Toteuta organisaation sisäinen ChatGPT – Sulava Intrabotti rakentuu helposti ja edullisesti

Avainsanat:

Onko intranetistänne hankala löytää tietoa? Epäiletkö henkilöstönne käyttävän ChatGPT:tä luottamuksellisiin hakuihin tietoturvallisen vaihtoehdon puuttuessa? Microsoft Copilot on mahdollisesti tulossa organisaatioonne, mutta sitä voi olla vaikea odottaa, kun helpotusta työn tehostamiseen kaivataan jo nyt? Vai eikö Copilot tule koko henkilöstölle käyttöön ja haluaisitte silti tekoälyn hyödyttävän koko organisaatiotanne?

Meillä on näihin haasteisiin vastaava tekoälypohjainen ja kustannustehokas ratkaisu tarjolla! Sulava tarjoaa uuden odotetun tekoälytyökalun, intrabotin, joka mahdollistaa tekoälyn kyvykkyyksien tuomisen SharePoint Online -intranetin päälle.

Uusi intrabotti vastaa nopeasti ja tehokkaasti käyttäjän kysymyksiin

Uusi intrabotti hakee tietoa intranetistänne ja vastaa nopeasti henkilöstönne kysymyksiin. Intrabotti hyödyntää tiedon hakemiseen SharePointin indeksointia ja vastauksen muodostamiseen Copilot Studion ratkaisuja. Mikäli vastausta ei löydy intranetin sisällöistä, voi botin ohjata hakemaan tietoja julkisista tietolähteistä tai aiheesta vastaavalta kontaktihenkilöltä.

Intrabotti helpottaa tiedon löytämistä ja vähentää radikaalisti yhteydenottoja IT:lle, HR:lle tai muille tukipalveluille. Kun tavallinen haku hakee vastauksen intran sisällöistä suorana lainauksena, intrabotti osaa soveltaa tietoa ja laajentaa sitä tarvittaessa julkisiin tietolähteisiin.

Jos työntekijä on esimerkiksi uusimassa työsuhdepuhelintaan, tyypillisesti intrasta haetaan vaikkapa tieto ”budjetti työsuhdepuhelin” ja vastauksena on linkki sivuun, josta tieto pitää itse etsiä. Intrabotille voi kuitenkin esittää suoraan kysymyksen ”millanen työsuhdepuhelin olisi hyvä”, jolloin botti hakee intrasta reunaehdot (esim. budjetti ja mitä malleja tuetaan) ja tämän jälkeen netistä reunaehtoja vastaavat mallit. Käyttäjä voi dialogimaisesti tarkentaa toiveitaan esimerkiksi ominaisuuksien suhteen botin hakiessa aina sopivampaa suositusta.

Esimerkki intrabotista Sulavan demointran etusivulla. Botin voi nimetä vaikkapa oman organisaation mukaan.

Vastaavasti työntekijä voi kysyä esimerkiksi ”jos irtisanoudun ensi maanantaina, milloin on viimeinen työpäiväni” sen sijaan, että haulla haetaan ensin työsuhteen päättämistä koskeva sivu, haetaan sieltä oikea kohta ja sitten päätellään itse.

Intrabotti tuo ChatGPT:n ominaisuudet Copilot Studion avulla käytettäväksi suoraan omaan intranettiin. Ratkaisu pohjautuu Microsoftin käyttämiin kielimalleihin, jolloin toiminnallisuudet on tehty tietoturvallisesti ainoastaan teidän organisaationne käyttöön, eikä keskusteluita käytetä yleisten kielimallien opettamiseen. Ratkaisua voi käyttää samoin kuin ChatGPT:tä erilaisten tekstien, hakujen ja analyysien luomiseen, mutta ilman huolta tietovuodoista. Intrabotin avulla kirjoitat siis jopa pörssitiedotteet, asiakasviestit ja liiketoiminta-analyysit! Lisäksi se on kätevästi saatavilla suoraan intranetistänne, vaikkapa heti etusivulta.

Miten intrabotti rakentuu ja paljonko se maksaa?

Intrabotti rakentuu Copilot Studion ja SPFx-verkko-osan varaan. Käyttöönottoprojekti pitää sisällään botin tietosisältöjen määrittelyn, teknisen käyttöönoton ja halutut toiminnallisuudet, sekä testauksen. Botin käyttöön tarvitaan lisäksi Copilot Studio Subscription palvelun käyttöönotto.

Käyttöönotto vie 2–4 viikkoa riippuen tarvittavien uusien Copilot Studio -resurssien saatavuudesta. Intrabotti on asennettavissa mihin tahansa SharePoint Online -pohjaiseen intraan eikä se näin ollen ole riippuvainen meistä tai muistakaan toimittajista. Intrabotti vie organisaationne kiihdytyskaistalla Copilotin aikakaudelle!

Intrabotin integroiminen onnistuu myös muihin tietojärjestelmiin lisäpalveluna. Meiltä saatte kattavan apujoukon muun muassa tiedon luokitteluun, tekoälykoulutuksiin ja tietoiskuihin sekä liiketoiminnan digitalisoitiin tekoälyn avulla.

Artikkelin on kirjoittanut alunperin Karoliina Partanen syksyllä 2023.

Blogin kirjoittaja:

MIKKO KOSKINEN

Mikko Koskinen

Consulting & Training

Mikko työskentelee ratkaisualuearkkitehtina Sulavalla liiketoiminnan tuottavuus osa-alueella keskittyen Power Platform ja Copilot ratkaisuihin. Asiakkaiden projekteissa hän toimii yleensä ratkaisusuunnittelijana ja arkkitehtikehittäjänä, minkä lisäksi hän on mukana Sulavan Power Platform ja Copilot laajennosten ratkaisuiden ja liiketoiminnan kehittämisessä.

Mikon vastuullansa ovat erityisesti räätälöintiä ja laajennoksia vaativat ratkaisut ja liiketoimintaprosessien automatisointi. Mikon tekniseen osaamisalueeseen kuuluvat Power Platformin sovellus- ja automaatiotuotteet, Copilot extensions, SharePoint, sekä Azuren integraatio ja AI-palvelut.

Ota meihin yhteyttä!

Jos haluat tietää intrabotista lisää, ole meihin yhteydessä ja laitetaan intrabotin suunnittelu ja toteutus liikkeelle!

Partner of the year finalist 2024

Microsoft valitsi Sulavan maailman neljän parhaan joukkoon tekoälyssä ja koulutuksissa – saimme kaikkiaan neljä tunnustusta Partner of The Year -kilpailussa!

Lue haastattelu, jossa Aki Antman, Katri Valtari ja Mika Sarhimaa avaavat mm. keskeisimpiä asioita, mitä organisaatioiden tulisi nyt pohtia saavuttaakseen tekoälyn hyödyt parhaiten ja kehittääkseen liiketoimintaansa.

Tutustu Sulavan tekoälypalveluihin

Tekoäly on lyhyessä ajassa kehittynyt olennaiseksi osaksi organisaatioiden kilpailukykyä ja tehokkuutta.

Sulava on erikoistunut tekoälyratkaisuihin, jotka perustuvat Microsoftin uusimpiin teknologioihin ja osaamiseen ja niiden käyttöönottoon organisaatioille.

Kuten kaikkien muidenkin modernien, työtapoja ja tuottavuutta parantavien teknologioiden kanssa, olemme kärkiosaaja niiden tuomisessa organisaation arkeen, kaikille työntekijöille.