Taikuutta ja Office-työkaluja: Ota Excel, Word ja PowerPoint haltuun täysin uudella tavalla

Tyttäreni ylioppilasjuhlat ovat tällä viikolla. Sellainen kimmotti minut – ylpeän isän – ja tyttäreni – ylpeän ylioppilaan – keskustelemaan lukiosta. Häntä huvitti nimi ”lukio”. Hän kertoi käyneensä koko lukion käytännössä lukematta. Kaikki opittava asia tuli tietokoneista joko videoina tai kuuntelemalla. Tämä pysäytti minut. Maailma on todella muuttunut aivan muutamassa vuodessa. 

Sama muutos on tapahtunut ja tapahtumassa työelämässä. Tietokoneiden käyttötaitoja vaaditaan aivan eri tavalla. Tavallaan on niin, että työ tehdään nykypäivänä eri työvälineillä kuin ennen. 

Office-työkalut ovat nykypäivän tietotyöläisen höyliä, talttoja ja viiloja

Työvälineistä tulee mieleen käsityöläinen. Puuseppä työstää puuta, kenties tulevaa ikkunan pokaa, ja terävä taltta nakuttaa puusta pois lastuja hyvin käteen sopivan vasaran avustamana. Ammattilaiselle hänen työkalunsa ovat kunnian asia ja yksikään puuseppä ei käytä tylsää höylää. 

Office-ohjelmistot ovat nykypäivän tietotyöläisen työkaluja ja näitä tietotyöläisiä on kaikkialla. Esimerkiksi ravintolassa vuoropäällikkö laatii työvuorolistoja ja tiedottaa niistä henkilöstöä, tai myymälässä myymäläpäällikkö seuraa inventaariota ja laatii tilauksen. Word, Excel ja PowerPoint ovat heidän höyliään, talttojaan ja viilojaan, mutta tylsiä. Taito käyttää edellä mainittuja ohjelmia aidosti sujuvasti on harvinaista. Sama ongelma on jokaisella rakennustyömaalla, jokaisessa konttorissa, jokaisella maatilalla, kaikkialla. 

Ratkaisu on ilmeinen. Täytyy kouluttautua, mutta miten? Millainen koulutus soveltuu parhaiten nykyarkeen? Koulutukseen liittyvä suurin investointi on työntekijän käyttämä aika, mutta kaikilla ei ole mahdollisuutta keskeyttää töitä useaksi viikoksi kerrallaan kouluttautumiseen. Miten saamme lyhimmällä ajalla suurimman mahdollisen oppimisen? 

Käytännönläheisten monimuotokoulutusten avulla otat Office-työkalut ihan oikeasti haltuun

Sulava Oy ja Itsellesi Oy ovat kehittäneet uuden tyyppisen monimuotokoulutuksen. Koulutus aloitetaan luennolla, jota laajennetaan aivan uuden tyyppisellä, kunnianhimoisella itseopiskelumateriaalilla. Itseopiskelussa käytettävä Digitaidot kunnolla vauhtiin -kokonaisuus on motivoiva ja kantaa opiskelijan kannustavasti loppuun asti. Kokonaisuuden keskiössä ovat Word, Excel ja PowerPoint -harjoitustyöt, joiden kautta käydään läpi kaikki käsiteltävät toiminnot vaihe vaiheelta olevilla ohjeilla. Koulutuksen tukimuodot mahdollistavat tuen saamisen nopeasti ja juuri silloin kun sinulle on sopivinta. 

Kouluttajana toimii Päivi Pylväläinen, jolla on Microsoft Office -tuotteiden vankka osaaminen ja pitkä ura konsulttina sekä kouluttajana.

Palaute on ollut ylistävää. Eräs kommentti oli erityisen riemastuttava: ”Ihan kuin olisin päässyt Tylypahkaan ja joku olisi juuri opettanut minut taikomaan.”

Luento ja itseopiskelumateriaali tukevat toisiaan. Kaikki tieto ei sovellu luennolla esitettäväksi ja toisaalta tarkasti lukitusta aikataulusta puuttuu joustavuus. Itseopiskelu kärsii aloittamisen ongelmista ja aikaa itseopiskelulle on myös vaikeaa merkitä kalenteriin. 

Alussa oleva luento tulee merkittyä kalenteriin ja luennolla voidaan esimerkkien kautta käydä keskeisimmät kohdat. Luento toimii myös lähtölaukauksena, sillä kouluttautuminen ja erityisesti uuden koulutuksen aloittaminen vaatii keskeytystä normaalin työn arkirutiineista. Luento ohjaa opiskelijan ajatukset oikeaan suuntaan, josta on helppo jatkaa itseopiskelutehtävien pariin.

Tervetuloa, sinä tulevaisuuden Word-, Excel- ja PowerPoint-velho, teroittamaan Office-taitosi huippuun vuoden 2022 Tylypahkaan!

Teksti: Jari Mustonen, Itsellesi Oy

Digitaidot kunnolla vauhtiin -kokonaisuuden takana on Itsellesi Oy, jota luotsaa yrittäjä Jari Mustonen. Heidän tavoitteenaan on luoda oppimiskokemuksia, jossa yhdistyy paras pedagogia, sulavat käyttöliittymät sekä laadukas sisältö.

Seuraa heitä Facebookissa ja LinkedInissä.