Digitaalinen jouluevankeliumi

Kirjoittaja on Pekka Sivonen, Tekesin digitalisaatioevankelista, joka rakastaa joulun rauhaa ja kiireetöntä tunnelmaa.

Twitter

LinkedIn


Näinä päivänä kävi käsky, että koko Suomi oli käynnistettävä uudelleen. Koko maan läpi kulki Digitaalisuus, joka ei mennyttä säästä, mutta rakentaa tulevan. Kaikki menivät pohtimaan näitä mahdollisuuksia, kukin omaan organisaatioonsa.

Niin myös Tekes, joka Team Finlandin sukuun kuuluvana Digitaalisuuden ilosanomaa levittäisi, jalkautui kentälle. Meidän siellä ollessa uusien ajatusten synnyttämisen aika tuli, ja laitoimme ne ideaseimeen huolellisesti hautumaan.

”Älkää peljätkö, sillä tämä on teille merkkinä: te löydätte tilat, laitteistot, datakeskukset ja globaalit jakelukanavat tallistamme makaamasta.”

Ja katso, sillä seudulla oli yrityksiä etsimässä majapaikkaa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi suuri ja mahtava, joka puhui heille: ”Älkää peljätkö, sillä tämä on teille merkkinä: te löydätte tilat, laitteistot, datakeskukset ja globaalit jakelukanavat tallistamme makaamasta”. Ja yritykset suunnittelivat, kokeilivat ja pilotoivat uusia innovatiivisia IoT-ratkaisuja 5G-teknologian päälle ja ylistivät tätä mahdollisuutta, joka tarjoaisi heille epäreilun kilpailuedun muuta maailmaa vastaan.

Älykkäässä tehtaassa sensorikuorot lauloivat hoosiannaa ja itseoppivat algoritmit käänsivät keskeytymättömät bittivirrat ihmisen ymmärrettäväksi data-analytiikaksi. He saivat laivat ja autot kulkemaan itsenäisesti sekä vapauttivat hoitajat ja lääkärit rutiinitöistä sairaiden pariin tekoälyn avulla. Maailman innovatiivisimman kansan koululaiset tutustuivat historiaan, kemiaan ja matematiikkaan lisätyllä älykkyydellä täydennetyssä todellisuudessa. Ja katso, he oppivat tehokkaammin kuin aiemmat sukupolvet.

”Suomessa näemme, miten digitaalinen tulevaisuus määritellään”

Ja sijoittajat sanoivat toisilleen: ”Suomessa näemme, miten digitaalinen tulevaisuus määritellään”. He lähtivät kiireesti ja löysivät pienen maan, johon kannatti sijoittaa. Kaikki oli juuri niin kuin heille oli sanottu. Ja Suomi nousi.

Toivotan hyvää ja rauhallista joulua ja uutta vuotta itse kullekin säädylle.