Onsight ja Sulava yhdistyvät pilvipalveluratkaisujen ykkösosaajaksi

Sulava Oy ja Onsight Helsinki Oy sulautuvat yhdeksi yritykseksi muodostaen pilvipalveluratkaisujen ykkösosaajan Suomessa.

Sulautuminen tehdään vuoden 2017 aikana nykyisten osakkeenomistajien ja molempien yritysten hallituksen yksimielisellä päätöksellä. Yhteisyritys tulee toimimaan Sulava Oy:nä. Koulutusliiketoiminta jatkuu aluksi osana uutta yritystä Onsightin nimellä.

Fuusion yhteydessä kaikki nykyiset työntekijät jatkavat vanhoina työntekijöinä. Sulautumisen ei arvioida aiheuttavan henkilöstövähennyksiä vaan päinvastoin, yrityksen tavoitteena on palkata lukuisia uusia työntekijöitä kuluvan vuoden aikana.

Yritysten omistajat uskovat, että yhdistyminen luo alan parhaan työpaikan sekä parhaimman kumppanin nykyisille ja tuleville asiakkaillemme. Samalla Suomeen syntyy ainutlaatuinen Microsoft-osaajien keskittymä, joka haastaa alan kaikki nykyiset toimijat pilvipalvelu- ja digitalisaatioratkaisuissa.

Uusi Sulava – Digitaalisen palveluliiketoiminnan moniosaaja

Uuden Sulavan tavoitteena on olla Suomen paras, osaavin ja kokenein Microsoft-ratkaisujen ja pilvipalvelutoteutusten asiantuntija- ja koulutusyritys. Yritys tulee olemaan etujoukoissa digitaalisessa palveluliiketoiminnassa ja Internet of Things -ratkaisujen toteuttamisessa. Tarjoamme asiakkaillemme kilpailijoihin nähden ylivoimaisen palvelukokonaisuuden ja osaamisen.

Yhdistymisen myötä Sulavan yhteenlaskettu ennakoitu liikevaihto kalenterivuodelle 2017 on 10 miljoonaa euroa, henkilöstömäärän ollessa tällä hetkellä noin 60. Molempien yritysten liiketoiminta on kannattavaa ja voimakkaasti kasvavaa. Tulemme olemaan myös alan tunnetuin ja paras sekä mukavin ja halutuin työpaikka.

Yrityksen palveluksessa on eniten Microsoftin Most Valuable Professional (MVP) -tunnustuksen saaneita asiantuntijoita Suomessa. Lisäksi osoituksena maailmanluokan osaamisesta kahdella Sulavan asiantuntijalla on Microsoft Certified Master (MCM) -tutkinto, ja yksi harvoista Microsoft Regional Director -vastuun saaneista asiantuntijoista.

Asiakkaille tarjottavaa koulutustarjoamaa, asiantuntijaosaamista ja jatkuvia palveluita tullaan edelleen laajentamaan, mm. Business Intelligence, Microsoft Project, Dynamics 365- ja Microsoft Azure -liiketoiminta-alueissa. Kaikki nykyiset liiketoiminta-alueet säilyvät luonnollisesti palvelutarjoamassa, mutta niiden kehittämiseen ja kasvattamiseen voidaan panostaa merkittävästi nykyistä enemmän.

Sulautumisen toteuttaminen ja käytännön järjestelyt

Sulautuminen toteutetaan osakevaihtona siten että molempien yhtiöiden osakkaat jatkavat uudessa Sulavassa osakkaina. Sulautumisen käytännön järjestelyt alkavat välittömästi. Onsight Helsingin omistajat toimitusjohtaja Antti Roine sekä teknologiavastaava Jussi Roine jatkavat yhdistymisen jälkeen Sulavan palveluksessa.

Molempien yritysten toimitilat, laskutustiedot ja yhteystiedot säilyvät toistaiseksi muuttumattomina. Asiakkaiden nykyiset sopimukset ovat normaalisti voimassa.

”Onsightin kasvu on jatkunut jo kahdeksan perättäistä vuotta, yhdistymisen ansiosta pystymme kerralla tuplaamaan yrityksen koon sekä asiantuntijoiden määrän. Tämä auttaa meitä laajentamaan koulutustarjontaa, pystymme tarjoamaan ylläpitopalveluita isommilla resursseilla sekä osallistumaan entistä suurempiin projekteihin. Henkilöstömme otti uutisen erittäin positiivisesti vastaan!” –Antti Roine, toimitusjohtaja, Onsight Helsinki Oy

”En ole koskaan aiemmin kuullut että yritysfuusion tiedottaminen henkilöstölle aiheuttaisi spontaanit riemunkiljahdukset ja onnitteluja työkavereille. Meillä viime perjantaina näin kävi. Ja välittömästi tämän jälkeen henkilöstö sopi keskenään yhteisen afterworkin perjantaille ja perusti samantien ensimmäiset yhteiset tietojärjestelmät. Fiilis on uskomaton”
–Aki Antman, toimitusjohtaja, Sulava Oy

Onsight Helsinki Oy

Onsight Helsinki on perustettu vuonna 2009 ja työllistää 28 henkeä. Koulutus- ja testikeskusliiketoiminta jatkuu Vilhonkadulla normaalisti.

Sulava Oy

Sulava Oy on perustettu 2010 ja työllistää 32 henkeä.