Vierasblogi vierasbloggauksesta

Kirjoittaja on Petteri Kallio. Digitaalisen markkinoinnin, tulevaisuuden työn asiantuntija, ex-geenitutkija ja Sovelton vanhempi konsultti. Kiinnostuksen kohteena työtavat ja niiden muutos, motivaatio, itsensä johtaminen, jatkuva oppiminen ja digitalisaatio. Petterin motto on Never Stop Learning ja tavoitteena parempi maailma.


Harri Tervo pyysi minua kirjoittamaan vierasblogin Sulavan joulukalenteriin. Koska aiheesta ei ollut tarkemmin puhetta, päätin näin sisällöntuotannon aikakaudella kirjoittaa vierasblogini vierasbloggauksesta. Ovelaa eikö?

Vierasblogi on hyvä tapa saada sisältöä ja liikennettä omille sivuille (jos kirjoittaja suostuu tähän). Tässä blogissa mietin myös, mitä hyötyä vierasblogin kirjoittamisesta on kirjoittajalle. Blogin kirjoittaminen vie melkoisesti aikaa. Miksi sitten tekisit sitä jollekin muulle?

Vierasblogin kautta voit löytää uusia ihmisiä

Vierasblogin avulla on mahdollista näyttäytyä asiantuntijana myös uusilla areenoilla. Sinua on erityisesti pyydetty kirjoittamaan jollekin toiselle foorumille. Olet siis asiantuntija. Hienoa. Minä esiinnyn tässä blogissa sisältömarkkinoinnin ja digitaalisen sisällön “asiantuntijana”. Hyvä idea on kirjoittaa blogeihin, missä on enemmän liikennettä kuin omalla sivustollanne.

Hakukoneet

Sen lisäksi että ihmiset saattavat olla kiinnostuneita siitä mitä kirjoitat, myös hakukoneet ovat kiinnostuneita asiasanoista ja hakufraaseista. Niiden kiinnostus lähinnä keskittyy asiasanoihin ja hakufraaseihin, jota niistä etsitään. Lisäksi hakukonealgoritmit etsivät verkosta linkkejä, jotka ovat kuin teitä verkkosivustojen välissä. Käyttämällä erittäin hienostunutta linkkianalyysia ne huomaavat, miten erilaiset sivut ovat kytköksissä toisiinsa ja millä tavoin. Siksi niin sanotut backlinkit ovat edelleen tärkeitä oman sivustosi löydettävyydessä.

Vinkki: Varmista, että tekstisi linkkautuu myös oikealla ankkuritekstillä. Klikkaa tästä on aina huono, koska se ei anna hakukoneelle selkeää kontekstia siitä, mihin linkki lopulta johtaa. Paljon parempi on esimerkiksi: ”Lue tästä miksi digitaalinen markkinointi on joukkuelaji.”

Älä kirjoita sisältöjä (vain) itsellesi

Mikäli haluat vaikuttavuutta blogillesi, älä kirjoita itsellesi. Mielestäni päiväkirjat ovat sitä varten. Mietin tätä blogia kirjoittaessani sinua. Arvelen että olet tietotyöläinen, jolle blogin kirjoittaminen voi olla vaikeaa. Haluaisit, mutta et ehkä uskalla kirjoittaa blogia. Tai sinulta on kysytty kirjoitusta jonnekin etkä tiedä, mitä tehdä. Olet siis hyvin samanlaisessa tilanteessa kuin minä tätä kirjoittaessani. Toivot tietysti, kuten minäkin, että joku löytää ajattelutapasi blogistasi. Arvostaisit myös, jos joku twiittaisi aiheesta tai muulla tavalla kertoisi oliko blogista jollekin hyötyä.

Kertokaa minulle, mitä piditte ja kertokaa myös kavereille.#sharingiscaring

LinkedIn

Twitter