Näin Teams korvaa Skypen organisaatiossasi

Teamsissa tapahtuu jatkuvasti paljon muutoksia, ja me seuraamme niitä blogissamme. Jos haluat tietää mistä Teamsissa on kyse, katso: Mikä Microsoft Teams on vuonna 2020?


Selatessani uunituoretta Microsoftin Teams-tiekarttaa minulle kävi entistäkin selvemmäksi, että Teams todellakin korvaa Skype for Busineksen nopealla aikataululla. Oletko sinä valmiina tähän muutokseen? Tässä blogissa nostan esiin tärkeimpiä kohtia tiekartalta. Tiekartasta kokonaisuutena totean, että Teams saa lähes kaikki olennaiset Skype for Business -toiminnallisuudet tulevan vuoden ensimmäiselle vuosipuoliskon loppuun mennessä.

Microsoft ryhmittelee Teamsiin tulevat ominaisuudet ’pikaviestintä’, ’kokoustaminen’ ja ’soittaminen’ otsikoiden alle, joten käyn ne läpi vastaavassa järjestyksessä.

Pikaviestintä

Pikaviestinnän osalta Microsoft lupaa uudistukset tulevan vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. Varmasti odotetuimpia uudistuksia ovat yhdistetty tilatieto Skype for Busineksen (SfB) kanssa ja kontaktien tuominen SfB:stä Teamsin osoitekirjaan. Tämä tuo merkittävästi lisää sujuvuutta sovellusten yhteiskäyttöön ja siirtymään kohti Teamsiä.

Yhteentoimivuus Skype for Busineksen pikaviestien ja Teamsin chat-keskustelujen välillä paranee. Pikaviestit välittyvät jatkossa myös Teamsin kanavissa tapahtuviin chat-keskusteluihin. Tällä hetkellä pikaviestit sovellusten välillä toimivat ainoastaan kahdenvälisissä keskusteluissa. Organisaatioiden väliset ”federoidut” chat-keskustelut Teamsin ja SfB-käyttäjien välillä tulevat myös tuetuksi.

Tuleeko välillä tunne, että runsas viestien tulva häiritsee työntekoa? Tähän ongelmaan tuovat helpotusta Teams chat-keskustelun hiljentäminen ja piilottaminen.

Kokoustaminen

Kokoustamisen ominaisuudet kehittyvät reilusti jo tämän vuoden puolella. Tärkeimmät toiminnallisuudet ovat jo preview-ohjelmassa oleva puhelinsisäänsoitto, aula-toiminto ja anonyymi liittyminen kokoukseen. Näiden ominaisuuksien myötä Teams pystyy haastamaan Skype for Busineksen myös organisaation ulkoisessa viestinnässä. Sisäisiin kokouksiin riittää monessa tapauksessa nykyisetkin ominaisuudet ja suosittelenkin aloittamaan siitä.

Vuoden toiselle neljännekselle luvataan tukea 250 osallistujan Teams -kokouksille. Siihen asti enimmäismäärä on maltillinen 80 osallistujaa. Suurelle yleisölle suunnatut Broadcast-kokoukset, aula-toiminto sisään soitoille ja tuki neuvotteluhuonejärjestelmille kuten Surface Hub ja Skype Room System tulevat myös tässä vaiheessa.

Soittaminen

Puheluihin liittyvät uudet ominaisuudet tulevat vaiheittain painottuen ensi vuoden ensimmäiseen puolikkaaseen. Jo kuluvan vuoden aikana Microsoft tuo Teamsiin Phone System (ent. Cloud PBX) puhelinvaihde-toiminnallisuuksia, mutta käytännössä niillä on merkitystä vain Microsoft Calling Plan (ent. PSTN Calling) -asiakkaille ja tuo palvelu ei toistaiseksi ole saatavilla Suomessa. IP-puhelut Skype for Busineksen ja Teamsin välillä tulevat kuitenkin tuetuksi tämän vuoden puolella.

Toisen vuosineljänneksen aikana luvataan tuki hybridipuheratkaisulle. Tämä tarkoittaa, että Teams tukee paikallisia puhelinverkkoyhteyksiä. Skype for Busineksen hybridipuheratkaisuihin verrattuna Teamsin tekninen toteutus on kevyempi perustuen Session Border Controller -pohjaiseen ratkaisuun. Tuki tulee tässä vaiheessa myös IP-puhelimille.

Tulossa on siis melkoinen määrä uudistuksia.

Lataa itsellesi PDF-versio tiekartasta.