Nykyään valtaa onkin tiedon jakaminen

Teemu Ahlström on Fonectalla UCC system manager, Infrastructure and Architecture.

LinkedIn fi.linkedin.com/in/teemuahlstrom

Tietotyön kehittämisen yhtenä tavoitteena on vapauttaa ihmisten luovuus. Maailmassa, missä kukaan ei voi tietää kaikkea, paras tapa on jakaa sitä. Vielä eilen tieto oli valtaa. Tänään tiedonjakaminen on valtaa ja todennäköisesti tulevaisuudessakin ne, jotka jakavat tietoa, ovat arvossa. Tehokas tietotyö tarvitsee työkalujen lisäksi oikeanlaisen työkulttuurin.

Tietotyön kehittämisessä keskeisenä tekniikkana ovat pilviteknologiat sekä jakamiseen perustuvat työtavat. Jokainen on luomassa omalla panoksellaan tehokkaampaa työkulttuuria. Tiedostojen siirtäminen työasemalta pilveen tarvitsevien saataville, OneNote muistikirjan avaaminen projektiryhmälle tai sisäisten sähköpostiketjujen siirtäminen Yammeriin lisää avoimempaa työkulttuuria ja on osaltaan mukana tietotyön kehittämisessä.

Jakaminen ruokkii meissä sisäisen motivaation elementtejä niin autonomian, kyvykkyyden kuin merkityksellisyyden tunteellakin.  Jakaminen lisää esimerkillä johtamista ja muilta oppimista. Sisäisen motivaation vaikutuksesta saadaan koko ajan tarkempaa tietoa miten se vaikuttaa työviihtyvyyteen sekä työn tuottavuuteen. Kukapa meistä ei haluaisi tehdä työtä, josta pidämme ja joka tuntuu tärkeältä.

Tulevaisuudessa työn johtaminen muuttuu entistä useammin ihmisten sparraamiseksi ja valmentamiseksi. Jakamiseen ja yhteistyöhön perustuva työkulttuuri on omiaan juurruttamaan valmentavan johtamiskulttuurin yrityksiin.

Fonectalla Tietotyön kehittämisen ryhmämme tahtotilana on, että ” Kaikki IT Toimistopalvelut ovat saatavilla Kaikkialta, Kaiken aikaa, Kaikilla laitteilla, jaettuna Kaikkien tarvittavien käyttäjien kesken.” Työskentelemme kovasti, että saavutamme tavoitteen, jonka uskomme olevan avain huomisen työelämässä menestymiseen.

Jakaminen on näin joulun alla kovin ajankohtainen teema. Mikä on semmoinen killeri vinkki, minkä voisit kertoa vierustoverillesi?  Tai ehkä jopa julkaista Yammerissa? 🙂 Minun vinkkini koskee OneNotea. Kokeile jaettuja muistikirjoja palaverien pöytäkirjoina. Hyvää joulunalusaikaa kaikille.