Microsoftin mobiilisovelluksilla joustavuutta työpäivään

Liikkuvuus ja joustavuus. Mahdollisuus työskennellä missä vain. Läppäri ei ole aina mukana, mutta puhelin on. Ja sen avulla olemme yhteydessä kaikkiin ja kaikkialle jatkuvasti. Myös työhön. Nykyaikainen tietotyö on yhä suuremmissa määrin projektipohjaista ja sitä tehdään vaihtuvissa ympäristöissä.

Puhelin mahdollistaa työskentelyn pienissä tiloissa, hankalissakin paikoissa ja pienen hetken. Esimerkiksi OneDrive -mobiilisovelluksella pystyt liikkuessasi tarkastamaan onko tiedostoihin tehty muutoksia tai jakamaan työkaverin pyytämän tiedoston. Käytetyn teknologian tärkein vaikutus on siinä, että se mahdollistaa uusia ja erilaisia työskentelytapoja.

Suomessa suurin osa erilaisista organisaatioista käyttää Microsoftin tuotteita ja suurilta osin myös niiden pilvipalveluita. Microsoft Officen mobiilipaketti on helppo ladata puhelimeen ja sen perusversio dokumenttien käsittelyyn on ilmainen.

Yrityksen ja työskentelyn näkökulmasta hyödyllisimpiä sovelluksia liikkuvaan työhön tai nopeisiin tarkistuksiin ovat luonnollisesti yhteistyöhön tarkoitetut sovellukset kuten Teams, OneNote sekä tiedostojen tarkistus ja jakaminen OneDrivella. Nämä tukevat ja mahdollistavat työkulttuuriin uudenlaista viestintää. Ja antavat mahdollisuuden vähentää siihen käytettyä aikaa, virhekäsityksiä ja helpottaa tiedon saatavuutta.

Teamsin avulla voit esimerkiksi helposti osallistua keskusteluun tai kokoukseen samalla, kun liikut paikasta toiseen. Näin myös liikkumiseen käytetty aika voidaan hyödyntää, kun voit samalla virkistää edellisen kokouksen muistiinpanoja OneNotesta ennen seuraavaa kokousta.

Kannattaa myös muistaa, että mobiilisovellukset eivät ole ikinä valmiita, vaan niiden kehitys ja muutos on jatkuvaa. Jokainen työntekijä on vastuussa omasta osaamisestaan, mutta on myös työnantajan etu tarjota koulutusta työntekijöilleen.

Työnantaja, joka ei mahdollista työntekijöidensä kouluttautumista, huomaa samoihin asioihin tuhrautuvan aikaa, vaikka työvälinet ja tavat niiden käyttöön kehittyvät. Yhteiset pelisäännöt ja määräajoin järjestettävät koulutukset auttavat työkulttuurin kehittymisessä ja sen ylläpitämisessä. Jo nopea opastus mobiilisovellusten ominaisuuksiin ja asetuksiin auttaa tuomaan eri lähtökohdista aloittavat työntekijät samalle viivalle.