

Copilotin onnistuneesta käyttöönotosta ja käytöstä vastaaville

Tiedon suojaus ja Microsoft 365 Copilot – Ota Copilot käyttöön hallitusti -kurssilla taas keskitytään tietoturvaan ja organisaatiotason Copilotin käyttöönottoon. On tärkeää huomioida, että vastauksissaan Copilot käyttää sille opetettua aineistoa, joten se miten me luokittelemme ja tarjoilemme aineistot Copilotille vaikuttaa suuresti käyttäjän saamaan kokemukseen.

Copilot Studio -perusteet -koulutuksessa opit, miten mukautat Copilot for Microsoft 365 chatbotin oman organisaatiosi tarpeisiin. Copilot Studiolla luot, testaat ja julkaiset nopeasti itsenäisiä räätälöityjä botteja ja itseopetetuilla tekoälyillä (GPT). Hallitset ja suojaat räätälöityjä ja itsenäisiä botteja oikeilla käyttöoikeuksilla, tiedoilla, keskustelurakenteilla analytiikan avulla.

Copilot M365 ylläpitäjälle – MS-4006: Copilot for Microsoft 365 for Administrators -koulutus antaa IT-ammattilaisille valmiudet ottaa käyttöön ja hallinnoida Copilot for Microsoft 365 -palvelua! Koulutuspäivän aikana käymme läpi, miten valmistaudut Copilotin esivaatimuksiin, ja kuinka hallinnoit Copilot-palvelua mm. käytön seurannan ja laajennosten hallinnoinnin osalta. Käymme läpi myös ydinkohdat organisaation datan suojaamisesta Copilot-käytössä.

IT-ammattilaisen AI-kurssit

Meiltä löydät myös laajan valikoiman Microsoft-kursseja IT-osastolle, tai tehokäyttäjille, jotka ovat kiinnostuneita järjestelmien teknisemmästä puolesta.

Kursseilla syvennytään Microsoftin Azure-palvelun tekoälyratkaisuihin. Nämä koulutukset soveltuvat erityisesti IT-alan ammattilaisille ja niille, jotka haluavat kehittää tekoälysovelluksia Azure-palvelussa. Kurssit käyvät läpi erilaisten tekoälyratkaisujen suunnittelua ja toteutusta Azure-palvelussa.

AI-900: Microsoft Azure AI Fundamentals -koulutuksessa opit tekoälyn perusteet ja käyttökohteet. Kurssilla käydään myös vastuullisen tekoälyn periaatteet, asia, joka nousee aina vain merkityksellisemmäksi, kun tekoälylle ulkoistetaan harkintaa. Päivän aikana sinusta ei tule tekoälygurua ja -koodaria, mutta saat kattavan kuvan mahdollisuuksista ja osa-alueista mihin voit tekoälyä hyödyntää.

AI-102: Designing and Implementing a Microsoft Azure AI Solution -kurssilla opit hyödyntämään Microsoftin valmiiden mallien käyttämistä tietoturvallisesti Azuresta. Tämä kurssi keskittyy tekoälymalleihin, joita Microsoft on luonut käytettäväksi omissa sovelluksissa. Harjoituksissa käydään läpi, kuinka valmiit mallit otetaan omassa sovelluskehityksessä käyttöön tehden älykkäitä sovelluksia.

Uudet Azure AI Applied Skills -työpajat

AI-050: Develop Generative AI Solutions with Azure OpenAI Service Applied Skills -työpajassa keskitytään Azure OpenAI -palvelun tuomiin mahdollisuuksiin. Opit ottamaan käyttöön Azure OpenAI:n malleja ja käyttämään niitä luovissa tekoälysovelluksissa, kuten yrityksen sisäisessä ChatGPT:ssä.

AI-3002: Create document intelligence solutions with Azure AI Document Intelligence Applied Skills -työpajassa pääset harjoittelemaan tekoälyllä rikastettujen sovellusten tekoa Azure AI Document Intelligence -palvelua hyödyntäen! Document Intelligencen avulla organisaatiot voivat automatisoida ja parantaa asiakirjaprosessejaan tehokkaasti ja luotettavasti. Voit esimerkiksi lukea sähköisen laskun PDF-kopiosta laskurivitiedot tai analysoida käsinkirjoitettuja lomakkeita.

