Vankkaa talousosaamista Biz Apps -tiimiin!

Tuntuu erittäin oudolta siirtyä johtajan ja asiantuntijan asemasta, joka tietää kaiken tekemästään työstä (OK, melkein kaiken) tilanteeseen, jossa sinusta tuntuu, ettet tiedä juuri mitään. Ennen kuin aloitin Sulavalla pari viikkoa sitten, työskentelin koko ikäni talouden, kirjanpidon, rahoituksen, verotuksen jne. parissa. Opintoni (kaksi maisterintutkintoa; toinen kotimaastani Valko-Venäjältä ja toinen MBA USA:sta) sekä yli 25 vuoden kokemukseni ovat vahvistaneet tietämystäni ja asiantuntemustani näillä alueilla. Tiedän, että osaan tehdä nämä asiat hyvin, ja mitä en tiedä, pystyn oppimaan kohtuullisessa ajassa. Minulla oli aina kuitenkin tunne, että voisin oppia paljon enemmän ja yrittää tehdä jotain erilaista.

Olen asunut Suomessa yli 20 vuotta, mikä on melkein yhtä kauan kuin mitä olen asunut kotimaassani. Yli 17 vuoden ajan työskentelin talouskonsulttina Big 4 suurimmissa tilintarkastusyhtiöissä. Työni liittyi lähinnä yritysjärjestelyihin. Viimeiset neljä vuotta olen toiminut talousjohtajana kansainvälisessä bioteknologiakonsernissa, jonka pääkonttori on Turussa. Tänä aikana konserni ostettiin kahdesti ja talousfunktio kävi läpi saman määrän taloudellista transformaatiota – ensin yksityisestä yhtiöstä pääomasijoittajan omistamaksi konserniksi ja sitten kiinalaisen pörssiyhtiön tytäryhtiöksi.

Olen aina ollut kiinnostunut IT:stä – sekä töissä että vapaa-ajalla. Talousjohtajana toimimieni vuosien aikana vastasin uuden kirjanpitojärjestelmän käyttöönotosta Suomessa sekä konsernin konsolidointi- ja raportointijärjestelmästä. Lisäksi toimin projektipäällikkönä useissa IT-projekteissa (suurin osa niistä tehtiin Sulavan toimiessa yhteistyökumppanina). Kun talousjohtajan työsuhteeni päättyi, tuntui, että olisi hienoa kokeilla jotain erilaista. Mahdollisuus Sulavan Business Applicationsissa kuulosti erittäin mielenkiintoiselta – voisin oppia paljon uutta, mutta aiemmasta kokemuksestani ja tiedoistani olisi vahvaa hyötyä. Suunnitelmissani on keskittyä Dynamics 365 Financeen ja projektinhallintaratkaisu Power PPM:iin (Project Portfolio Management; Sulavan sisaryrityksen Projectumin Power Platformiin pohjautuva ratkaisu). Toivon oppivani paljon muita uusia asioita matkan varrella.

Tämä uusi tilanne, jossa on niin paljon opittavaa mahdollisimman lyhyessä ajassa, on minulle suuri haaste. Uskon kuitenkin, että parhaat mahdollisuudet uramuutoksessani menestymiseen ovat Sulavan kanssa.

Lue myös yksikön vetäjän Olli Lipsasen ja asiantuntijamme Tommi Lehmuston esittelyt tästä linkistä. Asiantuntijamme Maria Fonsellin esittelyn löydät tästä linkistä.