Pedagogiikan alalla työskentelevä ystäväni kirjoitti viikonloppuna asiallisesti ja yksityiskohtaisesti, miten hän hyödyntää ChatGPT:tä työskentelyssään ja ajanhallinnassaan. Minusta tämä oli todella hauskaa vaihtelua ihmisten valitukseen siitä, miten keinoäly on surkea, osaamaton ja turha. Ihan kuten tekstiviestit, internet, pilvipalvelut, Netflix ja ihan kaikki muukin uusi olivat aikanaan näiden samojen henkilöiden mielestä.
Jo pelkkä OpenAI:lla leikkiminen ja sen kiusaaminen on hauskaa ja opettavaista, mutta sitä voi ja pitää hyödyntää päivittäisessä työssään jo nykyisellään. En osaisi enää kuvitellakaan työpäivää ilman AI:n apua.
Käytän jatkuvasti keinoälyä työssäni, esimerkiksi sekä julkisen verkon palveluita kuten Bingiä että Microsoftin valmistuotteiden esiversioita sekä Sulavan omassa & asiakkaiden ympäristöissä pyörivää OpenAI Azure Service -kokonaisuutta tapauskohtaisesti räätälöityinä palveluina omalla datalla. Ja vinkkinä, Microsoft Designer on hauska ja hyödyllinen väline esitysten tekemiseen – jos haluat kutsun, ole yhteydessä minuun tai keneen tahansa muuhun Sulavalla.
Alla aakkosjärjestyksessä esimerkkejä päivittäisistä asioista, joissa hyödynnän keinoälyä:
- Haen kaiken julkisesta verkosta Bingillä. Ihan jo testaamisen vuoksi ja erityisesti siksi, että pystyn kysymään täydentäviä kysymyksiä.
- Hyödynnän Microsoftin tuotteiden esiversioiden OpenAI-palveluita mm. palavereiden automaattiseen dokumentointiin, puhutun kielen reaaliaikaisiin kielikäännöksiin sekä automatisoituun sisällön tuottamiseen.
- Luen kaiken mahdollisen ja mahdottoman aiheeseen liittyen, ihan, jotta ymmärtäisin enemmän. Luonnollisesti keinoäly on apuna asioiden jäsentämisessä ja kokonaisuuksien hahmottamisessa tässäkin.
- Luon kokousten agendat ja sisältörungot antamalla yleiskuvan käsiteltävästä teemasta ja tavoitteista. Usein myös sparrailen tätä eteenpäin keinoälyn kanssa löytääkseni uusia näkökulmia asian käsittelyyn.
- Parannan ja kehitän itse tuottamieni sisältöjen laatua.
- Teen esityksiin valtaosan kuvista ja muista visuaalisoinneista keinoälyn (Azuren päällä pyörivä Dall-E) avulla.
- Teen kielikäännöksiä, usein esimerkiksi Sulavan sisaryhtiöiltä tulee tietoja vaikkapa tanskaksi tai hollanniksi.
- Teen laajoista dokumenteista tiivistelmät ChatGPT:llä ja kyselen tarpeen mukaan lisätietoja.
En tiedä paljonko säästän AI:n avulla aikaa, eikä sillä ole itselleni edes niin suurta merkitystä. Olennaisempaa on paremmat lopputulokset ja entistä mielekkäämmät työpäivät.
Tämä on tietysti vasta pientä alkusoittoa verrattuna siihen, mitä teemme jo tänään sekä omassa ympäristössämme että asiakasympäristöissä metaversen ja OpenAI:n avulla. Sulava tietysti tuo välineet asiakkaidemme työpaikoille jo tänään. Ota meihin yhteyttä niin keskustellaan lisää siitä kuinka välineet voidaan laittaa tuottamaan juuri teillä.
Tule uudelle AI ja Metaverse käytännössä -kurssille
Uusi kurssi tarjoaa innostavan ja konkreettisen tietopaketin tekoälystä ja Metaversestä käytännössä. Koulutuspäivän jälkeen tiedät taatusti mistä on kyse ja voit soveltaa oppimaasi omaan työhösi! Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: AI ja Metaverse käytännössä – Moderni työ 3.0 perusteet
Tervetuloa Spotlight -webinaariin
Tule mukaan maksuttomaan Microsoft Teams Spotlight -webinaariin perjantaina 31.3.2023 klo 9–11, jossa saat tietopaketin viimeisistä ja tulevista Microsoft Teamsin ominaisuuksista ja sen tuomista mahdollisuuksista.
Sulavan tulevaisuuden työn & metaversen johtava konsultti & Microsoft MVP, Vesa Nopanen, johdattaa sinut ajan tasalle Microsoft Teamsin nykyhetkeen ja tulevaisuuteen. Tästä maksuttomasta webinaarista on muodostunut jo ikoninen ”must-have”, jossa osallistujat saavat parasta tietoa parhailta osaajilta ja näkevät miten asiat käytännössä toimivat demojen kautta.
Olethan mukana? Tätä ei kannata missata! Agendalla luvassa:
- Microsoft Teams kokoukset
- Tekoäly tulee työpaikoille, myös Teamsiin
- Virtuaaliset vastaanotot (Virtual Appointments)
- Muut Teamsin liittyvät ominaisuudet ja uutiset