Sulava Oy:n Aki Antman aloittaa The Digital Neighborhood -konsernin uuden keinoäly- ja Copilot-innovaatioiden yksikön johtajana

Mika Sarhimaasta Sulavan operatiivinen johtaja

The Digital Neighborhood, kansainvälinen konserni, joka omistaa 13 Microsoftin pilvi- ja keinoälypalveluihin keskittyvää yritystä Pohjois-Euroopassa, perustaa keinoäly- ja Copilot-innovaatioihin keskittyvän yksikön. Yksikköä johtaa Aki Antman, Sulava Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja. Sulava on ollut Microsoftin vuoden suomalainen kumppani modernissa työssä neljänä peräkkäisenä vuonna (2020–2023).

The Digital Neighborhood tekee näin merkittävän investoinnin yli 2 400:n asiakkaansa tukemiseksi. Yhtiön omistautuminen keinoälyn hyödyntämiseen on luonut dynaamisen kumppanuuden Microsoftin kanssa ja yhtiö on lunastanut asemansa markkinajohtajana Microsoft Copilotin käyttöönotoissa Pohjois-Euroopassa yli neljänkymmenen asiakkaan kanssa.

Aki Antman, joka toimii nyt The Digital Neighborhoodin AI-yksikön ruorissa, tuo rooliin kokemusta, näkemystä ja vauhtia keinoälyn hyödyntämiseen yhtiön asiakkaiden liiketoiminnan kehittämisessä, tehostamisessa ja uudistamisessa.

Matkamme keinoälyn aikakauteen perustuu innovaatioihin ja keskittymiseemme Microsoftin pilvi- ja keinoälyominaisuuksien hyödyntämiseen. Olemme auttaneet jo yli 40 oman alansa johtavaa asiakastamme parantamaan tuottavuuttaan, tehokkuuttaan ja innovaatioitaan Copilot-ratkaisuilla. Osa asiakkaista lähti mukaan jo esiohjelmassa ennen 1.11.2023 tapahtunutta julkista lanseerausta ja osa on aloittanut matkansa kohti ajatustyötä aivan viime viikkoina.

Antman kertoo ja jatkaa:

”Suomi on yksi maailman johtavista maista Copilotien hyödyntämisessä ja haluamme oman osaamisemme kehittämisellä varmistaa, että Suomi pysyy jatkossakin maailman huipulla. Lisäksi pystymme nyt tarjoamaan Copilot-ratkaisut kaikille The Digital Neighborhoodin asiakkaille ja panostamme entistä enemmän osaamisemme kehitykseen. Teemme Suomessa töitä Copilotin ympärillä jo yli 30 asiakkaan kanssa, ja kuluneella viikolla olemme sopineet useista Copilot-hankkeista omien alojensa huippuasiakkaiden kanssa UAE:ssa”.

Suomalaiset asiakkaat keinoälyn hyödyntämisen kärjessä

Helsingin kaupunki aloittaa Copilotin käyttöönoton yhdessä Sulavan kanssa. Helsingin kaupunginkanslian ICT-koordinaattori Riitta Laanala alleviivaa, että on tärkeää ymmärtää, mihin keinoälyä voidaan käyttää ja mitä sen avulla on järkevää tehdä.

”Keinoälyn käyttöönotto ja käyttö on laaja oppimisprosessi. Parhaillaan tunnistamme parhaita käyttökohteita, teemme Copilotilla käytännön oppimista tietohallinnossa, suunnittelemme muutoksen seuraavia askeleita ja esimerkiksi arvioimme, mitä tiedon luokittelussa tulee muokata tiedon suojauksen varmistamiseksi.”, kertoo Laanala, ja jatkaa:

Haluamme, että käyttäjäkokemus tulee olemaan läpi organisaation sellainen, että ihmiset tietävät mitä keinoälyllä voi tehdä omassa työssä ja saavat siihen hyvät eväät. Suuren kaupungin organisaatiossa eri osastot löytävät varmasti hyvin erilaisia kohteita keinoälyn käytölle. Hallinnossa esimerkiksi tiedon löytäminen ja yhdistäminen tehokkaasti on varmasti yksi keskeisiä hyötyjä.

”Antaisin yhteistyölle Sulavan kanssa 5/5 tähteä. He tuntevat toimintamallimme ja haasteemme, joten uusien asioiden kanssa aloittaessa ne voidaan heti ottaa huomioon. Ratkaisukeskeisyys, joustavuus ja ketteryys ovat Sulavan vahvuuksia. Lisäksi yhteyshenkilöiden kanssa on helppo olla yhteydessä ja matalalla kynnyksellä.”, kommentoi Laanala.

