Paranna organisaation sisäistä viestintää Viva-tuoteperheen uusilla ominaisuuksilla 

Microsoft Viva on työntekijäkokemuksen parantamiseen keskittynyt palvelukokonaisuus, johon kuuluu useita apulaisia työntekijän ja koko organisaation arkeen. Yhtenä uusimmista tulokkaista on Viva Employee Communications & Communities (C&C) -paketti, joka on edullisempi kuin aiemmat Viva-paketit (1,87 € / käyttäjä / kuukausi), mutta tuo organisaatioiden sisäiseen viestintään mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Siihen kuuluu Viva Amplify, Viva Connectionsin useammat sivustot ja Premium Viva Engage tekoälyominaisuuksin. 

Viva Amplify keskittää sisäiset kampanjat 

Viestinnän ammattilaiset voivat hallita kampanjoita yhdestä paikasta ja sama uutinen saadaan intra-sivustoille, tärkeisiin Teams-ryhmiin ja sähköpostijakeluihin. Pian sama onnistuu myös Viva Engage-yhteisöihin. Julkaisuun saadaan tarvittaessa ajastus ja hyväksyntä mukaan.  

Ihmiset eivät välttämättä jaksa lukea kerralla kovin pitkiä artikkeleita, mutta Amplify-työkaluun voi etukäteen kirjoittaa useampia aiheeseen liittyviä lyhyitä postauksia, jotka julkaistaan automaattisesti viikoittain. Tätä voisi hyödyntää esimerkiksi Viikon vinkki -tyyppisiin julkaisuihin.  

Kampanjan näkyvyyttä ja sitä miten lukijat ovat siihen reagoineet eri kanavissa voidaan seurata raportoinnista. Viva Amplify kokoaa siis samaan kampanjaan liittyvät sisällöt samaan paikkaan keskitetysti seurattavaksi ja tämän hyödyntämistä varten riittää, että viestinnän ihmisillä on maksullinen Viva-lisenssi. 

Viva Connections – Teamsiin useampia intra-sivustoja 

Viva Connections on tullut tutuksi erityisesti siitä, että se nostaa intran pääsivuston Teamsin vasempaan palkkiin yhden napin päähän. Teamsiin voidaan lisätä maksullisella Viva-lisenssillä yhden intra-sivuston sijaan useampia intra-sivustoja. Esimerkiksi, jos intrassa on erillisiä kieliversioita tai paikallisia sivustoja, ne voidaan nostaa Teamsiin niitä tarvitseville käyttäjille. Tämä nostaa niiden käyttöastetta ja kannustaa sisällöntuottajia huolehtimaan paremmin myös niistä pääsivuston rinnalla. 

Premium Viva Engage tuo tekoälyn yhteisöihin 

Viva Engage, eli entinen Yammer, on suosittu erityisesti suurien organisaatioiden avointen yhteisöjen alustana. Viva Engageen tuli oma Copilot toukokuun aikana, joka kuuluu Viva Employee C&C-pakettiin ilman arvokkaampaa M365 Copilot-lisenssiä. Se avustaa käyttäjää Viva Engage-postausten aiheiden keksimisessä ja tekstin kirjoittamisessa. Ideaehdotukset perustuvat käyttäjän aikaisempaan aktiivisuuteen ja muuhun organisaation omaan sisältöön. Odotamme tämän aktivoivan hiljaisempiakin yhteisöjä eloon uudella tavalla.  

Viva Engageen saadaan maksullisella Viva-lisenssillä myös uusi Answers-osio, jossa on kootusti kysymys-vastauspareja eri aiheista. Viva Engage tarjoilee aikaisempia vastauksia, kun käyttäjä kirjoittelee kysymystään. Nämä nousevat myös M365:n hakuun sisältöjä etsittäessä.  

Erityisen mielenkiintoinen on ”Answers Intelligent Importer”, jonka avulla voidaan luoda tekoälyn avulla kysymys-vastauspareja esimerkiksi pitkästä Word-dokumentista. Iloksemme tämä ominaisuus toimii myös suomenkielisille dokumenteille ja tuo sisällön kevyemmin luettavaan ja sisäistettävään muotoon. 

 Tarvitsetko apua sisäisen viestinnän kehittämisessä?

Mikäli mielenkiintosi heräsi ja tarvitset apua Viva-ominaisuuksien arviointiin ja käyttöönottoon organisaatiossasi, ota yhteyttä. Mietitään yhdessä, miten sisäistä viestintää voisi parantaa entisestään tekoälyn ja muiden uusien mahdollisuuksien avulla. 

Lue lisää Sulavan Viva-tarjoomasta.


Artikkelin kirjoittaja

Katriina Saransaari

Consulting & Training

Katriina työskentelee Sulavalla Senior Consultant -roolissa, keskittyen viestintä- ja kollaboraatioratkaisuihin sekä niiden hyödyntämiseen asiakasorganisaatioissa. Ennen Sulavalle siirtymistä Katriina on toiminut asiakkaan puolella teknisenä tuoteomistajana ja asiantuntijana niin Teamsille, Viva-tuoteperheelle kuin Meshille sekä vetänyt erilaisia pilottiprojekteja.
”Kehitän viestintään ja kollaboraatioon liittyviä palveluja, hallinnoin ja ylläpidän niitä. Autan ihmisiä tehostamaan päivittäistä työtään modernien työtapojen avulla.”