Projektinhallintaa pilvessä

Projektinhallintaohjelmiston ottaminen käyttöön  on helpottunut huomattavasti, kun Microsoft alkoi tarjoamaan suosittua Project Server-ympäristöä Project Online-pilvipalveluna. Enää ei tarvitse miettiä infrastruktuuria ja ohjelmistolisenssejä, kun projektinhallinta halutaan ottaa käyttöön helposti ja nopeasti. Project Online on yhtäläinen Project Server 2013 version kanssa, mutta koska palvelu tarjotaan pilvestä, on palvelu hetkessä käytössä ja järjestelmää voidaan alkaa käyttää vaikka saman tien.

Tämä ei tietysti poista sitä, että myös Project Online pitää määritellä yrityksen projektihallintakäytännön mukaiseksi ja kouluttaa henkilöstö Project Online-projektinhallintasovelluksen käyttöön.

Käyttäjien- ja lisenssienhallinta on helpompaa koska lisenssit ja käyttäjähallinta hoidetaan samalla tavalla kuin Office 365:a. Uusia lisenssejä on myös helppo tarvittaessa hankkia lisää.

Project Online ja Project Server 2013 versiota on jo mahdollisuus käyttää ilman Project 2013 Professional ohjelmistoa pelkästään selainta käyttäen. Näin voidaan säästää myös Project 2013 Professional lisensseissä ja antaa asiakasohjelmisto vain niille käyttöön, jotka todella sitä tarvitsevat.

Project Online sopii erittäin hyvin pienille projektiorganisaatioille tai yrityksille, joilla ei ole kiinnostusta asentaa Project Server -palvelinta omaan ympäristöön. Myös matalat käyttökustannukset sekä mobiili- tai tablet-käyttöominaisuudet puhuvat Project Onlinen puolesta.

Kuten muut Microsoft Office 365-pilvipalvelut Project Online on käytettävissä mistä tahansa maailmaa myös Project Professionalia käyttäessä.

Projektien työtiloissa voidaan käyttää kaikkia Sharepoint Onlinen tarjoamia palveluita mukaan lukien mm. uutisvirrat ja Yammer.

Project Online raportointi hoidetaan Excelillä, joka ottaa OData-rajapinnan kautta yhteyden Project Online-palveluun. Näin projektin tiedoista voidaan luoda erilaisia raportteja käyttäen Pivot-taulukoita ja grafiikoita tai esimerkiksi PowePivot:ia käyttäen.

Kuinka pääsen hallitsemaan projekteja pilvessä?

Ota rohkeasti yhteyttä Sulavaan. Meiltä saat Project Online-palvelun käyttöösi nopeasti ja voimme opastaa ja kouluttaa teidät tehokkaaseen Project Onlinen käyttöön organisaatiossanne. Meillä on pitkäaikainen kokemus Project Server -töistä – käyttöönotoista koulutukseen.