Yhdessä #Sulavasti Espanjan auringon alla

Työskentelen Sulavalla tietotyön kouluttajana. Arkeni vietän asiakkailla kouluttaen työvälineiden käyttöä ja myyn uudenlaista ajatusta siitä, miten innostava palaveri järjestetään tai miten tiimityötä tehdään, jotta vähemmällä tekemisellä saadaan enemmän tuloksia. Online-koulutan myös paljon kotoa, villasukat jalassa. Vaikka työyhteisöni kulkee mukanani työasioissa Teamsin välityksellä ja vapaa-ajalla WhatsAppin avulla, ja vaikka ympärilläni onkin koko ajan paljon ihmisiä, koen työni joskus aika yksinäiseksi, toisaalta myös itsenäiseksi.

Rikkautta työssäni on se, että minulla on kaksi työyhteisöä. Elän asiakkaalla aina asiakkaan arkea saaden valtavasti positiivista energiaa, toisaalla kollegani tekevät sitä samaa. Tiedän, että minulla on aina tukijoukot omassa työyhteisössä, kun tarvitsen heidän tukeaan tai apuaan. Voiko enää paremmin olla!

Ajattelimme siirtää etätyöajatuksen aivan uudelle tasolle ja keväällä suunnitelmat työstä jossain päin Eurooppaa alkoivat muuttua todeksi. Halusin mukaan, ehdottomasti! Äänestyksen tuloksena Malaga valikoitui kohteeksi sopivan aikaeron ja auringon vuoksi.

Teemme työtä paljon yhteistyössä, mutta monesti käy niin, että jokainen on tahollaan luurit päässä, paikassa missä kulloinkin sattuu olemaan. On mahtavaa, että työkalut mahdollistavat työn tekemisen paikasta riippumatta, mutta kun kohtaamiset ovat nykyään vähentyneet radikaalisti, yhdessä tekeminen samassa paikassa saa aikaan aivan uudenlaisen flown, sen sai todeta tällä viikolla.

Olin suunnitellut viikkoon sisäistä kehitystyötä ja varannut muutaman asiakaspalaveriajan, mutta suuren osan ajasta olin olemassa ajatuksella, että jos joku kaipaa apuani, olen käytettävissä. Tämä taktiikka osoittautui mitä mahtavimmaksi. Yhteistä ideointia, ajatusten vaihtoa, näkemystä myös laatikon ulkopuolelta ja tekemistä, usein myös ruuan laiton tai viinilasin äärellä. Tätä ei olisi voinut korvata mikään Teams.

Se, että mukaan oli lähtenyt myös sellaisia työkavereita, joihin en normaalissa arjessani juurikaan törmää, tutustutti ”uusiin” ihmisiin. Yhteistyötä voidaan taas tehdä entistä sulavammin asiakkaiden hyväksi. Viikon aikana joukosta paljastui myös loistavia kokkeja, taitavia kuskeja, hauskuuttajia ja yleismiesjantusia.

Otimme Suomesta mukaan myös Internetin, jonka seikkailuja kannattaa seurata somessa #Malagainternet.

Koska kokemukset ovat olleet niin positiivisia, uskon, että etätyöt ulkomailla jatkuvat ja sinä voit olla mukana seuraavalla kerralla. #WeAreHiring. Lue työstä Sulavalla.