AI-3003: Build a natural language processing solution with Azure AI Services Applied Skills -työpajassa pääset harjoittelemaan kieltä käsittelevien tekoälysovellusten rakentamista Azure AI -palveluita ja Azure AI Language -työkaluja hyödyntäen. Haluatko tietää asiakaspalvelun puhelujen sävyn kehittymisen ajansaatossa, tai keskustelluimmat tuotteet? Vai automatisoida dokumenttien kääntämisen käyttäen teidän organisaation erikoissanastoa?

Datalähtöiset koneoppimisen tekoälykurssit

DP-100: Designing and Implementing a Data Science Solution on Azure, DP-601: Implementing a Lakehouse with Microsoft Fabric ja DP-3007: Train and deploy a machine learning model with Azure Machine Learning -kursseilla keskitytään data scienceen ja data-analytiikkaan Azure-palvelussa. Nämä kurssit soveltuvat erityisesti data-analyytikoille, IT-asiantuntijoille ja kaikille, jotka haluavat ymmärtää paremmin datan hyödyntämistä ja analysointia. Kurssit tarjoavat kattavat tiedot ja taidot datan käsittelyyn ja analysointiin Azure-palvelussa.

DP-100: Designing and Implementing a Data Science Solution on Azure -kurssin voisi kyllä sanoa kuuluvan puhtaasti AI-kategoriaan. Kurssilla tehdään omalla datalla omia koneoppimisen malleja, joita sitten voidaan hyödyntää omissa sovelluksissa. Koska kurssi on data-analytiikkaa ja omalla datalla toimimista, on ihan perusteltua, että se on luokiteltu Data Platformin alle, mutta yhtä hyvin se voisi AI-kurssi olla.

Tekoälyä ja dataa ei voi erottaa toisistaan. Siksipä Microsoftin uusi yhtenäinen data-alusta Microsoft Fabric onkin kurssin DP-601: Implementing a Lakehouse with Microsoft Fabric keskiössä. Kurssi on pitkälti datan hallintaan keskittyvä, mutta pian saataville tuleva Copilot for Fabric tulee yhdistämään tekoälypalvelut koko datan käsittelyyn ja sitä kautta tekemään datan hallinnoinnista paljon helpompaa.

DP-3007: Train and deploy a machine learning model with Azure Machine Learning Applied Skills -työpajassa pääset harjoittelemaan koneoppimismallin kouluttamista Azure Machine Learning -palvelun avulla! Pääset hyödyntämään organisaation omaa dataa, ja tekemään ennakoivaa analytiikkaa mallin. Machine Learning palvelulla voidaan hyödyntää erilaisia prompt flow kulkuja laajojen kielimallien kanssa, tai kouluttaa konenäköä tai automatisoida koneoppiminen AutoML palvelulla.

Tekoälyä tehokkaampaan työskentelyyn tietoturvan parissa

Tekoälyn tulo muuttaa maailmaa, myös tietoturvaa. Copilot for Security on Microsoftin vastaus kehittyviin uhkiin ja globaaliin osaajapulaan tietoturvakentällä.

Copilot for Security päivässä tutuksi -koulutuksessa tutustut Copilot for Securityn käytön perusteisiin ja saat eväät tehokkaampaan ja tarkempaan työskentelyyn tietoturvan parissa. Opit tiiviissä päivän paketissa Copilot for Securityn käyttömahdollisuuksista ja ominaisuuksista, sekä opit hyödyntämään tuotetta omassa ympäristössäsi.

Räätälöity koulutus: Tekoälyn mahdollisuudet eri käyttäjäryhmille

AI 360º -koulutus on suunnattu kaikille, jotka haluavat ymmärtää tekoälyn mahdollisuuksia eri käyttäjäryhmissä. Kurssilla käydään läpi tekoälyn eri sovelluksia ja kuinka niitä voidaan hyödyntää eri aloilla – olipa kyse sitten markkinoinnista, henkilöstöhallinnosta tai tuotekehityksestä. Kurssi tarjoaa laajan katsauksen tekoälyn mahdollisuuksiin, ja se on erinomainen aloituspaikka tekoälyyn tutustumiselle.

Tämä kurssi järjestetään asiakkaille räätälöitynä ja sovitetaan aina asiakkaan liiketoimintaan ja käyttäjäryhmälle sopivaksi.

