Yksi Sulavan arvoista on ”Pyri parhaaksi”. Haluamme olla maailman parhaita kaikessa, mitä teemme.
Toteutimme markkinoinnissa nyt alkuvuodesta laajan asiakastutkimuksen, jossa syvähaastattelimme 15 asiakasta ja viisi Sulavaa. Iloksemme totesimme, että toden totta asiakkaiden mukaan olemme monella mittarilla parhaita Microsoft-osaajia, kuten vähän olimme toivoneetkin kuulevamme.
Minut kuitenkin yllätti se, mitä asiakkaat tuntuivat arvostavan tekemisessämme kaikista eniten ja se ei suinkaan ollut osaaminen jokaisesta viimeisimmästä pilviasetuksesta vaan tietty juttu asenteessamme.
Eräs asiakas puki sen hienosti sanoiksi näin:
”Sen lisäksi konsulteilla on tosi proaktiivinen ote, se erottaa. Kun annan tehtävän, asiantuntijat oivaltavat mitä pitää tehdä ja dokumentoida ilman, että siitä sanotaan erikseen. Konsultit ymmärtävät sen, mistä asiakkuudessa on kyse, eli kun asiakas ostaa, niin asiakkaan elämä pitää tehdä helpommaksi. Joskus se voi hyvin tarkoittaa, että syötetään asia hyvin valmiina kuin lapselle lusikalla. Esimerkiksi annetaan valmis viesti siitä, mitä asiakas voi toiselta toimittajalta suoraan kysyä, jotta asia suoraan etenisi.”
Syötetään asia kuin lapselle lusikalla!
Tämä toden totta kiteyttää eron hyvän ja parhaan konsultin välillä. Itsekin asiantuntijapalveluita viime aikoina kilpailuttaneena huomaan, että monet toimistot kertovat kilvan mitä jollain teknologialla voi tehdä – parhaat kertovat mitä juuri minun kannattaa tehdä ja miten.
Jotta voi kertoa, mitä kannattaa tehdä, pitää hallussa olla kaksi asiaa.
Ensinnäkin toistoja. On pitänyt jo kauan sitten tietää miten jonkin asian voi tehdä ja tehdä se sitten monta kertaa eri asiakkaiden kanssa eri tilanteissa muodostaakseen käsityksen siitä, mitä milloinkin kannattaa tehdä.
Sitten on se asenne. Että viitsii aina miettiä asiaa asiakkaan tilanteen kannalta, eikä läväytä samoja kalvoja kaikille. Miettii aina askeleen pidemmälle, ja että mitä muuta vielä voisin tehdä.
Se on parhautta.