Matkalla huippukonsulteiksi SulavaAkatemian kyydissä

Hei olen Tomi ja seuraavan neljän kuukauden aikana opiskelen SulavaAkatemiassa tullakseni maailman parhaaksi konsultiksi! Meitä SulavaAkatemialaisia aloitti yhteensä seitsemän kappaletta samaan aikaan plus yksi jo vanhempi Sulava. Heti alun jälkeen tämä vaikutti erittäin sopivalta määrältä. Muutaman, tuolloin vielä tuntemattoman, uuden kollegan kanssa kohdattiin toimiston alaovella, mutta jo kaukaa tunnistettiin toisemme uusiksi Sulaviksi.

Alusta alkaen selvitimme saumattomassa yhteistyössä lukitun alaoven haastetta toisen tavoitellessa puhelimitse tuntemiaan Sulavalaisia minun keskittyessä soittamaan uusien tilojen (vielä kytkemätöntä) ovisummeria. Mielestäni tämä yhteishenki on kasvanut päivä päivältä ja nyt viikon jälkeen olemme jo kuin hyviä tuttavia ja kollegoita. Jokainen vuorotellen pääsee parhaiten kiinni juuri tuolloin käsillä olevasta asiasta ja voi täydentää ja sparrata muut akatemialaiset samalle viivalle mukaan. Viikon mittaan tämä sama yhteishenki on tuonut jokaiselle kaivattua helpotusta myös siitä, ettei meistä kukaan muukaan ole vielä valmis maailmanluokan konsultti, mutta yhdessä opiskellaan ja hikoillaan tuota tavoitetta kohti.

En ole aiemmin ollut tilanteessa, jossa samassa työpaikassa aloittaa muitakin kuin minä samana päivänä ja tavoitteena on kasvaa saman tehtäväkentän ammattilaiseksi. Monta uutta ammattilaista samassa ryhmässä luo hyvän vertaistukiverkoston ensimmäisestä päivästä alkaen.

Jokainen akatemiassa ponnistaa hieman erilaisen koulutuksen ja työkokemuksen pohjalta, on kotoisin eri paikkakunnalta ja intohimon kohteet pilvimaailmassakin on hieman eri suunnasta valittu. Meitä yhdistää halu oppia ja tehdä uutta mahdollisimman paljon ja mahdollisimman pian.

Akatemian ja Sulavauran aloittanut perehdytys on ollut varovaisesti kuvaten kattavaa. Ensimmäisen viikon mittaan käsiteltävien asioiden skaala ja määrä on ollut valtaisa. Perehdytyksen tasot ovat vaihdelleet käytännön arkivinkkien, henkilökohtaisten uratavoitteiden, teknisten detaljien ja Sulavan toimintaa ohjaavien arvojen välillä yhdenkin päivän aikana vinhaa vauhtia. Tässä kohtaa akatemiatovereiden tuki ja heidän tarjoamansa mahdollisuus yhtenäistää itse kullekin muistiin tarttuneet tiedot on ollut korvaamaton resurssi.

Ensimmäinen viikko on perehdytty ja kaikki on soljunut eteenpäin juuri sopivassa tahdissa. Uutta tietoa tulee sen verran, ettei pääse tylsistymään mutta ei niin paljon, että kukaan olisi jäänyt infoähkyn uhriksi. Kiitos ensimmäisen viikon loistavasta läpiviennistä kuuluu jokaiselle Sulavalle, jotka ovat ottaneet meidät avoimesti vastaan. Uteliaisuus ja innostus on ollut molemminpuolista junioreiden ja senioreiden välillä. Tietoa ja vinkkejä on saatu muodollisesti, epämuodollisesti ja ennen kaikkea mistä aiheesta tahansa on keksinyt kysyä. Perehdytystä ja itseasiassa koko Sulavan toimintaa ohjaava ajatus onkin ollut, että tieto lisääntyy, kun sitä jaetaan kaikkien kiinnostuneiden kesken. Jään innostuneena odottamaan, että pääsen kehittämään konsultintaitojani teorian ja harjoitusten kautta kohti oikeita asiakasprojekteja.

Lue lisää SulavaAkatemiasta