Sulavan arvot suurennuslasin alla – menestymme yhdessä samassa veneessä ja vieläpä samaan suuntaan

Sulavalla laitettiin muuton yhteydessä fyysisten tilojen lisäksi paljon muutakin uusiksi. Yksi merkittävä asia oli meidän arvojemme kirkastaminen. Sulavan arvot ovat Pyri parhaaksi, Jaa osaamistasi, Pidä huolta, Menestymme yhdessä ja Sinulla on valta. Tässä blogissa käyn lävitse itselleni erittäin tärkeää arvoa ”Menestymme yhdessä”.

Sulavalla menestymme yhdessä paitsi Sulavien kesken, ennen kaikkea asiakkaidemme ja sidosryhmiemme kanssa ja tässä blogissa annankin leijonanosan juuri heille. Heti alkuun kiitos mieltä lämmittävistä mahtavista kommenteista, joita sain blogiani varten.

Sparrasimme arvot kokoon yhdessä konsulttitoimiston kanssa ja lopputuloksena tähän arvoon tuli huoneentauluksi seuraavat asiat:

  • Olemme kaikki oman alamme huippuasiantuntijoita ja voisimme toimia yksinyrittäjinä ja pärjätä ihan hyvin. Mutta olemme tietoisesti valinneet toisin.
  • Olemme jokainen halunneet osaksi yhteisöä, Sulavaa. Ja koska olemme valinneet yhteisön teemme jokainen töitä myös yhteisön eteen.
  • Voimme valloittaa markkinat vain yhdessä työskennellen, toisiamme tukien, haastaen ja sparraten.
  • Sulavalla et koskaan kävele yksin, you’ll never walk alone.

menestys

Saatuani olla viidettä vuotta nyt Sulavassa voin todeta noiden asioiden toteutuvan hyvin. Silti tuo on vain osatotuus ja kertoo meidän sisäisestä yhdessä tekemisestä. Ilokseni olen saanut vuosien varrella todeta, että Sulavan yhdessä menestyminen on merkittävästi laajempaa. Sitä tehdään yhdessä päivittäin kaikkien sidosryhmien kanssa.

Naistenpäivänä yksi sulava osoitus yhteistyön merkityksen huomioimisesta oli meidän koulutuspuolemme tarjoilusta ja vastaanotosta vastaavan Pia Aaltosen toiminta. Hän hakee aamuisin ennen kahdeksaa patongit yms. aamiaistarpeet koulutusasiakkaillemme. Pia tietää, että jotta nuo patongit valmistuvat meille, Picnicin henkilökunta tulee paikalle kello 5 aamulla. Niinpä hän halusi muistaa henkilökuntaa viemällä naistenpäivänä ruusun jokaiselle naiselle. Tämä on minusta yksi hieno esimerkki siitä, miten Sulavat toimivat oma-aloitteisesti ja käyttävät järkevästi sitä valtaa (Sinulla on valta – yksi arvoistamme), joka heille on annettu.

Itsestäni on mahtavaa tehdä yhteistyötä asiakkaiden kanssa ja monesta asiakkaan edustajasta onkin tullut ystävä. Asiakkaiden kanssa on mahtavaa sparrailla eri ideoita käytännössä ennen kuin viemme ne tuotantoon. Tämä tuo Sulavalle merkittäviä säästöjä, kun ei yksin tarvitse kuvitella mitä maailmassa oikeasti tarvitaan, mutta ennen kaikkea se luo asiakkaillemme toimivia heidän työntekijöidensä elämää helpottavia ratkaisuja.

Yhteistyö päämiehemme Microsoftin kanssa on niin sulavaa, ettei aina välillä edes huomaa, että olemme eri organisaatioista. Sulavalla on myös kymmenkunta aikaisemmin Microsoftilla työskennellyttä henkilöä, joten yhteistyön takana on paljon hyvää yhteistä aikaa.

Kysyessäni asiaa Microsoftilta sain heti vastauksen Juha-Pekka Huhtiniemeltä ”On ollut mahtavaa huomata, miten moni näistä arvoista näkyy teillä käytännössä arjen keskellä” mikä oli todella mukavaa kuulla. Arvomme eivät ole pelkkää sanahelinää vaan oikeasti noudatamme niitä päivittäisessä työssä. Myöhemmin Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Jussi Tolvanen laittoi vielä seuraavan viestin:

”Sulavalla on vahva tahto muuttaa suomalaista ja kansainvälistä työkulttuuria vastaamaan yritysten sekä työntekijöiden kasvu- ja kehitystoiveisiin. Sulavan tiimillä on erinomaista osaamista ja tinkimätön asenne, minkä ansiosta he ovat saavuttaneet merkittävän roolin Microsoftin kumppaniekosysteemissä sekä modernin työn ratkaisuiden kehityksessä. Erinomaisen yhteistyömme tuloksena asiakkaamme saavat uusimman teknologian hyödyt ja aitoa lisäarvoa toimintaansa.”