Otava-konsernissa Sulava on toiminut starttiapuna keinoälyn hyödyntämiseen jo hyvin varhaisessa vaiheessa. CIO Maarit Laakkonen kertoo:

”Yhdessä sparraaminen auttaa hahmottamaan kokonaisuutta ja sen ansiosta tiedämme miten kannattaa lähteä liikkeelle. Meidän tietämyksen, ymmärryksen ja osaamisen lisääminen on toinen tärkeä asia, Sulava on osannut hyvin opastaa mihin koulutuksiin kannattaa hakeutua ja millaisiin asioihin tutustua. Copilottien käyttöönottamiseksi olemme yhdessä laatineet roadmapin, jota nyt lähdemme toteuttamaan”, kommentoi Laakkonen ja jatkaa:

Olemme jo Otavalla tehneet keinoälyratkaisuja, joilla tavoitellaan liiketoimintaprosessien, läpimenoaikojen ja toimintamallien nopeuttamista. Odotan, että keinoäly on meille tehokas apuväline jokapäiväiseen työhön monella eri tavalla muun muassa prosessien ja sisällöntuotannon tehostamisessa.

”Olemme tehneet Sulavan kanssa yhteistyötä vuosia, jolloin kumpikin yritys tuntee hyvin toisen tavat toimia ja Sulava tuntee meidät myös organisaationa. Avoin ja luottamuksellinen suhde kumppanin kanssa on hyvin tärkeää. Olemme vahvasti Microsoft-teknologiaa hyödyntävä yritys ja kun Sulava on vahva partneri Microsoftille, niin siitä on selkeästi meille hyötyä. Sulava on aidosti asioiden läpivientiä nopeuttava kumppani, kun heillä on Microsoftin tuotteista syväosaaminen”, kertoo Laakkonen.

Mika Sarhimaasta Sulavan operatiivinen johtaja

Kun Antman aloittaa uudessa Head of AI -roolissaan Sulavan toimitusjohtajan tehtävänsä rinnalla, Sulavan päivittäisestä toiminnasta tulee vastaamaan alan konkari Mika Sarhimaa. Mika aloittaa Sulavan operatiivisena johtajana (COO) tuoden mukanaan laajan kokemuksen Microsoft-teknologioista ja asiakkaiden sitouttamisesta. Mika on toiminut lukuisissa johtotehtävissä Microsoftilla ja HP:llä.

The Digital Neighborhood ja Sulava toivottavat Mikan lämpimästi tervetulleeksi ja odottavat innolla pääsevänsä hyötymään hänen syvällisestä toimialatuntemuksestaan ja kokemuksestaan.

Tietotyöstä ajatustyöhön

The Digital Neighborhoodin toimitusjohtaja Jean-Yves Charlier kommentoi: ”Hankkeemme keinoälypalveluiden kehittämisessä ilmentää The Digital Neighborhoodin omistautumista huipputeknologiaan ja asiakaskeskeisiin ratkaisuihin. Kumppanuutemme Microsoftin kanssa on asiakkaille toimittamiemme teknologisten edistysaskeleiden ytimessä.”

Antman korostaa koulutuksen ja uusien työskentelytapojen omaksumisen merkitystä keinoälyn aikakaudella:

Globaalina Microsoftin koulutuskumppanina tiedämme, että sekä omat työntekijämme että kaikki asiakkaamme tarvitsevat koulutusta uuteen työskentelytapaan. Kun generatiivinen keinoäly ja Copilotit parantavat tuottavuutta kaksinumeroisilla prosenteilla, olemme siirtymässä perustavanlaatuisesti tietotyöstä ajatustyöhön.

Ota yhteyttä:

Rozzyn Boy
rozzyn.boy@thedigitalneighborhood.com

Aki Antman
aki.antman@sulava.com


The Digital Neighborhood

The Digital Neighborhood on kumppanisi syvään pilvi-, Microsoft- ja dataosaamiseen. Olemme kasvava, 13 itsenäisen teknologiayrityksen yhteisö, jossa on yli 1,300 IT-konsulttia, insinööriä ja työntekijää. Kaikki yhteisön yritykset ovat oman alansa johtajia, olemme erikoistuneet Microsoftiin, pilveen ja dataan. The Digital Neighborhood -yritykset ovat True, Fullstaq, Beyond Blue, Pink Elephant, DMP, Cmotions, 2Foqus, Focus Enterprise Solutions, GAC, Delegate, Projectum, Sulava ja Iquality. Yritykset sijaitsevat seitsemässä maassa, pääkonttori Amsterdamissa Alankomaissa.

Lisätietoa The Digital Neighborhoodista

Sulava

Sulava on työelämän muutoksen tienraivaaja jo vuodesta 2010. Yritys on johtava pilvipalvelukumppani, joka tarjoaa innovatiivisia Microsoft-ratkaisuja, asiantuntija- ja koulutuspalveluita, ja jolla on valtava intohimo moderniin työkulttuuriin. Sulava parantaa asiakkaidensa kilpailukykyä ottamalla käyttöön modernia teknologiaa, kouluttamalla ja parantamalla asiakkaiden työntekijöiden arkea sekä auttamalla heitä keskittymään omaan liiketoimintaansa ja erityisosaamiseensa.