Esittelyssä Jarno Karjalainen

Jarno Karjalainen 1920 x 900

Hei,

Olen Karjalaisen Jarno ja uunituore Sulava. Olen toiminut IT-alalla vuodesta 2014 lähtien erilaisissa asiantuntija- ja konsultointitehtävissä. Aloitin ruohonjuuritasolta, joten jokainen työurani eri vaihe on aina opettanut jotain uutta, pitänyt nöyränä ja näin kasvattanut minua sekä ihmisenä että työntekijänä.

Aloitin urani tekemällä muun muassa tietokoneiden esiasennusta ja laitetoimituksia. Pääsin tämän jälkeen toimimaan Service Desk -teknikkona, joka opetti esimerkiksi nopeaa reagoimista eri tilanteisiin ja ongelmiin. Myös kommunikaatiotaitoni kasvoivat, kun ei ikinä voinut tietää mitä puhelimeen vastaamisen jälkeen tapahtuisi.

Seuraavana vuorossa oli niin sanotulle kakkostasolle nousu, kun pääsin yhä vaativimpiin tehtäviin kuten Windows-palvelinten ja näiden eri roolien ylläpito Active Directory -ympäristöissä. Pääsin tässä samalla mukaan Citrix-teknologioiden pariin, kun ylläpidimme sen aikaisilla nimillä XenDesktop- ja XenApp -ympäristöjä. Samalla kun Citrix-asiantuntijuuteni karttui, vaihtui tuotteiden nimetkin Virtual Apps & Desktops -malliin ja pilveenkin aloitettiin Citrix Cloud -nimellä menemään. Samoihin aikoihin alkoivat Microsoft 365- tai sen aikaisella nimellä Office 365 -työt merkittävästi lisääntymään, ja näin ollen myös Azure tuli tutuksi.

Aloin muutama vuosi sitten erikoistumaan tietoturvaan. Lähdin päätelaitesuojauksesta ja laajensin tämän jälkeen osaamistani muun muassa turvalliseen sähköpostiliikenteeseen, M365- ja Azure-tietoturvaratkaisuihin. Lähinnä sydäntä tällä hetkellä ovatkin Defender-tuoteperheen tuotteet ja palvelut sekä Azuren tarjoamat tietoturvaratkaisut identiteetin suojaamiseen ja pääsynhallintaan.

Sulavalla aion jatkuvasti syventää osaamistani tietoturvan parissa esimerkiksi Microsoft-sertejä suorittamalla. Tulen toimimaan laajasti tietoturvaprojekteissa sekä Sulavan SOC-palvelussa analyytikkona.

Vapaa-ajan vietän lähinnä perheen kanssa, johon kuuluu vaimo, 5- ja 2-vuotiaat pojat, kaksi koiraa ja kissa. Olen Keski-Suomen metsistä kotoisin, joten pidän erityisesti luonnossa liikkumisesta ja mökkeilystä. Vaimoni harrastamat kalastus ja lintubongaus ovat myös vieneet minut ja pojat mukanaan.