Sulava on Microsoftin vuoden Teams-kumppani – Yli 10 vuotta maan ja maailman huipulla

Sulava palkittiin jälleen Microsoftin tilikauden päätteeksi, tällä kertaa meidät valittiin vuoden Teams-kumppaniksi. Palkinto on upeaa jatkoa pitkään sarjaan kansallisia ja kansainvälisiä tunnustuksia. Sulava on ollut ainoana suomalaisena kumppanina jo vuosikymmenen vakiovieras Microsoftin vuosittaisen Inspire-tapahtuman palkinnonsaajana. Olimme ensimmäisen kerran mukana esimerkkinä loistavasta onnistumisesta asiakashankkeissamme Steve Balmerin keynotessa jo vuonna 2012 ja tämän jälkeen olemme pysyneet parrasvaloissa.

Keskustelin viime viikolla Redmondin ystävien kanssa Microsoftin tulevan tilikauden pääpainopistealueista. He sattuivat mainitsemaan, että Sulava on aivan poikkeuksellinen kumppani koko maailmassa. Olemme olleet yli vuosikymmenen oman alueemme huipulla, tähän ei kuulemma ole koko Microsoftin historiassa pystynyt kuin kourallinen kumppaneita.

Osaaminen ja asiakkaat kaiken keskiössä

Tavoitteenamme on ollut Sulavan perustamisesta lähtien olla paras teknologiaosaaja Microsoftin pilvipalveluiden saralla – ja tämä olemme Suomessa siitä lähtien kiistattomasti olleetkin. Lähtökohtamme on aina ollut, että huikean teknisen osaamisemme kautta voimme keskittyä teknologian sijaan tuottamaan aitoa ja mitattavaa hyötyä asiakkaillemme.

Teamsin osalta olemme ylivoimainen markkinajohtaja Suomessa ja nykyään myös UAE:ssa. Oman osaamisemme ylläpitämisen lisäksi keskitymme jatkuvasti kouluttamaan asiakkaitamme ja auttamaan siten heitä saamaan täyden hyödyn irti Microsoftin pilveen tekemistään investoinneista.

Kiitos tästä tuoreimmasta tunnustuksesta, kuten kaikista aiemmistakin palkinnoistamme, kuuluu luonnollisesti koko Sulavan uskomattoman osaavalle ja upealle henkilöstölle.

Teams on muutakin kuin kokouksia ja viestejä

Teams julkaistiin jo yli neljä vuotta sitten. Olemme siitä asti kertoneet asiakkaillemme, että Teams on jotain aivan muuta kuin pelkkä Skypen seuraaja videokokouksissa ja viestialustana.

Teamsin historian alkuvaiheessa keskityimme laajasti tietotyön kulttuurin muuttamiseen. Tämän jälkeen seuraavana vuorossa oli kokouskulttuurien kehittäminen. Sitten kiinnitettiin erityishuomiota tietosuojaan ja tietoturvaan sekä Teamsin päälle tapahtuvan kehityksen hallintamalleihin. Seuraavana vuorossa olivat ratkaisut liikkuvan työn tekijöille sekä oman organisaation ulkopuolisille kumppaneille ja asiakkaille. Tässä matkalla luonnollisesti tuotiin intranetit Teamsin sisälle ja on tapahtunut lukematon määrä muuta kehitystä.

COVID-19 ja sen myötä siirtyminen aivan uudenlaiseen työkulttuuriin antoi luonnollisesti todellisen tulikasteen Teamsin käytölle. Monessa paikassa ymmärrettiin kuitenkin, että tämä etätyön tukeminen ja mahdollistaminen oli vasta ensimmäinen askel laajemmalla ja pysyvällä siirtymisellä uudenlaiselle työn aikakaudelle.

Nyt Microsoftin tuotekehitys on siinä pisteessä, että olemme rakentaneet asiakkaillemme Teamsin päälle merkittävän määrän liiketoimintakriittisiä palveluita. Useimmat näistä sisältävät integraatioita kaikenlaisiin taustajärjestelmiin, yleisimmin SAPiin ja SalesForceen. Teamsin päälle toteutetut asiakaskohtaiset ratkaisut eivät ole enää suunnattuja vain sisäiseen käyttöön, vaan niitä käyttävät myös oman organisaation ulkopuoliset tahot.

Teamsin elinkaari on kuitenkin vasta alkutaipaleellaan. Itseasiassa jo nyt vaikkapa juuri kokouksiin ja perusviestittelyyn on tarjolla huikeita mahdollisuuksia verrattuna siihen, miten Teamsiä käytettiin vuonna 2017. Uudet Teamsiä täydentävät palvelut, esimerkiksi Viva ja Mesh, monipuolistavat kokemusta entisestään.

Todistettua osaamista

Teamsin tehokas ja tietoturvallinen hyödyntäminen vaatii kumppaneilta aivan erityistä ja erittäin laaja-alaista osaamista koko Microsoftin pilvitarjoaman osalta. Tämän vuoksi Microsoft on tuonut kumppaneille uuden Advanced Specialization -mallin osaamisen mittaamiseksi ja todistamiseksi.

Sulavalla on ainoana suomalaisena kumppanina aktiivisena kaikki neljä modernin työn Advanced Specializationia (Adoption and Change Management, Calling for Microsoft Teams, Meetings and Meeting Rooms sekä Teamwork deployment). Modernin työn osalta tuorein tulokas ”Custom solutions for Microsoft Teams” on meillä luonnollisesti jo hakuprosessissa.

Jatkamme osaamisemme jatkuvaa kehittämistä ja aiomme olla maan ja maailman paras kumppani myös seuraavan vuosikymmenen ajan.


Teams terveydenhuollon arjessa HUSilla

Teams on HUS Helsingin yliopistollinen sairaalan perusta asiakaslähtöiseen digitaaliseen muutokseen. Palvelu tuo lisämahdollisuuksia mm. etävastaanottoihin ja -konsultaatioihin sekä työvuorojen järjestämiseen.

HUS, Suomen toiseksi suurin työnantaja, otti koronaviruskeväänä Microsoft Teamsin laajasti käyttöön 27 000 työntekijän organisaatiossaan.

Lue HUS:n haastattelu