Hienoa, että saamme tehdä yhdessä töitä asiakkaidemme parhaaksi näin hyvän päämiehen kanssa.

Kysyin myös muutamalta asiakkaalta mitä mieltä he ovat yhteistyöstämme. Mielenkiinnolla jäin odottamaan minkälaisia kommentteja tulee. Oli todella upeaa huomata, että yhteistyö on aitoa ja sitä arvostetaan molemmilla puolilla. Sulavan käytävillä kuulee nimittäin päivittäin kuinka fiksuja ja mukavia henkilöitä asiakkailla on.

Ohessa tärkeimpien yhteistyökumppaneidemme eli asiakkaiden näkemyksiä miten menestymme yhdessä. Nämä on suoraan kopioitu heidän lähettämistään viesteistä eli palaute on juuri sellaisena kuin se tuli. Alkuun nostan kommentin ”On ilo olla mukana voittavassa joukkueessa!”. Joukkue – voisiko tätä yhteistyötä paremmin kuvata? Ja vielä voittava joukkue! Ihanaan palautetta, kyllä tuli hyvä mieli.

Entäpä tämä?

”Olen äärimmäisen tyytyväinen yhteistyöhömme Sulavan kanssa. Sulavan henkilöstö on aidosti kiinnostunut organisaatiomme kehittämisestä ja parhaan lopputuloksen saavuttamisesta riippumatta mistä kulmasta Microsoftin Cloud -tarjontaa olemme lähestyneet. Tunnen, että klassisesti olemme oikeasti ”samassa veneessä” kun kehitämme yhdessä konsernimme toimintatapoja ja tehostamme toimintaa.”

Samassa veneessä ja soudetaan vielä samaan suuntaan.

Lukiessani näitä viestejä oli hienoa huomata käsityksemme olevan oikea siitä, että teemme asioita oikein ja niistä on asiakkaille myös aitoa lisäarvoa ja hyötyä. Sitten tuli vastaan tämä:

”Arvostan Sulavan (asiakkailleen) hyvin avointa tapaa jakaa informaatiota Microsoftin ekosysteemiin tulevista muutoksista. Yksittäisiä teknisiä asioita pyritään viestinnässä avaamaan ymmärrettävämpään muotoon ja poimimaan henkilökohtaisen kontaktihenkilön toimesta vielä tarkennetummin meitä koskeviin asioihin. Tämä on mielestäni yksi hieno esimerkki Sulavan sitoutumisesta toimimaan meidän parhaamme saavuttamiseksi.”

Sulavat (niin, kutsumme itseämme Sulaviksi) muuttavat Microsoftin viestit selkeiksi, ymmärrettäviksi ja asiakaskohtaisiksi.

Katsotaanpa mitä muita viestejä tuli.

Harri Karjalainen, Finavia

Yhteistä menestystä on tullut seuraavilla alueilla:

– Sulava on osoittautunut erittäin päteväksi koulutusorganisaatioksi; käytännössä Teams-koulutukset ovat onnistuneet erittäin hyvin, erityisesti ottaen huomioon, että Finavialla IT:n perinteinen rooli on ollut vahvemmin teknisten asioiden puolella, eikä koulutus ym. asiat ole luontaisesti kuuluneet tekniseen toimitukseen. Koko organisaatiosta on tullut hyvää palautetta uudesta tavasta toimia.

– Tekninen asiantuntemus on aina ollut Sulavan vahvuus, ja mielestäni parasta on, että kun olemme suunnitelleet O365-ratkaisujen käyttöönottotapoja, niin Sulavan asiantuntemukseen on aina voinut luottaa. Tietää, että ei tule tehtyä tyhmyyksiä.

 

Jarmo Kaijanen, Indutrade

Tuntuu hyvältä, Teidän kanssanne yhteistyö on äärimmäisen mukavaa ja joustavaa! Ihmiset ovat helposti lähestyttäviä mutta äärimmäisen ammattitaitoisia. Turha jännitys ja kiristely on kokemukseni mukaani unohdettu, tätä rentoa ammattimaisuutta arvostan suuresti.

Olemme yhdessä kehittäneet uuden etäkoulutuskonseptin, jota olemme yhdessä jatkuvasti iteroineet koulutusten edetessä. Lähdimme liikkeelle aivan eri teknologialla, mutta kuuntelitte palautettamme sekä toiveitamme ja tänä päivänä Teamsin kautta toteutettavien koulutusten suosio on organisaatiossamme jatkuvasti kasvava. Käsittääkseni konsepti on saatu yhdessä avoimesti keskustelemalla sellaiseen muotoon, että konsepti on myös teille kaupallisesti kannattava. Toisena esimerkkinä on Advisory Servicen konseptin muuttaminen sellaiseen muotoon, johon itse toivoimme konseptin kehittyvän (kerta per kvartaali –> 2 kertaa kk etäpalaveri ja kerran fyysinen).

