Pilven pehmeät hyödyt

Me Sulavassa teemme asiakkaille esiselvityksiä, joissa kerromme pilven ominaisuuksista ja arvioimme pilvisiirtymän vaikutuksia yritysten paikallisesti tuottamiin palveluihin. Vertailun ja kustannuslaskelmien ohella keskustelemme pilven mukanaan tuomista niin kutsutuista pehmeistä hyödyistä, joita on vaikea ilmaista pelkin numeroin. Millaisen arvon itse laskisit seuraaville esimerkeille?

Missä vain, miltä laitteelta vain

Pilvi mahdollistaa palveluiden käyttämisen missä tahansa, ja myös laajalta joukolta mobiililaitteita. Voit tarkistaa sähköpostit & kalenterin vaikka junassa. Jos sijoitat tiedoston Onedriveen tai Sharepointiin, voit käyttää niitä kaikilta laitteilta. VPN-yhteyttä ei tarvita, Internet-yhteys riittää. Kun yritys laajentaa toimintaansa ostamalla toisen yrityksen, liitettävä yritys saadaan käyttämään yhteistä pilvipalvelua ilman kalliita verkkoratkaisuja tai VPN-tunneleita.

Tiedostot aina ajan tasalla

Usean koneen ja laitteen kanssa operoiva arvostaa sitä, että tiedostot ovat aina ajan tasalla, laitteesta riippumatta. Onedrive for Business ja selain-Outlook  pelaavat nykyään myös hienosti yhteen, ja liitetiedoston voi jakaa linkkinä Onedriven tiedostoon. Tämä on kätevää erityisesti, jos useampi ihminen tekee tiedostoon muokkauksia, jotka lopuksi yhdistetään.

Erilaiset käyttötavat, erilaiset lisenssit

Pilven kautta osan tuotteista voi ostaa kuukausittain laskutettavalla lisenssillä, joka mahdollistaa sovelluksen tilapäisen käytön. Esimerkiksi jos Project-ohjelmistoa tarvitaan vain tiettyinä ajankohtina, voi sen hankinta tulla huomattavasti edullisemmaksi käyttäen pilvilisensointia. Satunnaisesti intraa käyttävä tehdaskäyttäjä saattaa hyödyntää pelkkää Sharepoint-lisenssiä, kun taas toimistotyöntekijälle ostetaan kattavampi paketti.

Office ProPlus tarjoaa uusia mahdollisuuksia. Käyttäjällä on viisi lisenssiä pöytäkoneille, viisi mobiililaitteille ja viisi tableteille. Käyttäjä voi itse hallinnoida asennuksia ja lisenssejä työkoneen viedessä yhden lisenssin, mutta pöytäkonetta kotona voi lisensoida toisella. Office ProPlus on käyttövalmis noin minuutissa siitä kun lataus aloitetaan, mikä mahdollistaa aivan uudenlaisen koko version tilapäisen käytön.
Sharepoint Onlineen voi kutsua ulkopuolisia käyttäjiä eikä heistä tarvitse maksaa lisenssiä erikseen. Esimerkiksi projekti, jossa työskentelee useamman yrityksen väkeä voi hyödyntää yhteistä työtilaa tiedostoilleen.

Yammer-verkostot käyttöön

Yammer mahdollistaa verkostomaisen työskentelyn ja tarjoaa myös toimivan mobiilisovelluksen. Tämä on palvelu, jota ei omaan IT-ympäristöön saa kuin pilvestä. Parhaimmillaan Yammer nopeuttaa merkittävästi tiedon kulkua ja vastausten löytymistä, sekä lisää organisaation yhteenkuluvuuden tunnetta.

Pilvi päivittyy itsestään

Erityisesti IT-ihmistä miellyttävä piirre on se, että palvelu päivittyy itsestään. Uudet ominaisuudet yksinkertaisesti vain ilmestyvät palveluun – niitä ei tarvitse erikseen asentaa, saati miettiä asennusaikataulua. Tätä ei voi suoraan verrata paikallisen ympäristön kolmen vuoden välein tapahtuviin versiopäivityksiin – Office 365 sai viime vuoden aikana 160 yksittäistä päivitystä.

Skaalautuvuus käyttäjien mukaan

Yrityksen kasvaessa palvelu skaalautuu käyttäjämäärän mukaan. Pieni yritys saa käyttäjäkohtaisella hinnoittelulla käyttöönsä kaikki samat työkalut kuin isompikin. Mobiilikäytön lisääntyessä kannattaa miettiä, voisiko asentaja tai huoltomies kuitata tehtävän tehdyksi Sharepoint-listaan tai kysyä vinkkiä Yammer-verkostosta? Osaaminen löytyisi nopeasti ja tieto välittyisi myös kentältä.

Mikä arvo pehmeillä hyödyillä on sinun yrityksellesi?