Mitä mä Malagas

Toukokuun alussa, tuoreena Sulavana, olin mukana kun etätyöviikkoa kokeiltiin Sulavassa. Olin uusi ja töitä oli siinä vaiheessa vielä aika vähän, joten ajattelin, että mikäpä tässä; lähden mukaan. Hyvä paikka tutustua uusiin työkavereihin. Ja sitä se todellakin oli!

Petteri MalagassaTällä kertaa Malagaan matkasi isompi porukka ja töitäkin on ilmaantunut oikein mukavasti mukaan. Aikataulutin töitäni jo hyvissä ajoin niin, että asiakaspalavereja on etätyöviikolla hieman vähemmän ja muuta tekemistä enemmän. Vaikka porukkaa on ”Malagan toimistolla” 13 henkeä, on jokaiselle löytynyt talosta sopiva kolo työskennellä. Hiljaiset huoneet sopivat palavereihin kun taas joskus iso olohuone tuo paremmin toimistofiilistä. Niinpä sain itsekin edistettyä mukana olleita töitä hyvin kun eri tarpeisiin löytyi aina tuo sopiva kolo.

Sulavan työskentelymalli ja Malaga sopivat erinomaisesti yhteen. Voin konsulttina säädellä tekemistäni oman ja asiakkaan aikataulun mukaan joustavasti. Malagassa tämä tarkoitti mm. mahdollisuutta pitää parin tunnin lounasreissu satamaan työkavereiden kanssa. Ja vaikka laskutettavaa asiakastyötä ei siinä tehtykään, niin keskustelu mm. erilaisista työtavoista, sovituista käytännöistä ja omista työcaseista oli läsnä usein – opittiin siis mukavasti toisiltamme lounaan ääressä.

Omia töitäni pystyy tekemään oikeastaan mistä tahansa ja se tietysti pätee muihinkin Sulaviin. Se tarkoittaa myös, että osaan työkavereista ei tule tutustuttua, koska toimistolla on väkeä hyvin epäsäännöllisesti. Malagan parasta antia onkin työkavereihin tutustuminen ja yhdessäolo. Ja kun tulee juteltua hieman toimistoa kevyemmässä ympäristössä, oppii toisilta tosi paljon. Yhteen koulutustarjoukseen toivotut muutokset asiakkaalta saatiin käsiteltyä n. kuudessa minuutissa kun samassa huoneessa istui konsultti, kouluttaja, asiakasvastaava myyjä, koulutuksiin erikoistunut myyjä sekä myyntijohtaja. Erittäin tehokasta!

Toki etätyöviikkoon liittyy myös haasteita. Talon oma internet on hidas. Itse hankittu 4G-yhteys tuppaa loppumaan aika ajoin, kun sim-korttia pitää vaihtaa tai hommata uusi. Sähköt pettivät myös sadepäivänä, mutta onneksi lähes kaikki laitteet toimivat mukavasti myös akun varassa. Kaikki eteen tulleet ongelmat on saatu aina kuntoon ja viikko on ollut erittäin onnistunut. Nyt vielä viimeisen työpäivän rutistus ja lauantaina aamusta kotiin!