Digitaalinen #paperipartio

Mikko Lehtonen on järjestötyön digitalisaatiosta innostuva hallinto- ja paperipartiolainen Suomen merkittävimmässä kasvatus- ja nuorisojärjestössä Suomen Partiolaisissa.

@Mige_Lehtonen

Nuoret ja nuoret aikuiset tekevät partiossa tuhansia tunteja vapaaehtoistyötä vuosittain tarjotakseen partiokokemuksia ja -elämyksiä vertaisilleen. Suomen Partiolaisten Roihu-elämysvuosi ja -projekti 2016 huipentuu heinäkuiseen, viisitoista tuhatta partiolaista kokoavaan Finnjamboree -suurleiriin. Vapaaehtoiset luottamushenkilöt puhaltavat Roihua liekkeihin jo nyt Yammer -ryhmissään projektiaan johtaen, osaamistaan jakaen ja yhteishenkeään vahvistaen.

Luottamushenkilöt ovat antaneet partion järjestötoiminnalle leikkisän aihetunnisteen – paperipartion. Ennen kuin kirkkaana palava Roihu- vuosi hiljenee ja himmenee joulukuun hiillostapahtumissa, paperipartiotakin tehdään Suomen Partiolaisten uudessa digitaalisessa työympäristössä Office 365.

Suomen Partiolaiset rakentaa sosiaalista intranetiä ja helposti opittavaa kehittämisympäristöä Sulavan kanssa huolehtiakseen luottamushenkilöistään heidän partiopolullaan päätöksentekijöinä ja johtajina. Roihu -projektin myönteiset Office 365 -kokemukset innostavat ja inspiroivat luomaan digitaalista työympäristöä.

Toivottavasti niin partiotyöntekijät kuin luottamushenkilötkin muovaavat siitä yhteisöllisesti oppivan median. Digitaalista työympäristöä ei pidä tarkastella vain säästyneinä matka- ja kokouskustannuksina. On myös sanoitettava rohkeasti uudenlaista digitaalista viestintää ja vuorovaikutusta järjestötyössä.

Järjestötyön digitalisaatio kehittää partion palveluja ja prosesseja. Adventtikalenterien verkkomyynti parantaa palvelujen saavutettavuutta. Virtuaalisin osaamismerkein tehdään näkyväksi vapaaehtoistoiminnassa syntyvää osaamista. Digitalisoimalla voidaan myös kokeilla esimerkiksi osallistuvaa budjetointia.

Digitaalinen paperipartio merkitsee järjestötyön digitalisaation kipinänä uusia tapoja kokea partiossa, päättää partiossa, olla partiolainen ja työskennellä partiolaisten kanssa. Roihun Yammer rohkaisee tulenkantajana. Nuoret ja nuoret aikuiset kehittävät uusia tekemisen tapoja luoden partiosta parasta paikkaa tehdä vapaaehtoistyötä.

#partioscout #roihu2016  #paperipartio