Tekoälyosaaminen on tärkeämpää kuin koskaan aiemmin

Noin 15 vuotta sitten organisaatioissa alkoi leviämään Microsoft SharePoint. SharePoint indeksoi verkkolevyt ja tarjosi ensimmäisen aidosti käytettävän hakupalvelun useimmille organisaatioille ja käyttäjille. Tämä lähes poikkeuksetta paljasti, että luvitukset verkkolevyillä eivät olleet kunnossa, ja haulla löytyikin asioita, joita ei siihen pitänyt kuulua.

Vastaavanlainen mullistus on, kun organisaatiolle esitellään organisaation omalla datalla koulutettu tekoäly kaikille käyttäjille. Nyt tekoäly on niin hyvä kuin on datamme hallinta ja luokittelu. Emmehän halua, että tekoäly antaa suosituksensa ikivanhojen vanhentuneiden tietojen, tai salaisten dokumenttien mutta salaisiksi luokittelemattomiksi jääneiden dokumenttien pohjalta. Ja haluamme varmistaa, että tekoälyllä on kaikki se tieto käytettävissä. Copilot on muuttanut nyt jo työtapoja merkittäväksi, ja ajatus työpäivästä ilman Copilotin kanssa työskentelyä tuntuu jo vieraalta. Jotta Copilotista kuitenkin saa parhaan hyödyn, pitää ympäristö ja organisaatio valmistella sille sopivaksi. Siinä Sulavan Copilot Modern Work as a Service (CMWaaS) -palvelu auttaa isompia organisaatioita Copilotin käyttöönotossa, parhaiden hyötyjen saamisessa ja jatkuvassa kehittämisessä. Pienemmille organisaatioille (noin 30–300:n hengen) meillä on Copilot for Microsoft 365 Essentials-palvelu.

Tekoäly on vallankumouksellinen teknologia, joka muuttaa maailmaa ympärillämme. Microsoftin AI-kurssit tarjoavat kattavat työkalut ja tiedot, joiden avulla voit ottaa tekoälyn osaksi työtäsi ja arkeasi. Olitpa sitten vasta tutustumassa tekoälyyn tai jo kokenut ammattilainen, Microsoftin AI-kurssit tarjoavat laadukasta ja käytännönläheistä opetusta, joka auttaa sinua pysymään mukana tekoälyn nopeassa kehityksessä. Lähde mukaan oppimaan ja kehittämään taitojasi – tekoäly on täällä jäädäkseen, ja sen ymmärtäminen on tärkeämpää kuin koskaan ennen!

Tekoälykoulutukset

Tutustu lisää ja ilmoittaudu tekoälykursseille Sulavan verkkokaupassa! Voit tilata koulutuksia myös tiimillenne räätälöitynä. Ota yhteyttä alatunnisteen lomakkeella tai sales@sulava.com

Palvelut Copilotin käyttöönottoon

Tekoälyn avustama innovaatio ja tuottavuusmahdollisuuksien hyödyntäminen kaikille organisaation työntekijöille on välttämätöntä.

Kiinteällä kuukausimaksulla olevat palvelumme Copilotin käyttöönottoon auttavat ottamaan käyttöön mullistavaa teknologiaa hallitusti ja järkevästi. Palveluidemme tuella parannat organisaatiosi tuottavuutta ja luovuutta Copilotin avulla. Kokeneet asiantuntijamme opastavat organisaatiotasi käyttämään Copilot for M365:tä tehokkaasti.

Copilot for Microsoft 365 Essentials -palvelu on pienemmille organisaatioille ja suuremmille Copilot Modern Work as a Service -palvelu. Tutustu palveluihin alla olevista linkeistä!

Antti Kontiainen

Antti ”Kontti” Kontiainen

Consulting & Training

Antti on kokenut konsultti ja kouluttaja, joka on saanut paljon positiivista palautetta kyvystään esittää vaikeat tekniset asiat ymmärrettävästi ilman erikoista ammattisanastoa. Office 365:n ja SharePointin lukuisien mahdollisuuksien hyödyntämisestä hänellä on vahva kokemuspohja. Antin pysyviä lempiaiheita ovat out-of-box –toimintojen hyödyntäminen sekä käyttäjien kouluttaminen ja käyttötapojen omaksuminen räätälöinnin sijaan.