Varmista tietojesi turvallisuus Office 365:n varmuuskopion avulla

Office 365:n käyttäjiä on nyt todella paljon ja suuri määrä organisaatioita luottaa tähän pilvipohjaiseen työvälineeseen niin sähköpostipalveluiden toimittajana kuin yhteistyöalustan tarjoajana. Office 365 tarjoaa laajan valikoiman vaihtoehtoja ja sovelluksia, jolloin yritykset tuottavat dataa koko ajan eri sijainneissa. Tämä on johtanut datan määrän ennennäkemättömään kasvuun. Samalla yritysten pitää kuitenkin hallita kaikkia näitä tietoja ja suojata niitä.

Miksi Office 365 -tiedot on suojattava?


Office 365 on kestävä tuote. Microsoft on tehnyt paljon töitä varmistaakseen alustan. On kuitenkin useita asioita, jotka jokaisen nykyisen tai tulevan Office 365 -käyttäjän on otettava huomioon. Syitä siihen, miksi Office 365 -tiedot on suojattava:

Ei postilaatikkokohteiden ajankohtasidonnaista palautusta

Microsoft on ilmoittanut, että ”postilaatikkokohteiden ajankohtasidonnainen palauttaminen ei kuulu Exchange Online -palvelun piiriin”. Lyhyesti: jos yritykseen kohdistuu tilikaappaus tai kiristysohjelmahyökkäys tai jos pahantahtoinen sisäpiiriläinen poistaa tietoja, ei ole olemassa takeita siitä, että kadonneet tiedot voidaan palauttaa.

”Jaetun vastuun malli”

Office 365 toimii jaetun vastuun mallin mukaisesti. Mallin mukaisesti Microsoft on vastuussa maailmanlaajuisesta infrastruktuuristaan ja sen on varmistettava, että Office 365 on käytettävissä. Asiakkaat puolestaan ovat vastuussa Office 365:n tarjoaman infrastruktuurin avulla tallennettujen tietojen käytöstä ja arvioinnista.

Paikalliset häiriöt ja tietojen menetykset

Vaikka Office 365 on turvallinen maailmanlaajuinen järjestelmä (luotettavuus oli 99,97 prosenttia vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä), kärsii se usein paikallisista häiriöistä. Nämä häiriöt voivat johtaa tietojen menetykseen.

Mitkä ovat Office 365:n sisäisen suojauksen rajoitukset?

Office 365:ssä on sisäänrakennettuja suojausvaihtoehtoja, mutta niillä on myös rajoituksensa.

Roskakorin suojaus ei riitä

Roskakorista poistetut tiedostot katoavat lopullisesti 30 päivän kuluttua. Roskakori ei kuitenkaan tarjoa omaa tietosuojaa.

Säilytyskäytännöt lisäävät tietojen tallennuskustannuksia

Yrityksen säilytyskäytäntö voi lisätä tallennustilan käyttöä sovelluksissa, kuten OneDrivessa ja SharePointissa. Tämä voi johtaa korkeisiin lisäkustannuksiin, koska kuukausittainen veloitus on gigatavupohjainen.

Epärehelliset ylläpitäjät

Säilytyskäytännöt eivät myöskään tarjoa suojaa epärehellisiltä ylläpitäjiltä, ellei säilytyslukkoa käytetä. Tätä toimintoa ei kuitenkaan voi kytkeä pois päältä, kun se on kerran aktivoitu. Siksi on olemassa riski, että tallennuskapasiteetin kulutus kasvaa dramaattisesti, joka puolestaan aiheuttaa lisäkustannuksia.

Kuinka pääset liikkeelle ja miksi tietojen suojaaminen on tärkeää?

Haluatko kuulla lisää kuinka voit palauttaa tiedot Microsoft Office 365 back-upin avulla? Katso video Sulavan ja sisaryrityksemme DMP:n maksuttomasta englanninkielisestä webinaarista, jossa tuotepäällikkö Björn Boot kertoo miksi datan suojaaminen on tärkeää, mitä jaetun vastuun malli tarkoittaa ja näyttää demon kuinka tiedot voidaan palauttaa.

Suojaa Microsoft Office 365 -tietosi DMP:n avulla

DMP logo

Sulavan sisaryritys DMP on kehittänyt Office 365:n varmuuskopiointipalvelun, joka perustuu pay-per-use -malliin eikä vaadi ennakkoinvestointeja. Office 365 -tiedot ympäri maailmaa olevissa tason 3 palvelinkeskuksissa. Varmuuskopioilla on pidempi säilytysaika, onnettomuuksien varalta on enemmän palautusvaihtoehtoja ja tietoihisi on ympärivuorokautinen pääsy.

Itsepalveluportaali tekee tietojen palauttamisesta todella helppoa. Kaikki tämä järjestyy yhtä helposti pilven kautta ja ilman paikallista infrastruktuuria. Maksat vain todellisesta kulutuksesta.

Sulava ja DMP ovat osa The Digital Neighborhood -konsernia.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä Sulavaan, jos haluat kuulla DMP:n varmuuskopiointipalvelusta lisää, suunnitellaan yhdessä kuinka palvelu otetaan käyttöön ympäristössänne.