Tämä välitön kiinnostuminen jatkuvasta parantamisestamme sekä henkilöstönne kiistämätön ammattitaito tarjoaa hienon selkänojan omalle henkilöstöllemme, johon on turvallista nojata.

Mitä olemme yhteistyöllä savuttaneet?
Sulava on ollut avainasemassa uusien työtapojen sekä tietotyön ”järkeistämisen” aikaansaamisessa. Olemme sitkeästi yhdessä läpikäyneet näitä tietotyömuutoksia ja parhaita käytäntöjä tavoitteiden saavuttamiseksi. Olen erittäin kiitollinen Sulavan henkilöstön panokseen sparrauksessamme.

Sisäinen viestintämme on kehittynyt merkittävästi konserniyritystemme sisällä, konsernitasoisena kuin myös oman, emoyhtiömme sisällä. Uudet oppimamme toimintatavat mahdollistavat tietotyön tekemisen aidosti ajasta ja paikasta riippumattomasti! Teams on meidän hopealuotimme tässä yhteydessä.

Yhteistyö ja uudet toimintamallit ovat mahdollistaneet myös oman organisaationi osalta erittäin hienoja yksilöllisiä osaamisen nostoja. Olen löytänyt aiemmin piilossa olleita ominaisuuksia, jotka yhteistyön yhteydessä on saatu nostettua aivan uusiin ulottuvuuksiin, ja löydetty kompetenssi on saatu hyödynnettyä koko konsernimme henkilöstön hyväksi.

Koen henkilökohtaisesti, että on kannattavaa olla Teidän kumppaninne. Ja ennen kaikkea se on mukavaa! Uskon vahvasti, että oma henkilöstömme saa tästä kumppanuudesta merkittävää hyötyä, kuten itsekin rakentamanne verkoston kautta. Käytän rajallisesti termiä kumppanuus, Sulavan kanssa toimiessani tunnen, että termin käyttö on vähintäänkin tarpeellista. Heidän välittämä tunne on aito meistä välittäminen ja meidän parhaan saavuttaminen. Uskon yhteiseen tekemiseemme ja kumppanuutemme johdattavan molemmat organisaatiot myös liiketoiminnalliseen menestykseen.

Ari Veikkolainen, KONE

Sulava on vastannut jatkuviin ja muuttuviin Microsoft 365 -ympäristön kehitystarpeisiimme vakuuttavalla osaamisella sulautuen luontevaksi osaksi omaa tiimiämme.

Merkittävä toimitusnopeus ja sopimuksen joustavuus auttavat meitä kiihdyttämään uusien palveluiden ja ominaisuuksien kehittämistä ja käyttöönottoa kevyesti mutta kuitenkin kontrolloidusti, juuri niin kuin me haluamme.

Jyrki Karjalainen, Kuusakoski

Sulavan avulla ja yhteistyössä teemme työstä ja arjestamme sujuvampaa ja turvallisempaa (ainakin tietoturvallisempaa). Olemme tehneet yhdessä paljon hankkeita niin uusien tuotteiden, teknologioiden sekä toimintamallien käyttöönotoissa ja kehittämisessä.

Yhdessä tekemisessä on ollut tärkeätä, että olemme pystyneet kehittämään toimintatapojamme molemmin puolin ja toki asiakkaan näkökulmasta tärkeätä on saada Sulavalta vinkkejä hyviksi havaituista toimintamalleista ja parhaista käytänteistä.

Hannu Harjula, Veho

Veho aloitti yhteistyön Sulavan kanssa jo vuosia sitten, kun Sulava oli vielä nupullaan oleva toimija. Veho oli silloin vahvasti onprem-maailmassa toimiva perinteisiin toimintatapoihin tukeutuva yritys. Matkan varrella me molemmat olemme muuttuneet. Sulava on kasvanut ja monipuolistunut, Veho taas on ottanut käyttöön uusia toimintatapoja ja -malleja ja näin mahdollistanut ajasta ja paikasta riippumattoman toimimisen. Sulavalla on ollut merkittävä rooli uusien toimintamallien ja niihin liittyvien työkalujen kehittämisessä ja käyttöönotossa Vehossa.

Perinteisessä toimittaja-asiakas -suhteessa istutaan samassa pöydässä, mutta eri puolilla. Jos luottamus osapuolten välillä kasvaa ja yhteistyö sujuu, suhde voi muuttua kumppanuudeksi. Hyvässä kumppanuussuhteessa molemmat istuvat samalla puolella pöytää ja hakevat yhdessä ratkaisuita tulevaisuuden haasteisiin. Kuvaankin Vehon ja Sulavan suhdetta hyväksi kumppanuudeksi.