Azure haastaa perinteisen konesaliajattelun – näin varmistat toimivan kokonaisuuden

 

Ajelehtikaamme ajatuksissamme muutamia vuosia taaksepäin aikaan, jolloin konesaleihin liittyvät kysymykset eivät sisältäneet sanaa pilvi. Ainoana vaihtoehtona oli ostaa niin sanotusta On-Premise-konesalista (paikallisesta konesalista) toimittajan tai operaattorin tarjoamaa kapasiteettia – virtuaalista tai fyysistä, ja jos onni suosi, otettiin hieman molempia.

Nyt ajat ovat kuitenkin toiset.

Esimerkiksi Azuren myötä yrityksillä on mahdollisuus käyttää julkista pilvipalvelua, Microsoftin konesalia, jolloin muun muassa hankinta- ja ylläpitomallit voidaan rakentaa uudelleen juuri yrityksen tarpeita vastaaviksi – palvelimia käytetään vain niiden tarpeen mukaan ja sovelluksilla voidaan luoda uutta liiketoimintaa.

Käyttöönottoon yksin vai yhdessä

Valitettavan usein uutta ajattelua ja toimintaa vaativat alustat otetaan käyttöön soveltamalla vanhaa ajattelua uudessa ympäristössä. Näin on myös asian laita siirryttäessä perinteisistä konesaleista julkiseen pilveen. Tässä kontekstissa virheeksi usein muodostuukin juuri se, että esimerkiksi Azurea ei osata hahmottaa kokonaisuutena, vaan sen sijaan yritykset jäävät tuijottamaan vain yksittäisten virtuaalipalvelimien toimintaa ja niiden sisällä tapahtuvia muutoksia.

Tässä kohtaa moni yritys sulkeekin itseltään pois mahdollista kasvua, jonka hyvä kumppani osaa osoittaa sopivilla laajennuksilla. Azuren suurin potentiaali piileekin juuri sen sovelluksissa, joilla pienikin toimisto voi loihtia uutta toiminnallisuutta liiketoimintansa tueksi. Tässäkin hyvä kumppani osaa neuvoa ja antaa tukea liiketoimintakriittisten sovellusten toimintavarmuuden takaamiseksi.

Vastuunkantaminen väärässä paikassa väärään aikaan

Uuden äärelle heittäytyminen vaatii uskoa ja rohkeutta. Heittäytyminen tarkoittaakin, että joskus asiat opitaan kantapään kautta. Azuren käyttöönotossa tämä voi tulla kuitenkin kalliiksi. Siksi yritysten kannattaakin miettiä, mikä palvelee parhaiten pitkässä juoksussa ja kannattaisiko osa vastuista ulkoistaa ennen kuin vahinkoja sattuu?

Hyvä kumppani nimittäin auttaa alun arkkitehtuurisuunnittelusta aina varsinaisiin palvelinsiirtoihin ja käyttöönottoon. Ja kun käyttöönottovaihe on tehty, hyvä kumppani pystyy myös tarjoamaan ylläpito- ja valvontapalvelut uusille ratkaisuille, jolloin yrityksen ei tarvitse murehtia palvelimien kaatuiluista tai kapasiteettiongelmista. Hyvällä arkkitehtuurisuunnittelulla sekä valvonta- ja ylläpitopalveluilla voidaan saada asiakkaalle turvallisuuden ja toimintavarmuuden lisäksi myös muita hyötyjä, sillä yritys voi saada aikaan huomattavia säästöjä esimerkiksi palvelimien automaattisella sammuttamisella. Säästöt voivat kivuta jopa useisiin kymmeniin prosentteihin kuukausitasolla.

Yhteenveto

Azure tuo paljon uusia liiketoimintamahdollisuuksia, ja hyvän kumppanin mukaan ottaminen auttaa sinua ja yritystäsi valjastamaan koko potentiaalin – hyvä kumppani ymmärtää niin asiakkaan liiketoimintaa kuin Azuren tarjoamia mahdollisuuksiakin. Kartoita ja mieti, mitä hyötyjä uusi maailma sinulle voisi tuoda. Tutustu ja vertaile palveluita ja sovelluksia, ja kun olet valmis siirtymään kohti kasvua, olemme täällä sinua varten.

Ps. Jos olet harkitsemassa siirtymistä Azureen, niin muista, että jo olemassa olevia palvelinlisenssejä voidaan hyödyntää siirrettäessä ja rakennettaessa palvelimia Azureen. Et siis maksa tuplalisenssejä. Otahan yhteyttä, niin kerromme lisää.