Paras pukki jakaa puhetta pilvestä ja muita menestysreseptejä

Sarita Kamppinen seurasi intohimoaan kommunikaatiotapojen ja -välineiden muuttajana ja siirtyi Microsoftilla pääkonttorin alaisuuteen Skype for Business -liiketoiminnan kehittäjäksi. Tällä hetkellä hänen vastuullaan on 12 Länsi-Euroopan maata. Aiemmin hän työskenteli pilviratkaisuihin erikoistuneiden kumppaneiden, kuten Sulavan, yhteyshenkilönä Microsoft Oy:ssä.

Tietotyö ja tapa tehdä työtä ovat olleet murroksessa jo pitkään. Vaikka Office 365 saavutti Suomessa miljoonan käyttäjän rajan jo vuosi sitten, olemme vasta matkan alkupuolella. Muutos lähtee meistä jokaisesta ja erityisesti organisaatioiden johdosta. Tämän toteaa myös Outotecin Riika Wikberg blogijulkaisussaan, jossa hän sanoo todellisen työtapojen muutoksen lähtevän käyntiin vasta teknisen käyttöönoton jälkeen.  

Meidän tulee oppia uutta varmistaaksemme suomalaisen yhteiskunnan kilpailukyvyn myös jatkossa ja entistä paremmin. Uusien toimintamallien ja viestintävälineiden käyttö on hyvä nähdä innostavana uusien mahdollisuuksien avaajana sekä ketteryyden mahdollistajana organisaatioiden liiketoiminnassa.

Hyvä esimerkki tästä on eräs asiakaspalvelutilanne, jossa sulavalainen myyjä päivitti asiakkaalle tarjouksen Lumia-älypuhelimellaan seminaaripäivän aikana. Tämä ketteryys palkittiin myöhemmin sopimuksella. Yksi pilvipalvelun suurista hyödyistä onkin ajasta ja paikasta riippumaton välineiden ja tietojen hyödyntäminen. 

Puhetta pilvestä kokoon katsomatta

Voiko pienillä yrityksillä olla käytössään samanlaiset tuottavuusratkaisut kuin isolla pörssiyhtiöillä? Tarvitaanko aina valtavia investointeja? Voiko kuka tahansa olla mukana HD-tasoisessa videoneuvottelussa älypuhelimellaan? Voidaanko erillisistä puhepalvelinjärjestelmistä luopua? Vastaus näihin ja moniin muihin asiakkaita askarruttaviin kysymyksiin on ”kyllä”.  

Yhä laajempi kirjo nykyaikaisia viestintäratkaisuja on saatavilla Office 365 -pilvipalveluna Microsoftin julkistettua pilvipohjaisen puhelunhallinnan, Cloud PBX:n, joulukuussa. Tämä mahdollistaa puhepalveluiden käyttöönoton Office 365 -pilvipalveluna sekä päällekkäisten, käyttäjille usein sekavina näyttäytyvien vanhojen ratkaisujen karsimisen. Samalla se tuo helppokäyttöisyyttä ja tehokkuutta jokaiseen työpäivään. Kuinka helppoa onkaan käynnistää puhelu esimerkiksi Word-dokumentista suoraan asiakkaan mobiilinumeroon?

Myös neuvotteluominaisuuksia täydennettiin laajalla kokouspalvelulla, johon voi liittyä jopa 10 000 kuuntelijaa samanaikaisesti. Microsoftin strategian mukaisesti kaikki Skype for Business -toiminnallisuudet ovat saatavilla eri käyttöjärjestelmissä ja laitteissa, joten käyttäjä voi aidosti valita hänelle sopivimmat ja mieluisimmat työvälineet.

Tulevaisuudessa näemme paljon uusia innovaatioita, ja mikä parasta, pilvipalveluiden käyttäjänä saat ne käyttöösi aina ensimmäisenä. Tulevaisuus rakentuu näiden mahdollisuuksien todellisesta hyödyntämisestä. Opetus, arkkitehtuuri, lääketiede, rakennusteollisuus ja monet muut toimialat voivat muuttaa toimintaansa aivan uudella tavalla.

Menestysreseptit eivät ole minkään pienen ryhmän yksinoikeus vaan ne ovat kaikkien saatavilla. Osaavan kumppanin kanssa myös muutosmatka käy sulavasti. Ota siis seuraava askel kohti modernia tapaa kommunikoida: siirrä puhepalvelusi pilveen ja hyödynnä käyttöönottotarjouksemme. Sillä nyt jos koskaan tapa, jolla ihmiset kommunikoivat ympäri maailman – joko yrityskäyttäjinä tai kuluttajina – on muuttumassa. Haluathan olla mukana?

Huomenna hiljennymme viettämään joulua perheen ja ystävien seurassa, ja on aika unohtaa arjen kiireet toviksi. Haluankin toivottaa teille kaikille iloista joulua ja menestystä uudelle vuodelle 2016!