Esittelyssä Erno Eronen

Moi!

Aloitin helmikuussa konsulttina Sulavalla ja pääsin mukaan SulavaAkatemiaan, muiden uusien vahvistuksien mukana.

Tämän joukon vanhuksella alkaa olla historiaa it:n kanssa jo lähemmäs viitisentoista vuotta, mutta tartuin innolla tilaisuuteen päästä kohentamaan omaa teknologiapohjaa ja oppimaan konsultoinnin koukeroita Sulavan superammattilaisten kanssa.
Alun perin ajauduin it:n pariin graafiselta alalta, hiukan epähuomiossa, kun autoin itseäni ilmeisesti sen verran tehokkaasti talossa, jossa olin freelanceroimassa. Mutta olen aina ollut kiinnostunut kaikesta uudesta teknologiasta, pienempänä erityisesti sen purkamisesta osiin.

Kolmisentoista vuotta tuli työskenneltyä mediakonsernin keskitetyssä tietohallinnossa reilulle tuhannelle hengelle, tuottaen ict-palveluja kumppanien kanssa, työnkulkujen kehityksestä ja koulutuksesta työasemaympäristöjen päivityksiin, asiantuntijasta järjestelmä- ja projektipäällikköön. Alun jälkeen toimitusjärjestelmän tuesta ja kehityksestä vastaavasta tiimistä paino siirtyi koko konsernia palveleviin ratkaisuihin, mieluisimpina pilviratkaisuihin, kollaboraatioon ja viestintään liittyvät palvelut. Paljon yhteistä löytyy uudessa ja vanhassa, erityisesti työn muutoksessa tukeminen, valittujen ratkaisujen avaaminen asiakkaalle ymmärrettävästi ja niistä viestiminen loppukäyttäjälle. Uusinta itselle on olla pöydän tällä puolella ja iholla teknologiassa, kun yleensä on tottunut itse hengittelemään toimittajien niskaan.

Vuosi tuli myös katseltua sen toisen teleoperaattorin ict-palvelutuotantoa, mikä opetti paljon, sekä itsestä että asiakkaista. Niin kuin moni meistä, ulkoisesti samankaltaiset asiakasorganisaatiot voivat olla hyvinkin erilaisia, niin tarpeiltaan kuin tavoiltaan ja keinoiltaan tavoitella samaa maalia.

Kun oli ajankohtaista miettiä mitä oikeasti haluaisin tehdä ja missä, oli oikeastaan itsestäänselvää, että haluan auttaa muita näkemään pilvestä pilkottavan valon ja hyödyntämään sen edut täysipainoisesti. Keskityn erityisesti uusien työtapojen edistämiseen yhteistyöskentelyn ja modernien viestintätyökalujen voimalla. Missä, oli loppujen lopuksi myös aika itsestäänselvyys. Niistä ehkäpä sadoista kumppaneista, joiden kanssa on päässyt vuosien saatossa työskentelemään, on Sulava, ja erityisesti Sulavat, jäänyt mieleen aidolla ammattitaidolla ja oikealla asenteella.

Omassa työssäni haluan yhdistää sopivasti liiketoiminnan tuottavuuden lisäämistä ja teknologiaa sekä poimia ajatuksia laatikon ulkopuoleltakin. Oli kyse sitten modernista tietotyöstä, Teamsista, intrasta, työn muutoksesta tai jostain muusta M365-sateenvarjon alle mahtuvasta.

Jo lyhyen historian aikana Sulavalla on ollut hienoa kokea, että tuemme asiakasta työn muutoksessa kokonaisuutena, emmekä käy vain päivittämässä viimeisintä versiota ja sano näkemiin.
Ihan mahtavaa Sulavassa on myös meidän oma joukkoäly, joka löytää vastaukset kaikkiin kysymyksiin sekä työkaverit, jotka pyyteettömästi jakavat omaa osaamistaan. Meille on oikeasti tärkeää löytää se paras ratkaisu teille.

#sulavasti!