Neljä syytä, miksi datasi kannattaisi olla Azuressa

Monilla yrityksillä on yhä käytössään on-premises data-alustat tietokantoja ja integraatioratkaisuita varten, siitäkin huolimatta, että useimmissa tapauksissa pilviympäristöt tarjoavat monin tavoin paremman vaihtoehdon näiden toimintojen toteuttamiseen: kustannustehokkaasti, muuttuneiden tarpeiden myötä ketterästi skaalautuvasti ja tietoturvallisesti.

Tässä blogikirjoituksessa neljä syytä miksi Azure on optimaalinen valinta data-alustan ympäristöksi.

1. Data-alusta pilvessä on kustannustehokas ratkaisu

Jokainen data-alusta, oli kyse sitten SQL-tietokannasta, NOSQL:stä tai vaikka tietojärvestä, on uniikki ja sillä on omat käyttötarpeensa. Azuressa voit käyttää juuri niitä palveluita, jotka parhaiten sopivat tarpeisiisi juuri sillä palvelutasolla, jonka tarvitset.

Tarvitsetko tietokannan yksittäiselle HR-sovellukselle? Azuressa sen kuukausikustannukset lasketaan kymmenissä euroissa. Entä tarvitsetko vastaavia tietokantoja kymmenen? Azure SQL:n elastic pool -malli mahdollistaa resurssien, ja siten myös kulujen, jakamisen tietokantojen kesken. Jos taas tarvitset raskaita tuotannollisia tietokantoja tai integraatioratkaisuita, valitaan niille sopivimmat virtuaalikoneet alle.

Itse maksat vain niistä resursseista, jotka Azuren konesalissa sinulla on käytössä, ja Microsoft vastaa puolestasi palveluiden huollosta ja ylläpidosta. Säästät siis sekä konkreettisesti raudassa että ylläpitokuluissa.

2. Skaalautuvuus mahdollistaa tehokkaan optimoinnin

Azuressa datapalveluiden skaalaaminen vastaamaan muuttuneita käyttötarpeita on helpoimmillaan muutaman klikkauksen päässä. Palveluiden minuuttiperusteinen laskutus takaa, että maksat oikeasti vain niistä resursseista, joita käytät.

Voit unohtaa huolet siitä, riittääkö palvelimelle varattu rauta ajamaan eräajoja tai vastaamaan ruuhkapiikkeihin, vai pitäisikö kaiken varalta ostaa tuplasti muistia ja suoritintehoa. Pilvessä tietokantojen ja integraatiopalveluiden suorituskykyä voidaan lennosta vaihtaa vastaamaan todellisia tarpeita.

Helposti ennustettavissa tapauksissa, kuten öisiä eräajoja varten, palveluita voidaan skaalata ajastetusti, ja muissa tilanteissa automaattisesti skaalautuvat palvelut kuten Serverless Azure SQL tai CosmosDB takaavat, että käytössäsi on aina juuri oikea määrä muistia ja laskentatehoa, ilman että maksat tyhjästä.

3. Pilvi on tietoturvallinen vaihtoehto

Sisäverkko ei ole tae datan turvallisuudelle – eikä pilvi myöskään ole datalle uhka. Microsoftin pilviteknologiat mahdollistavat data-alustan rajaamisen Azure-konesalien muun verkon ulkopuolelle sekä suojattujen VPN-tunneleiden rakentamisen oman sisäverkkosi ja Azuren välille VNET-palveluilla. Lisäksi Azure AD:hen perustuvilla käyttäjien ja sovellusten autentikaatio-ominaisuuksilla – kuten MFA:lla ja sovellusten hallituilla identiteeteillä – on mahdollista taata, että dataasi on monin verroin vaikeampaa murtautua kuin aiemmin.

Data-palveluiden käyttöä monitoroivat Azure Defender -palvelut varoittavat havaitessaan poikkeamia palveluiden käytössä, kuten vaikka yhteysyrityksiä uusista IP-osoitteista tai epäilyttäviä SQL-kyselyitä tietokannassa. Lisää ajatuksia tietoturvallisen data-alustan toteuttamisesta Azuressa voit lukea blogistamme Building a secure Azure data platform.

4. Helppo ottaa käyttöön ja laajentaa

Azuressa oleva data-alusta on helppo sekä ottaa käyttöön että laajentaa. Valtaosa Azuren datapalveluiden ylläpidollisista toimenpiteistä on Azure Portaalin kautta vain muutaman hiiren klikkauksen päässä. Suurin haaste pilvipalveluiden käyttöönotossa ei niinkään ole varsinainen käytännön työ, vaan vastata kysymyksiin ”mitä”, ”miten” ja ”miksi.”

Kertaalleen hyvin suunniteltua ja määriteltyä data-alustaa Azuressa on verrattain vaivatonta laajentaa uusilla palveluilla, kuten integraatioilla toisiin järjestelmiin tai uusien sovellusten omilla tietokannoilla.

Kuinka saat Azuren helposti käyttöön ja hyödynnettyä täysimääräisesti? Tutustu palveluihimme tai katso webinaaritallenne

Etkö pääse alkuun Azuren käyttöönotossa? Tai onko se otettu käyttöön, mutta et saa hyötyjä ulosmitattua kuten haluaisit? Onko uusien palveluiden käyttöönotto haastavaa? Kasvoiko palveluista hallitsematon viidakko?

Sulava tarjoaa useita valmiita paketteja IaaS- ja PaaS-palveluiden hyödyntämiseen. Azure-projektit voivat kuitenkin olla mitä tahansa satojen virtuaalikoneiden siirroista skaalautuvien arkkitehtuureiden suunnitteluun nykyaikaisia sovelluksia varten.

Varaa aika Azure-työpajaan!

Onko organisaatiosi ottamassa Azurea käyttöön? Tai onko käyttöönotto tehty, mutta palveluiden hallinta on haastavaa? Haluatko tietää lisää laajentamismahdollisuuksista tai Azuren tietoturvasta?

Varaa tai tutustu työpajaan!