Microsoft Whiteboard ja sen hyödyt opetuksessa

Ovatko opetusvuodet menneet tutulla liitutaulumenetelmällä, vai onko tauluna tussitaulu, joka täyttyy tunnista toiseen ääriään myöten täyteen? Entä jos tahtoisitkin tallettaa nuo taululle tehdyt, ja vuosien varrella jo todella hyväksi havaitut, opettajan muistiinpanot?

Siihen löytyy ratkaisu – Microsoft Whiteboard: Erivärisiä kyniä, korostuskyniä, pyyhin, viivoitin, oma kamera, lisää tarroja… Lisää vaikka ja mitä omalle valkotaululle tai liitutaululle, miksikä sitä nyt itse haluatkaan kutsua.


Yläkoulussa istuneena me kaikki tiedämme, kuinka ”kivaa” se oli, kun ope pyysi juuri sinua tulemaan taululle ja piirtämään sen oikean vastauksen. Ja jos sattuikin vähän jännittämään, niin sitten alkoikin tulemaan melkoista harakanvarvasta. Sehän oli sitten erittäin hupaisaa muiden mielestä.

Nyt kirjoitus ja pyyhkiminen on huomattavasti parempaa. Ja jos pitää jotain matemaattisia kaavoja piirtää, niin ohjelma automaattisesti tunnistaa kolmiot ja ympyrät ja tekee niistä täsmälleen oikean muotoisia. Entisaikaan jos lisäsit tarran liitutauluun, niin se jäikin siihen aika hyvin kiinni. Nyt ei jää ja saat tuotua palveluun kuvia, Word-asiakirjan tai vaikka PowerPoint-asiakirjan kaikkien katsottavaksi.


Voit myös kutsua oppilaat mukaan tähän taululle, missä hekin voivat piirtää ”jos annat luvan” ja osallistua tähän ”taulutyöskentelyyn”. Nyt ei vaan tarvitse enää olla luokassa, vaan vaikka jokainen omassa kotonaan.
Voit viedä taululla tekemäsi jutut OneNote-palveluun, Teamsiin, ladata hyvälaatuisen valokuvakopion työstäsi ja jakaa sen muille.

Laitteista toimivat Microsoftin laitteet ja iOS-laitteet ja jos olet tuleva Picasso oman Apple iPadin ja kynän kanssa, niin on se tuki sillekin. Kokeile ja testaa.

Tarvitsetko apua etäopetukseen?

Petri Jämsen vastailee opetushenkilökunnan kysymyksiin Microsoft Office365 opetuksessa ja oppimisessa -ryhmässä Facebookissa. ja tukivideoita löydät Petrin YouTube-kanavalta

Lue Petrin tarina