Copilot Studio tekoälykehityksen ytimessä – sulavat terveiset EPPC-konferenssista Brysselistä

Terveisiä Brysselistä! Osallistuimme kesäkuussa 2024 toista kertaa European Power Platform Conference -konferenssiin Sulavan porukan kanssa. Viime vuonna Dublinissa ja tällä kertaa Euroopan sydämestä, Belgian Brysselissä.

Mikä European Power Platform Conference?

European Power Platform Conference on kasvanut nopeasti yhdeksi merkittävimmistä tapahtumista Power Platform -yhteisössä. Sen juuret ovat ESPC-konferenssissa, joka on Euroopan johtava Microsoft 365 & Azure -tapahtuma. EPPC järjestettiin ensimmäisen kerran vastauksena yhteisön kasvavaan tarpeeseen syventää Power Platform -osaamista.

Konferenssi on tunnettu intensiivisistä opetussessioistaan, asiantuntijapuheenvuoroistaan ja verkostoitumismahdollisuuksistaan, jotka kaikki keskittyvät Microsoftin Power Platform -teknologioihin ja niiden soveltamiseen liiketoiminnassa. Lisätietoja konferenssin verkkosivuilta: https://www.sharepointeurope.com/european-power-platform-conference/

Copilot suuressa roolissa

Kuten arvata saattaa, Copilot oli erittäin vahvasti kaikkien huulilla ja sessioiden aiheissa. Viime vuotisen Copilotin julkaisun jälkeen tuoteperhe on edennyt uskomatonta vauhtia ja löytänyt tiensä myös Power Platformiin. Jokaisesta Power Platformin komponentista löytyy nyt Copilot, joka auttaa luomaan sovelluksia, työnkulkuja, verkkosivuja tai PowerFx:ää. Konferenssissä esiteltiin monissa sessioissa näitä ominaisuuksia, mutta meidän kiinnostuksemme herätti erityisesti Copilot Studioon liittyvät sessiot.

Copilot Studio on evoluutio Power Virtual Agentsista. Sillä voidaan luoda omia spesifin aihealueen osaavia Copilotteja, sekä laajentaa Microsoft 365 Copilottia. Lue lisää Copilot Studiosta blogistamme.

Konferenssissa keskusteltiin paljon uusista sovelluskehitystavoista Copilotien ja Microsoft Power Platformin avulla. Useissa konrerenssin sessioissa käsiteltiin Copilot Studion orkestrointikyvykkyyksiä sekä tapoja tehdä Copilotin avulla uusia copilotteja (ts. älykkäitä botteja).

Tässä muutamia uusia, konferenssissa mainittuja ominaisuuksia:

  • Copilot Studion uudet tekoälyominaisuudet, jotka auttavat kehittäjiä luomaan entistä älykkäämpiä ja monipuolisempia copilotteja (botteja).
  • Käyttöliittymän parannukset, jotka tekevät copilotin luomisesta ja hallinnasta intuitiivisempaa.
  • Uudet integraatiot muiden Microsoftin palveluiden kanssa, kuten Azureen tai Power Platformiin.

Selvä asia on, että Copilot Studio tulee olemaan keskeisessä roolissa jokaisella Microsoft 365 Copilotia käyttävällä organisaatiolla.
Copilot Studioon tulee jatkuvasti uusia ominaisuuksia, ja kuulimme Microsoftin edustajien puheenvuoroissa lisätietoja jännittävästä lähitulevaisuudesta. Jäämme odottamaan innolla, mitä kaikkea seuraavaksi tuoteperheeseen lisätään!

Arvokkaat opit konferenssista

Konferenssistä jäi meille osallistujille mittaamattoman arvokasta osaamista. Vaikka käytämme Power Platformia päivittäin ja koulutamme muille, on alusta niin laaja, että aina löytyy uutta opittavaa. Konferenssi tarjosi meille myös loistavan mahdollisuuden nähdä erilaisia tapoja lähestyä erilaisia ongelmia. Kaiken kaikkiaan loistava kokemus!

Ensi vuonna tapaamme EPPC:n merkeissä Wienissä, nähdään siellä!

Haluatko kuulla lisää Power Platform -palveluistamme?

Meiltä saat laadukkaasti toteutetut ratkaisut ja palvelut organisaatiosi liiketoimintaa tehostamaan. Tarjoamme konsultointia, koulutusta, katselmointeja nykyisiin ratkaisuihin, sekä ylläpitopalveluja, joilla varmistat ratkaisujen ajantasaisuuden ja jatkokehityksen. Ota meihin yhteyttä niin keskustellaan aiheesta lisää!

Blogin kirjoittajat:

Berg Mikko

Mikko Berg

Consulting & Training

Mikko on Microsoft Power Platformiin erikoistunut seniorikonsultti. Hän on toiminut pitkään erilaisissa palveluammateissa, joissa hän on muuttanut työtapoja tehokkaammiksi. Hänellä on kokemusta muun muassa prosessien kehittämisestä, modernisoimisesta ja automatisoimisesta.

Ratkaisujen toiminnallisuuden lisäksi tärkeää on myös kiinnittää huomiota ulkoasuun, ja Mikko onkin työskennellyt myös graafikkona. Hän lähtee etsimään ratkaisuja loppukäyttäjän tarpeet edellä maksimoiden hyödyn liiketoiminnalle.

Jocke Wilen

Jochum Wilén

Consulting & Training

Jocke on erikoistunut Sulavalla kehittämään sovelluksia ja ratkaisuja Azure-ympäristöön sekä Power Platformille, tekemään teknologiavalintoja sovelluskehityksen tueksi sekä määrittämään tietoturvaratkaisuja sovelluksille. Hän on aikaisemmin työskennellyt FMCG-sektorilla tuote-  ja markkinointipäällikkönä ennen toimitusjohtajan tehtäviä. Hän on myös aikaisemmin opiskellut koodaamista Hive Helsinki -koodauskoulussa erikoistumisalueena Unix. Jockella on vahvaa kokemusta liiketoiminnan johtamisesta, mukaan lukien tuotannosta, toimitusketjun hallinnasta sekä ymmärrys asiakkaan tarpeista. Vuosien varrella on Jocke koordinoinut ja toteuttanut monia projekteja menestyksekkäästi. Hänellä on selkeä käsitys projektinhallinnasta, ja näkee kokonaiskuvan projektista vaarantamatta yksityiskohtia.